• (+30) 27410 - 88000
Σταυροί

Ανδρικοί Σταυροί

Οι ανδρικοί σταυροί αποτελούν ένα από τα πιο διαχρονικά κοσμήματα, που σε πολλές και διάφορες μορφές, άντρες όλων των ηλικιών επιλέγουν να προσθέσουν στη συλλογή τους.
 
Το σύμβολο του σταυρού, ταυτισμένο με τη χριστιανική πίστη, μπορεί στις μέρες μας να αποτελεί μια συνήθη επιλογή ανδρικού κοσμήματος, για μια μεγάλη όμως περίοδο της ιστορίας το να φοράς σταυρό ήταν μια επικίνδυνη πράξη. Πριν από την άνοδο του χριστιανισμού, τα περισσότερα ανδρικά κολιέ που έφεραν το σύμβολο του σταυρού, φοριούνταν με προσοχή κάτω από τα ρούχα  ή στις τσέπες, ως ένδειξη κρυφής πίστης.
 
Με το πέρασμα των χρόνων και την άνθιση του χριστιανισμού σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, η δημοτικότητα των σταυρών έχει αλλάξει δραματικά και έχουν μετατραπεί ίσως σε ένα από τα πλέον διαδεδομένα κοσμήματα παγκοσμίως. Μαζί όμως με τη ζήτηση τους, έχει μεταμορφωθεί εκπληκτικά και ο σχεδιασμός των σταυρών, με μια πληθώρα σχημάτων, στολισμών και μοντέρνων μοτίβων να έχουν προστεθεί με την πάροδο των χρόνων.
 
Ένα από τα πιο κλασικά και αναγνωρισμένα σχέδια σταυρών, είναι ο λιτός, κομψός και μοναδικά διαχρονικός ανδρικός χρυσός σταυρός. Η επιλογή του χρυσού για την κατασκευή υπέροχων σταυρών, χρονολογείται πολύ πίσω στο χρόνο, ενώ ήδη από την εποχή των πρώτων Χριστιανών αρχίζει και η κατασκευή των ασημένιων ανδρικών σταυρών.
 
Στις μέρες μας, οι ανδρικοί σταυροί κατασκευάζονται από μια πληθώρα μετάλλων, μπορεί να κοσμούνται από εκπληκτικούς πολύτιμους λίθους αλλά και να διαθέτουν μια πιο μοντέρνα σχεδιαστική μορφή. Συνεχίζουν όμως να αποτελούν ένα υπέροχο σύμβολο πίστης και διακριτικής κομψότητας και φυσικά, ένα από τα πλέον δημοφιλή ανδρικά κοσμήματα.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 1382