Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
 • (+30) 27410 - 88000

Χειροποίητα Κοσμήματα Γάμου & Αρραβώνα

Ο γάμος αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή κάθε ζευγαριού και πέρα από πολλή ευτυχία, περιβάλλεται από μοναδική κομψότητα, λάμψη και μεγαλοπρέπεια.

Τα κοσμήματα γάμου, συμπεριλαμβάνουν όλα αυτά τα εκπληκτικά αξεσουάρ και αντικείμενα που μια γαμήλια τελετή εμπεριέχει, από τις βέρες και τα κοσμήματα της νύφης ως το δίσκο με τα ποτήρια και τη καράφα που απαιτούνται για τη τέλεση του μυστηρίου.

Διαθέτοντας έναν ανεπιτήδευτο ρομαντισμό και μια ιδιαίτερα συμβολική και συναισθηματική αξία, τα κοσμήματα γάμου, καθώς συνδέονται με μία ημέρα πλημμυρισμένη από αγάπη και προσδοκία για ένα μέλλον ευτυχισμένο και γαλήνιο, αποτελούν επιλογές οι οποίες ξεχωρίζουν και κατέχουν διαχρονικά μια περίοπτη θέση στη διαδικασία της προετοιμασίας ενός γάμου.

Οι βέρες, τα μονόπετρα, τα κοσμήματα της νύφης, τα δώρα των κουμπάρων, τα στέφανα, τα αντικείμενα του γάμου και τα αξεσουάρ του γαμπρού, αποτελούν μικρές πινελιές λάμψης που μπορούν να διαμορφώσουντο τελικό αποτέλεσμα, να δημιουργήσουν αναμνήσεις αλησμόνητες και να συντροφεύσουν το ζευγάρι σε όλη τη μετέπειτα ζωή του.

Εξέχουσας σημασίας ανάμεσα σε αυτά, τα μονόπετρα και οι βέρες, αποτελούν δύο κοσμήματα τα οποία διαθέτουν μια δική τους ξεχωριστή υπόσταση και σηματοδοτούν και τα δύο, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, την ένωση δύο ανθρώπων υπό τα ιερά δεσμά της αγάπης.

Αμπαλαρισμένα με λάμψη και συνοδευόμενα από έντονα συναισθήματα και ελπίδες για μια υπέροχη ζωή, τα κοσμήματα του γάμου αποτελούν μια κατηγορία η οποία επιδιώκει να ικανοποιήσει με τον πιο γλυκό και διαχρονικό τρόπο τις επιθυμίες κάθε μελλοντικού ζευγαριού και να κοσμεί κάθε υπέροχη στιγμή της ζωής τους.

Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

 • ΠΟΣΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΣΤΙΣ ΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

  Τα καράτια αποτελούν τη μονάδα μέτρησης του βάρους και κατ’ επέκταση της ποιότητας ενός κοσμήματος. Ο χρυσός διαιρείται σε 24 καράτια και συνήθως στην αγορά διατίθενται κοσμήματα 9, 14, 18 και 22 καρατίων. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο πόσα καράτια πρέπει να είναι η γαμήλια βέρα και το μονόπετρο που θα επιλέξετε καθώς αυτό προκύπτει από τις προσωπικές σας επιθυμίες και απαιτήσεις σε συνδυασμό με τα θετικά και αρνητικά κάθε κατηγορίας.
  Τα κοσμήματα 9 καρατίων ουσιαστικά διαθέτουν χαμηλότερη περιεκτικότητα χρυσού για αυτό και αποτελούν μια πιο οικονομική λύση η οποία όμως μελλοντικά έχει περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει οξείδωση (μαύρισμα του μετάλλου). Τα κοσμήματα 14 καρατίων, που είναι και τα επικρατέστερα στον τομέα τις χρυσοχοΐας, αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή καθώς παρουσιάζουν μια άρτια ισορροπία κόστους και ποιότητας διαθέτοντας ταυτόχρονα εκπληκτική ανθεκτικότητα και σκληρότητα. Τέλος τα κοσμήματα που χαρακτηρίζονται ως 18 καρατίων και άνω διαθέτουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα χρυσού, γεγονός που αυξάνει την ποιότητα αλλά ταυτόχρονα και το κόστος τους, ενώ παράλληλα, η ευαισθησία και η μαλακότητα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο μέταλλο σε υψηλές συγκεντρώσεις του, προσδίδει την ιδιαιτερότητα του εύκολου “τραυματισμού” τους.

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΕΡΕΣ;

  Και βέβαια υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους της βέρας η οποία σχετίζεται όμως άμεσα με τη μορφή της. Στην περίπτωση μιας καθαρά μεταλλικής δημιουργίας τότε η μετατροπή του μεγέθους αποτελεί μια συνήθως εύκολη διαδικασία ενώ σε περιπτώσεις που το κόσμημα φέρει στο στολισμό του κάποιο λίθο ή διαθέτει κάποιον ιδιαίτερο σχεδιασμό τότε απαιτείται συνεννόηση με τους τεχνίτες του εργαστηρίου οι οποίοι θα ενημερώσουν αν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

 • ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

  Το μονόπετρο αποτελεί ένα κόσμημα εξέχουσας σημασίας και βασική επιδίωξη είναι η μέλλουσα νύφη να το λατρέψει και να το απολαμβάνει σε κάθε της εμφάνιση.
  Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή του κοσμήματος αυτού, προκειμένου να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη αγορά, μπορείτε πριν προβείτε σε κάποια σχετική ενέργεια να ερευνήσετε πρώτα το γούστο της συντρόφου σας ή να ζητήσετε σε κάποιο κοντινό της πρόσωπο να σας συνοδεύσει στην επικείμενη επίσκεψη στο κοσμηματοπωλείο.
  Και αν τίποτα από τα παραπάνω δεν επιφέρει απόλυτη επιτυχία και το μονόπετρο που επιλέξατε τελικά δεν ικανοποιεί αισθητικά τη σύντροφό σας τότε μπορείτε να το αλλάξετε, διαλέγοντας παρουσία της, ένα δαχτυλίδι που θα αγαπήσει

 • ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟΥ;

  Όπως και με τις βέρες έτσι και με το μονόπετρο υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής μεγέθους η οποία όμως εξαρτάται από τη μορφή και τη δομή του εκάστοτε κοσμήματος.

 • ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ Η ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥ;

  Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ διαθέτουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με προσωπικό άριστης κατάρτισης και μακρόχρονης εμπειρίας το οποίο μπορεί να δημιουργήσει το κόσμημα της επιθυμίας σας μετά από σχετική παραγγελία και επικοινωνία με τους ειδικούς.

 • ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΟΥ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

  Αν δεν γνωρίζετε το νούμερο δαχτυλιδιού που αντιστοιχεί στην καλή σας τότε μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μεγεθών και πολύ γρήγορα να λάβετε απάντηση στο ερώτημα σας.

 • ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΙΘΟ;

  Αυτό εξαρτάται από την προσωπική σας αισθητική και το budget. Τα μονόπετρα με διαμάντι αποτελούν την πιο κλασική επιλογή του συγκεκριμένου κοσμήματος, μπορείτε όμως να επιλέξετε ένα πιο οικονομικό μονόπετρο στολισμένο με ζιργκόν ή κάποιο εναλλακτικό μονόπετρο με λίθο της επιλογής σας.

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ;

  Ναι υπάρχει δυνατότητα χάραξης του στοιχείου της επιλογής σας.

 • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ;

  Σε περίπτωση δημιουργίας κάποιου εξατομικευμένου κοσμήματος της επιλογής σας, σας προμηθεύουμε με οπτικό υλικό πριν και κατά την τελική διαδικασία δημιουργίας του.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για όλες τις παραγγελίες

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

και δυνατότητα επιστροφής

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

όπως τις έχετε φανταστεί

3 ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

έως και 6 άτοκες δόσεις