info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Γενέθλιος Λίθος (Birthstone)

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΕΤΡΑ

Γενέθλιος Λίθος (Birthstone): Ανακαλύψτε τη Δική σας Γενέθλια Πέτρα
Πίνακας Περιεχομένων ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ο γενέθλιος λίθος ή αλλιώς γενέθλια πέτρα ή πέτρα του μήνα (Birthstone) συνδέεται με το μήνα γέννησης, κάθε ένας  με μοναδικό νόημα και σημασία, φέρει χαρακτηριστικά, μυστικά και γνώσεις.

Από την αρχαιότητα πίστευαν ότι οι πολύτιμοι λίθοι είχαν απίστευτες δυνάμεις,  έδιναν  τύχη, υγεία και ευημερία. Κάθε μήνας συνδέεται με έναν γενέθλιο λίθο αλλά μερικοί μήνες συνδέονται με περισσότερους.

Οι γενέθλιοι λίθοι στην αρχαιότητα είχαν να κάνουν με το χρώμα και όχι τόσο με την πέτρα, δηλαδή  δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ ενός ρουμπινιού και ενός γρανάτη.

Στους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες, η δωδεκάδα των λίθων συνδέθηκε με τους δώδεκα μήνες του χρόνου (Ιώσηπος, 1ος αι. μ.Χ, Άγιος Ιερώνυμος 5ος αι. μ.Χ., Άγιος Επιφάνειος 4ος αι. μ.Χ.), ενώ παλιότερα Άραβες, Ρωμαίοι και Εβραίοι είχαν και αυτοί συσχετισμούς των λίθων με τους μήνες.

Το 1912 η Ένωση Κοσμηματοπωλών της Αμερικής συγκέντρωσε όλες αυτές τις αναφορές και πληροφορίες και δημιούργησε έναν κατάλογο με τις γενέθλιες πέτρες, εμπλουτισμένο με κάθε νέα γνώση και ανακάλυψη που υπήρξε μέσα στα χρόνια σχετικά με τους πολύτιμους αυτούς λίθους.

Ανακαλύψτε τον πολύτιμο λίθο που συνδέεται με τον γενέθλιο μήνα σας και ξεδιπλώστε την γνώση και τα μυστικά που κρύβει.

Γενέθλιοι Λίθοι (Birthstones)
Γενέθλιοι Λίθοι (Birthstones)

Γενέθλιος Λίθος Ιανουαρίου  – Γρανάτης ή Garnet

Γρανάτης - Γενέθλιος Λίθος Ιανουαρίου
Γρανάτης – Γενέθλιος Λίθος Ιανουαρίου

Ο γενέθλιος λίθος όσων γεννήθηκαν τον Ιανουάριο είναι ο Γρανάτης, λαμπερός και φλογερός, κατακόκκινος στο χρώμα του ροδιού, από όπου πήρε και το όνομα του.

Η λέξη γρανάτης προέρχεται από το λατινικό granatus που σημαίνει ρόδι, επειδή κάποιες ποικιλίες του ορυκτού έχουν το χρώμα των σπόρων του ροδιού.

Συχνά για το ορυκτό χρησιμοποιείται και η ονομασία γρανάδα. Παρόλο που οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες του έχουν αποχρώσεις του κόκκινου, συναντάμε γρανάτη και σε άλλα χρώματα όπως ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί, καφέ, πράσινο και μωβ.

Με το πέρασμα των χρόνων, υπήρξαν πολλές αρχαίες παραδόσεις και θρύλοι για το γρανάτη. Το 3800 π.Χ οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν για να στολίσουν τα κοσμήματα τους, οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν σφραγιδόλιθους από γρανάτη και ο κλήρος και η αριστοκρατία του Μεσαίωνα προτιμούσαν τον γρανάτη ως κοσμητικό λίθο.

Ποτισμένος με το χρώμα του πάθους, ο γρανάτης εμπνέει αγάπη και αφοσίωση και συμβολίζει την πίστη, το θάρρος και την ειλικρίνεια.

Κοσμήματα με Γρανάτη

Γενέθλιος Λίθος Φεβρουαρίου – Αμέθυστος

Αμέθυστοσ Γενέθλιος Λίθος
Αμέθυστος – Γενέθλιος Λίθος Φεβρουαρίου

Ο γενέθλιος λίθος για το μήνα Φεβρουάριο είναι ο αμέθυστος, μέλος της οικογένειας του χαλαζία, με το χαρακτηριστικότατο μωβ χρώμα.

Ακόμα ένα  ορυκτό που η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση με τον μύθο να υποστηρίζει πως όποιος φορά  κόσμημα με αμέθυστο έχει πιο ήπιες συνέπειες  μέθης  κατά την  κατανάλωση  κρασιού.

Τον συναντάμε στις περισσότερες βασιλικές συλλογές κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο, από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τα κοσμήματα του Βρετανικού στέμματος.

Στην αρχαιότητα ο αμέθυστος ήταν μια από τις σπανιότερες και πολυτιμότερες πέτρες, που η τιμή της συχνά ξεπερνούσε τη τιμή του διαμαντιού.

Όταν κάποια στιγμή βρέθηκαν μεγάλα κοιτάσματα στη Νότια Αφρική είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η σπανιότητα του, το ίδιο και η τιμή του.

Ιστορικά, η πέτρα πιστεύεται ότι φέρει πλούτη και εξουσίες στους ιδιοκτήτες της, γι’ αυτό και ήταν τόσο δημοφιλής στους βασιλείς ανά τον κόσμο.

Ο αμέθυστος είναι το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης. Προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό. Συνηθίζεται να χαρίζονται κοσμήματα με αμέθυστο στην 6η ή 17η επέτειο γάμου.

Ανακαλύψτε μοναδικά κοσμήματα με αμέθυστο στο φυσικό μας κατάστημα στην Κόρινθο αλλά και online.

Κοσμήματα με Αμέθυστο

Γενέθλιοι Λίθοι Μαρτίου – Aquamarine και Bloodstone

Ο Μάρτιος ως μήνας αντιπροσωπεύεται  από την Aquamarine το απόλυτο γαλάζιο στους γενέθλιους λίθους και το Bloodstone.

Aquamarine - Γενέθλιος Λίθος Μαρτίου
Aquamarine – Γενέθλιος Λίθος Μαρτίου

Η Aquamarine είναι η μπλε ποικιλία του ορυκτού που είναι γνωστό ως βηρύλιο. Το χρώμα του θαλασσινού νερού είναι αυτό που  έδωσε στον  πολύτιμο λίθο το όνομά του, καθώς το όνομα “aquamarine” προέρχεται από τη λατινική λέξη για το θαλασσινό νερό.

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι την θεωρούσαν πέτρα των ναυτικών που εξασφάλιζε ασφαλή διέλευση από θυελλώδεις θάλασσες και στους μεσαιωνικούς χρόνους πίστευαν ότι ζωντάνευε την αγάπη των παντρεμένων ζευγαριών.  

Σύμβολο της καθαρότητας του πνεύματος και της ψυχής  αποτελεί κατάλληλο δώρο για την 19η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Aquamarine

Bloodstone - Γενέθλιος Λίθος Μαρτίου
Bloodstone – Γενέθλιος Λίθος Μαρτίου

Το Bloodstone  πρόκειται για μια αδιαφανή  ποικιλία  χαλκηδόνιου πρασινωπού  χρώματος με κατακόκκινες  πιτσιλιές στο χρώμα του αίματος.

Ονομάζεται επίσης ηλιοτρόπιο, μια λέξη που προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και σημαίνει “γυρίζει προς τον ήλιο”, λόγω των αντανακλάσεων στο φως που μοιάζουν σαν να το ακολουθούν.

Αποτελεί μια ανθεκτική πέτρα που συχνά συναντάμε σε ανδρικά δαχτυλίδια ή μανικετόκουμπα. Θεωρείτε ότι δίνει δύναμη, υγεία και πως χαρίζει νιότη και γοητεία.

Γενέθλιος Λίθος Απριλίου – Διαμάντι

Διαμάντι - Γενέθλιος Λίθος Απριλίου
Διαμάντι – Γενέθλιος Λίθος Απριλίου

Γενέθλιος λίθος για το μήνα Απρίλιο ο λαμπερότερος και δημοφιλέστερος όλων, το μοναδικό διαμάντι!

Αποτελεί τον πιο ακριβό από τους γενέθλιους λίθους και τον ιδανικότερο για δαχτυλίδι αρραβώνων.

Συμβολίζει την αιώνια και δυνατή αγάπη που μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Πολλοί πιστεύουν ότι χαρίζει μακροζωία, δύναμη, ομορφιά και ευτυχία. Υπάρχει γυναίκα που να μην νιώσει όμορφη και ευτυχισμένη δεχόμενη σαν δώρο διαμάντια;

Συνηθίζεται να χαρίζεται ως δώρο στην 60η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Διαμάντι

Γενέθλιος Λίθος Μαΐου – Σμαράγδι

Σμαράγδι - Γενέθλιος Λίθος Μαΐου
Σμαράγδι – Γενέθλιος Λίθος Μαΐου

Μέσα στην καρδιά της Άνοιξης, το Μάιο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστός γενέθλιος λίθος από το καταπράσινο σμαράγδι.

Με το λαμπερό και χαρακτηριστικό χρώμα του μαγνητίζει τα βλέμματα σε όποιο κόσμημα και αν χρησιμοποιηθεί.

Αποτελεί για πολλούς σύμβολο πίστης, ειρήνης και ασφάλειας. Συνηθίζεται να είναι ο πολύτιμος λίθος για την 20η και 35η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Σμαράγδι

Γενέθλιοι Λίθοι Ιουνίου – Μαργαριτάρι, Αλεξανδρίτης και Φεγγαρόπετρα

Ο μήνας Ιούνιος συνδέεται με τρία birthstones, το μαργαριτάρι, τον αλεξανδρίτη και τη φεγγαρόπετρα.

Φωτεινά χρώματα, λαμπερές αντανακλάσεις και αύρα καλοκαιρινή στολισμένη με μαργαριτάρια, μια πέτρα που κλείνει μέσα της τη λάμψη του φεγγαριού και το πετράδι που στο φως των κεριών αλλάζει χρώμα, είναι οι επιλογές όσων έχουν γεννηθεί τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Μαργαριτάρι - Γενέθλιος Λίθος Ιουνίου
Μαργαριτάρι – Γενέθλιος Λίθος Ιουνίου

Τα μαργαριτάρια είναι οι μόνοι πολύτιμοι λίθοι που προέρχονται από ζωντανά πλάσματα. Τα ωραιότερα μαργαριτάρια έχουν μια φυσικά ανακλαστική λάμψη, που τους δίνει ένα κρεμώδες λευκό χρώμα με μια ιριδίζουσα λάμψη που εκπέμπει πολλές πολύχρωμες αποχρώσεις.

Τα μαύρα μαργαριτάρια, τα οποία καλλιεργούνται, ως επί το πλείστον, επειδή είναι σπάνια στη φύση, δεν είναι στην πραγματικότητα μαύρα, αλλά μάλλον πράσινα, μωβ, μπλε ή ασήμι.

Τα μαργαριτάρια έχουν από καιρό συνδεθεί με την καθαρότητα, τη ταπεινοφροσύνη και την αθωότητα, ως εκ τούτου παραδοσιακά θεωρούνται γαμήλιο δώρο.

Κοσμήματα με Μαργαριτάρια

Αλεξανδρίτης - Γενέθλιος Λίθος Ιουνίου
Αλεξανδρίτης – Γενέθλιος Λίθος Ιουνίου

Ο αλεξανδρίτης παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον οπτικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα μεταβάλλει το χρώμα του ανάλογα με το είδος του φωτός που πέφτει πάνω του.

Αν πέφτει πάνω του φυσικό φως έχει διαφορετικό χρώμα από το χρώμα που έχει αν πέφτει πάνω στην πέτρα τεχνητό φως.

Στο φως του κεριού είναι κόκκινος, κάτω από μία λάμπα φθορισμού είναι γαλαζοπράσινος ενώ αν φωτιστεί σε φως ημέρας είναι μωβ. Το φαινόμενο αυτό λέγεται και «φαινόμενο αλεξανδρίτη».

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες πολύτιμες πέτρες. Στην αγορά συχνά συναντάμε συνθετικό αλεξανδρίτη καθώς ο φυσικός είναι, ίσως, η ακριβότερη πολύτιμη πέτρα.

Φεγγαρόπετρα - Γενέθλιος Λίθος Ιουνίου
Φεγγαρόπετρα – Γενέθλιος Λίθος Ιουνίου

Η φεγγαρόπετρα είναι η λευκή γενέθλια πέτρα με τη μαργαριταρένια λάμψη, τους ασημί και γαλάζιους ιριδισμούς που μαγνητίζουν το βλέμμα.

Από την αρχαιότητα, η φεγγαρόπετρα συνδέεται συχνά με την αγάπη, το πάθος και τη γονιμότητα ενώ πιστεύεται ότι φέρνει μεγάλη τύχη.

Γενέθλιος Λίθος Ιουλίου – Ρουμπίνι

Ρουμπίνι - Γενέθλιος Λίθος Ιουλίου
Ρουμπίνι – Γενέθλιος Λίθος Ιουλίου

Ρουμπίνι ο βασιλιάς των πολύτιμων λίθων για αυτούς που γεννήθηκαν τον Ιούλιο. Σύμβολο του πάθους και της ενέργειας που πηγάζει από το κόκκινο χρώμα.

Στην αρχαία Ινδία, το ρουμπίνι ονομάστηκε “βασιλιάς των πολύτιμων λίθων” για τη σπανιότητά του, τη σκληρότητα (δεύτερη μετά το διαμάντι) και την ομορφιά του.

Μακρά συνδεδεμένη χρωματικά με το αίμα, το ρουμπίνι αποτελούσε σύμβολο δύναμης και νεανικής ενέργειας στα ινδικά κοσμήματα.

Οποιοδήποτε κόσμημα φέρει ρουμπίνι δείχνει το πάθος και την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων και είναι ο πολύτιμος λίθος που θα δοθεί στην 15η και 40η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Ρουμπίνι

Γενέθλιοι Λίθοι Αυγούστου – Περίδοτο & Σπινέλιο

Περίδοτο - Γενέθλιος Λίθος Αυγούστου
Περίδοτο – Γενέθλιος Λίθος Αυγούστου

Το Περίδοτο ή Peridot είναι ο γενέθλιος λίθος του Αυγούστου με λαμπερό πράσινο χρώμα. Η λέξη “περίδοτο ” προέρχεται από την αραβική faridat, που σημαίνει στολίδι. Ονομάζεται αλλιώς και “Evening Emerald”, γιατί κάτω από τεχνητό φως, η πέτρα μοιάζει να φωσφορίζει με ένα πολύ φωτεινό πράσινο.

Όλοι οι μύθοι παρουσιάζουν το περίδοτο ως σύμβολο ευτυχίας, δύναμης και φιλίας. Ένα είναι το σίγουρο, ότι η λάμψη του το βράδυ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη λάμψη του χρυσού.

Αποτελεί την πέτρα που παραδοσιακά χαρίζεται στην 16η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Περίδοτο

Σπινέλιο - Γενέθλιος Λίθος Αυγούστου
Σπινέλιο – Γενέθλιος Λίθος Αυγούστου

Ο δεύτερος από τους γενέθλιους λίθους του Αυγούστου, το σπινέλιο, έρχεται να μας δώσει πολλές χρωματικές επιλογές καθώς είναι ένα ορυκτό που εμφανίζεται σε μια μεγάλη ποικιλία.

Το συναντάμε σε πλούσιο κόκκινο χρώμα που μοιάζει με το ρουμπίνι, σε ένα ωραίο μπλε φωτεινό χρώμα που μοιάζει με ζαφείρι αλλά και σε πολλά άλλα χρώματα όπως πορτοκαλί ροζ και πράσινο.

Κοσμήματα με σπινέλιο θεωρείται ότι απομακρύνουν το θυμό και προάγουν την αρμονία. Αποτελούν δώρο για την 22η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Σπινέλιο

Γενέθλιος Λίθος Σεπτεμβρίου  – Ζαφείρι

Γενέθλιος Λίθος Σεπτεμβρίου  - Ζαφείρι
Ζαφείρι – Γενέθλιος Λίθος Σεπτεμβρίου

Γενέθλιος λίθος του Σεπτεμβρίου είναι το ζαφείρι, το πιο όμορφο μπλε, το μπλε του καθαρού ουρανού μετά το ηλιοβασίλεμα.

Το ζαφείρι για αιώνες θεωρείται σύμβολο των ουρανών, θεματοφύλακας της αθωότητας, υπέρμαχος της αλήθειας, υποστηρικτής της καλής υγείας και της αγνότητας.

Στο βάθος της ιστορίας, τα ζαφείρια κοσμούσαν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών και τα ράσα των κληρικών.

Παρόλο που όταν αναφερόμαστε στο ζαφείρι το μυαλό πάντα πάει στο απίστευτο μπλε χρώμα που το χαρακτηρίζει, το ζαφείρι αποτελεί μία ποικιλία του ορυκτού κορουνδίου το οποίο συναντάται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, με γνωστότερο από αυτά το ρουμπίνι, που αποτελεί την κόκκινη ποικιλία κορουνδίου.

Κοσμήματα με Ζαφείρι

Γενέθλιοι Λίθοι Οκτωβρίου – Τουρμαλίνη & Οπάλιο

Δύο γενέθλιοι λίθοι για τον Οκτώβριο το οπάλιο και η τουρμαλίνη, δύο λίθοι με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Τουρμαλίνη - Γενέθλιος Λίθος Οκτωβρίου
Τουρμαλίνη – Γενέθλιος Λίθος Οκτωβρίου

Ο μύθος λέει, πως η τουρμαλίνη μες το μακρύ ταξίδι της από το κέντρο της γης προς την επιφάνεια, συνάντησε το ουράνιο τόξο και του έκλεψε τα χρώματα.

Δεν υπάρχει άλλο ορυκτό με διαφάνεια και σκληρότητα, που να το συναντάμε σε τόσους χρωματισμούς και ακόμα περισσότερους πανέμορφους συνδυασμούς δύο ή τριών χρωμάτων.

Ανάλογα με το είδος του φωτισμού (φυσικό ή τεχνητό φως) μπορεί να αλλάζει χρώμα (φαινόμενο αλεξανδρίτη), και ανάλογα με την οπτική μας γωνία να σκουραίνει ή να ανοίγει το χρώμα της.

Τα άπειρα πρόσωπα αυτής της πέτρας ώθησαν εδώ και πολλά χρόνια τους ανθρώπους να την πιστέψουν ως μαγική. Ήταν πάνω απ’ όλα η πέτρα της φιλίας και της αγάπης, η πέτρα που προστάτευε από συμφορές.

Χαρίζεται ιδανικά στην 8η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Τουρμαλίνη

Οπάλιο - Γενέθλιος Λίθος Οκτωβρίου
Οπάλιο – Γενέθλιος Λίθος Οκτωβρίου

Το οπάλιο, η πέτρα με τα πιο φανταχτερά και σπινθηροβόλα χρώματα, με τη φωτιά του ρουμπινιού, το λαμπερό μωβ του αμέθυστου και το γαλαζοπράσινο του σμαραγδιού.

Είναι μοναδικό ανάμεσα στους πολύτιμους λίθους, καθώς παρουσιάζει μια σειρά από πολύ λαμπερά, μικροσκοπικά,  ιριδίζοντα εφέ σαν ουράνιο τόξο.

Είναι μια καρμική πέτρα, ενθαρρύνει τη διάθεση θετικών συναισθημάτων και διδάσκει ότι αυτό που κάνετε επιστρέφεται σε εσάς.

Το οπάλιο είναι επίσης εκπρόσωπος της δικαιοσύνης και της αρμονίας. Είθισται να δωρίζεται στη 14η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Οπάλιο

Γενέθλιοι Λίθοι Νοεμβρίου – Τοπάζι & Citrine

Λαμπεροί και εντυπωσιακοί οι γενέθλιοι λίθοι του Νοεμβρίου, το citrine σε αποκλειστικά κίτρινο χρώμα και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και το τοπάζι.

Είναι αρκετά δημοφιλείς και όχι τόσο σπάνιοι όσο άλλοι γενέθλιοι λίθοι γεγονός που από οικονομικής πλευράς τους κάνει πιο προσιτούς ακόμα και σε μεγάλα μεγέθη.

Τοπάζι - Γενέθλιος Λίθος Νοεμβρίου
Τοπάζι – Γενέθλιος Λίθος Νοεμβρίου

Το τοπάζι το συναντάμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων όπως κίτρινο, μπλε, καφέ, μελί, κόκκινο, ροζ, πράσινο, πορτοκαλί, πολλές φορές δε ακόμα και άχρωμο.

Θεωρείται ότι φέρει σοφία και μακροζωία, δημιουργικές ενέργειες και προωθεί την συγκέντρωση.

Ένα από τα πιο σπάνια που συναντάμε είναι το imperial topaz, το οποίο ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Ρωσικής μοναρχίας, καθώς ήταν περιζήτητο από τους τσάρους που είχαν μαγευτεί από τις πορτοκαλοχρυσαφί αποχρώσεις του.

Μπλε τοπάζι δωρίζεται στην 4η επέτειο γάμου και Imperial topaz στην 23η επέτειο.

Κοσμήματα με Τοπάζι

Citrine - Γενέθλιος Λίθος Νοεμβρίου
Citrine – Γενέθλιος Λίθος Νοεμβρίου

Το Citrine είναι ένας γενέθλιος λίθος γνωστός για το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του.

Έχει πάρει το όνομα του από το Γαλλικό «citron» που σημαίνει λεμόνι.

Αποτελεί ποικιλία χαλαζία και μαζί με τον αμέθυστο είναι οι πιο γνωστές και χαρακτηριστικές ποικιλίες λόγω της μοναδικότητας των χρωμάτων τους.

Μεταφέροντας τη δύναμη του ήλιου, διεγείρει τη διάνοια και τη ψυχική δραστηριότητα, βοηθά στην αφομοίωση των πληροφοριών και στην ανάλυση των καταστάσεων, απομακρύνει το στρες και την αρνητικότητα.

Αυτός ο λαμπερός κίτρινος πολύτιμος λίθος με τις χρυσαφί αποχρώσεις, συνηθίζεται να χαρίζεται στην 13η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Citrine

Γενέθλιοι Λίθοι Δεκεμβρίου – Τιρκουάζ & Τανζανίτης

Δύο λίθοι τόσο διαφορετικοί  που το μόνο κοινό τους είναι το μπλε χρώμα τους.

Τιρκουάζ - Γενέθλιος Λίθος Δεκεμβρίου
Τιρκουάζ – Γενέθλιος Λίθος Δεκεμβρίου

Το τιρκουάζ είναι αδιαφανές ορυκτό που χρησιμοποιείται ως πολύτιμος λίθος εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι Γάλλοι το ονομάζουν turquoise και οι Βενετσιάνοι turchesa, που σημαίνει «από την Τουρκία», γιατί οι Ευρωπαίοι έμποροι του μεσαίωνα αγόραζαν το τιρκουάζ στα Τούρκικα παζάρια.

Το συναντάμε σε πολλές μορφές όπως σε χάντρες, μικρά και μεγαλύτερα γλυπτά καθώς και αντικείμενα.

Πιστεύεται ότι διαθέτει πολλές ωφέλιμες δυνάμεις και θεωρείται εθνικός θησαυρός στο Θιβέτ, όπου πιστεύουν ότι παρέχει υγεία, καλή τύχη και προστασία από το κακό.

Αγαπήθηκε από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, Αζτέκους, Πέρσες, Έλληνες, Μεσοποτάμιους.

Οι κινέζοι σκάλιζαν πάνω του, οι φαραώ το χρησιμοποιούσαν σε κοσμήματα και αντικείμενα και οι ινδουιστές του έδωσαν μυστικιστικές δυνάμεις.

Αποτελεί το λίθο για την 11η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Τιρκουάζ

Τανζανίτης - Γενέθλιος Λίθος Δεκεμβρίου
Τανζανίτης – Γενέθλιος Λίθος Δεκεμβρίου

Ο τανζανίτης είναι ένας γενέθλιος λίθος από τους πιο πρόσφατους, ως προς την θεώρηση του ως πολύτιμου λίθους.

Οι μπλε πέτρες που προέκυψαν από την Τανζανία αναγνωρίστηκαν ως ορυκτός ζοισίτης το 1962 και πήραν το όνομα τους προς τιμήν της χώρας καταγωγής του.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να επιτύχει παγκόσμια δημοτικότητα και μεγάλη αναγνώριση.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η εταιρία Tiffany and Co. η οποία το 1968 ξεκίνησε μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για να τον προωθήσει.

Επειδή ο Τανζανίτης ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα δεν υπάρχουν ιστορίες, μύθοι ή δεισιδαιμονίες γύρω από αυτόν τον πολύτιμο λίθο.

Ο Τανζανίτης αλλάζει χρώματα όταν τον βλέπουμε από διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή η μετατόπιση των χρωμάτων λέγεται ότι διευκολύνει την αύξηση της συνείδησης.

Θεωρείται ο πολύτιμος λίθος για την 24η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Τανζανίτη

Προσωποποιημένο Κολιέ & Βραχιόλι με Γενέθλιους Λίθους

Το Κόσμημα Κοτσώνης σας κάνει μια εναλλακτική πρόταση για δώρο κόσμημα για τη μαμά, και όχι μόνο!

Ένα κολιέ ή βραχιόλι, στα οποία μπορείτε να επιλέξετε από δύο (2) έως και πέντε (5) γενέθλιους λίθους για κάθε ένα από τα μέλη της οικογένειας σας!

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά, επιλέξτε ένα από τα 2 προϊόντα που ακολουθούν.

Συμπληρωματικά, μπορείτε να εξερευνήσετε ολόκληρη τη συλλογή κοσμημάτων με γενέθλιους λίθους του Kotsonis Jeweler, εδώ.

Όποιος κι αν είναι ο γενέθλιος λίθος σας στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ και στο Jeweler.gr, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, θα ανακαλύψετε το ιδανικό κόσμημα για εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990