• (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Σμαράγδι

Το καταπράσινο σμαράγδι, με το λαμπερό και χαρακτηριστικό του χρώμα, μαγνητίζει τα βλέμματα σε όποιο κόσμημα και αν δεθεί. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν πολύτιμο λίθο ανεκτίμητης αξίας και σπάνιας ομορφιάς!

Το σμαράγδι είναι μια διαφανής, βαθυπράσινη παραλλαγή της βηρύλλου της οποίας το χρώμα αποδίδεται σε προσμίξεις χρωμίου και μερικές φορές βαναδίου. Η σκληρότητα του στην κλίμακα μέτρησης σκληρότητας των ορυκτών, κυμαίνεται μεταξύ 7,5 – 8 (με μέγιστη τιμή το 10). Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη σμάραγδο, που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα για να περιγράψουν τις πέτρες με πράσινο χρώμα.

Το σμαράγδι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Τα πρώτα ορυχεία στην Ερυθρά θάλασσα και στην Αίγυπτο λειτούργησαν από το 3000 π.Χ. μέχρι το 1500 π.Χ. Τα ορυχεία αυτά έγιναν γνωστά ως τα ορυχεία της Κλεοπάτρας. Αναφορές για το σμαράγδι υπάρχουν στη Βίβλο, από τον Ηρόδοτο και τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και στις Ινδουιστικές Βέδες, όπου θεωρείται ο λίθος της τύχης και της καλής υγείας.

Τα περισσότερα σμαράγδια περιέχουν μικρές ατέλειες ή εγκλείσεις, οι οποίες είναι αποδεκτές, γιατί δίνουν πληροφορίες για την καταγωγή της πέτρας και αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας της. Οι γεμολόγοι ονομάζουν αυτές τις εγκλήσεις “jardin”, που στα γαλλικά σημαίνει κήπος. Τα σμαράγδια χωρίς ατέλειες είναι εξαιρετικά σπάνια και συνεπώς πολύ μεγάλης αξίας.

Τα σμαράγδια συνήθως κόβονται σε ορθογώνιο σχήμα “Emerald cut”, γιατί με αυτήν αναδεικνύονται καλύτερα το χρώμα και η λάμψη τους. Kόβεται και σε άλλα σχήματα Round, Oval, Pear, Marquise και άλλα.

Μες την καρδιά της Άνοιξης τον Μάιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστός γενέθλιος λίθος από το σμαράγδι. Αποτελεί για πολλούς ένα σύμβολο πίστης, ειρήνης και ασφάλειας. Συνηθίζεται δε να είναι ο πολύτιμος λίθος και για την 20η επέτειο γάμου.

Στο Κόσμημα Κοτσώνης θα βρείτε μοναδικά κοσμήματα με σμαράγδια όπως δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια αλλά και ολόκληρα σετ κοσμημάτων για εντυπωσιακές εμφανίσεις που θα μείνουν αξέχαστες!
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 316