Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κολιέ

Ανδρικά Κολιέ

Από μια απλή αλυσίδα λαιμού έως έντονα μενταγιόν, φυλαχτά και ταυτότητες, τα ανδρικά κολιέ δεν είναι απλά ένα trend αλλά ένα κόσμημα που μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το στυλ ενός άνδρα και να φορεθεί σε οποιαδήποτε περίσταση.
 
Τα πρώτα μεταλλικά ανδρικά κολιέ δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν από τους Κέλτες οι οποίοι κατασκεύαζαν περίτεχνα κοσμήματα που συμβόλιζαν δύναμη και πλούτο. Ένα από τα πρώτα κοσμήματα που διακοσμούσαν το λαιμό τους ονομάστηκε torc και ήταν ένα μεταλλικό ημικύκλιο το οποίο φορούσαν ως κολιέ με την ανοιχτή πλευρά του, που ουσιαστικά αποτελούσε το κούμπωμα, στραμμένη προς τα πίσω.
 
Κατά το Μεσαίωνα, τα κοσμήματα άρχισαν να διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο και την ιεράρχηση των τάξεων. Τα ανδρικά κολιέ άρχισαν να στολίζονται με πολύτιμους λίθους και περίτεχνα σχέδια. Επιπλέον ο τύπος των μεταλλικών κοσμημάτων που φορούσε κάποιος χαρακτήριζε την κοινωνική του θέση. Οι ανώτερες κοινωνικές κάστες απολάμβαναν ανδρικά κοσμήματα από χρυσό και ασήμι ενώ οι κατώτερες κυρίως από χαλκό.
 
Την εποχή που ακολούθησε το Μεσαίωνα, τα ανδρικά κολιέ συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα στυλιζαρισμένα με την προσθήκη συμβολικών σκαλισμάτων και περίτεχνων τοτέμ. Μόνο μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση τα κοσμήματα έγιναν και πάλι προσιτά και οι άνθρωποι όλων των κοινωνικών κατηγοριών μπορούσαν να επιδεικνύουν την αγάπη τους για το χρυσό, το ασήμι και τους πολύτιμους λίθους.
 

Τα ανδρικά κολιέ σήμερα

Από τότε μέχρι και σήμερα, τα ανδρικά κολιέ έχουν αναμιχθεί σε διάφορες κουλτούρες, ιδεολογίες και τάσεις, έχουν εμπλουτιστεί με πολύτιμους λίθους, χάντρες, βαριές αλυσίδες και με μια μεγάλη ποικιλία μετάλλων και κατασκευαστικών υλικών.

Χαρακτηριστική αναφορά αποτελεί η δεκαετία του '60 κατά την οποία μέσα από το κίνημα των χίπις εντάχθηκαν στην ανδρική μόδα πολύχρωμα κολιέ διακοσμημένα με “χάντρες αγάπης”. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και εντάχθηκε στη ντίσκο σκηνή μέχρι που στα τέλη του 20ου αιώνα έκανε την εμφάνιση της η ραπ/χιπ-χοπ αισθητική με τις δημοφιλής χρυσές και πλατινένιες αλυσίδες.  

Από τότε μέχρι και σήμερα, τα ανδρικά κολιέ έχουν ενταχθεί δυναμικά στην ποπ-ροκ κουλτούρα και αποτελούν σήμα κατατεθέν διαφόρων κοινωνικών ομάδων αλλά και ιδιαίτερα μοντέρνων εμφανίσεων.
 

Στρατιωτικές ταυτότητες

Μέσα από τον Αμερικανικό εμφύλιο και τους δύο παγκοσμίους πολέμους, αναδείχθηκε επίσης ένα άλλο είδος ανδρικού κολιέ, οι γνωστές στρατιωτικές ταυτότητες. Αν και η αρχική τους χρήση είναι κάπως μακάβρια καθώς χρησιμεύει στη ταυτοποίηση των πεσόντων σε μια μάχη, τα ανδρικά κολιέ αυτού του είδους εξελίχθηκαν και εντάχθηκαν στη σύγχρονη μόδα με εξατομικευμένες χαράξεις και προσωπικούς συμβολισμούς.
 

Ανδρικά κολιέ με φυλαχτά & ροζάρια

Επίσης, ένα διαχρονικά δημοφιλές είδος ανδρικού κοσμήματος με πλούσια ιστορία είναι αυτό που εκφράζει θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ως εκ τούτο περιδέραια με φυλαχτά, ροζάρια, σταυροί και διάφορα άλλα θρησκευτικά μοτίβα, αποτελούν συνήθεις επιλογές ανδρικών κολιέ. Είναι επίσης γνωστό ότι διάφορες θρησκευτικές φιγούρες ανά τους αιώνες φορούσαν μενταγιόν και άλλα είδη κοσμημάτων ώστε να εκφράσουν τη πίστη τους, μια παράδοση που ανθίζει ακόμα και στην σύγχρονη εποχή.
 
Στις μέρες μας, τα ανδρικά κολιέ είναι ένα κόσμημα που σχεδόν κάθε άνδρας διαθέτει στη συλλογή του. Η γκάμα των επιλογών είναι εξαιρετικά πλούσια και συναντώνται σε πολλά και διαφορετικά στυλ. Κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα, κράματα, δέρματα ακόμα και υφάσματα και κοσμούνται με εκπληκτικούς πολύτιμους λίθους, συμβολικά μενταγιόν και ιδιαίτερα μοτίβα.
 
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σε ότι αφορά τη χρήση τους - μπορούν να φορεθούν μεμονωμένα ή δύο και τρία μαζί, αρκεί να ταιριάζει το μήκος τους και να δένουν αρμονικά τα μέταλλα τους με τα υπόλοιπα κοσμήματα και αξεσουάρ που επιλέγει ο καθένας.
 
Διατηρώντας ή αποτάσσοντας το συμβολικό χαρακτήρα του,  ένα ανδρικό κολιέ είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους αναζητούν ένα διαχρονικό κόσμημα που θα ανανεώσει και θα ολοκληρώσει μοναδικά κάθε τους εμφάνιση.
Περισσότερα
P-39491
113,00 € 150,00 €
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 65