info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Σμαράγδι

ΛΙΘΟΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ & ΣΠΑΝΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Σμαράγδι: Ένας Λίθος Ανεκτίμητης Αξίας & Σπάνιας Ομορφιάς

Το καταπράσινο σμαράγδι, με το λαμπερό και χαρακτηριστικό του χρώμα, μαγνητίζει τα βλέμματα σε όποιο κόσμημα και αν δεθεί. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν πολύτιμο λίθο ανεκτίμητης αξίας και σπάνιας ομορφιάς!

Τι είναι το Σμαράγδι;

Το σμαράγδι είναι μια διαφανής, βαθυπράσινη παραλλαγή της βηρύλλου, της οποίας το χρώμα αποδίδεται σε προσμίξεις χρωμίου και μερικές φορές βαναδίου.

Η σκληρότητα τους στην κλίμακα μέτρησης σκληρότητας των ορυκτών, κυμαίνεται μεταξύ 7,5 – 8 (με μέγιστη τιμή το 10).

Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη Σμάραγδο, που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα για να περιγράψουν τις πέτρες με πράσινο χρώμα.

Το σμαράγδι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Τα πρώτα ορυχεία στην Ερυθρά θάλασσα και στην Αίγυπτο λειτουργούσαν από το 3000 π.Χ. μέχρι το 1500 π.Χ. Τα ορυχεία αυτά έγιναν γνωστά ως τα ορυχεία της Κλεοπάτρας.

Αναφορές για το σμαράγδι υπάρχουν στη Βίβλο, από τον Ηροδότο και τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και στις Ινδουϊστικές Βέδες, όπου θεωρείται ο λίθος της τύχης και της καλής υγείας.

Τα περισσότερα σμαράγδια περιέχουν μικρές ατέλειες ή εγκλείσεις, οι οποίες είναι αποδεκτές, γιατί δίνουν πληροφορίες για την καταγωγή της πέτρας και αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας της.

Οι γεμολόγοι, ονομάζουν αυτές τις εγκλήσεις “jardin”, που στα γαλλικά σημαίνει κήπος. Τα σμαράγδια χωρίς ατέλειες είναι εξαιρετικά σπάνια και συνεπώς πολύ μεγάλης αξίας.

Τα σμαράγδια συνήθως κόβονται σε ορθογώνιο σχήμα “Emerald cut”, γιατί με αυτήν αναδεικνύονται καλύτερα το χρώμα και η λάμψη τους. Kόβεται και σε άλλα σχήματα όπως Round, Oval, PearMarquise και άλλα.

Μες την καρδιά της Άνοιξης τον Μάιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστός γενέθλιος λίθος από το σμαράγδι. Αποτελεί για πολλούς ένα σύμβολο πίστης, ειρήνης και ασφάλειας. Συνηθίζεται δε να είναι ο πολύτιμος λίθος και για 20η επέτειο γάμου.

Κοσμήματα με Σμαράγδια

Ανάμεσα στα εκπληκτικά κοσμήματα που φέρουν τον πολύτιμο αυτό λίθο στο στολισμό τους, είναι τα αξεπέραστης κομψότητας δαχτυλίδια με σμαράγδια.

Στολισμένα με σμαράγδια στη δημοφιλή πράσινη απόχρωση τους, τα δαχτυλίδια με σμαράγδια αποτελούν ένα κόσμημα που μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση μονόπετρου δαχτυλιδιού για όσους αναζητούν μια πρωτότυπη και άκρως λαμπερή δημιουργία να τους συντροφεύσει σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές τους.

Αντίστοιχης λάμψης και κομψότητας είναι και τα κολιέ που κοσμούνται από σμαράγδια. Διαθέτοντας την επιβλητικότητα που ο αριστοκρατικός αυτός λίθος τους προσδίδει, τα κολιέ με σμαράγδια αποτελούν ένα κόσμημα που μπορεί να αναδείξει μοναδικά μια εμφάνιση και να αποτελέσει κόσμημα κειμήλιο, εκπληκτικής αξίας και ομορφιάς.

Τα βραχιόλια με σμαράγδια, με άρτιες σχεδιαστικές γραμμές που συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο, αποτελούν μια ακόμα εκπληκτική εκδοχή κοσμημάτων που φέρουν στο στολισμό τους τον καταπράσινο αυτό λίθο.

Με μια ιδιαίτερα έντονη και δυναμική παρουσία, τα σκουλαρίκια με σμαράγδια διαθέτουν και αυτά μια ξεχωριστή θέση στις επιλογές όσων αναζητούν ένα κόσμημα που ξεχωρίζει και μπορεί να ολοκληρώσει μια εμφάνιση διατηρώντας μια άρτια ισορροπία μεταξύ φινέτσας και statement.

Ως μια πιο ολοκληρωμένη στιλιστική επιλογή, τα σετ κοσμημάτων με σμαράγδια αποτελούν ίσως την πιο ιδιαίτερη πρόταση ένταξης του λαμπερού αυτού λίθου σε εμφανίσεις που θα μαγνητίζουν τα βλέμματα και θα διαθέτουν μια συνολική αρμονία και υπέροχη συμμετρία.

Κοσμήματα με Σμαράγια & Κόσμημα Κοτσώνης

Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, διαθέτουμε μια πλούσια συλλογή κοσμημάτων στολισμένα με σμαράγδια, την οποία ανανεώνουμε καθημερινά. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα κόσμημα που θα σας συντροφεύει για μια ζωή, με τη μαγευτική ομορφιά του σμαραγδιού να κοσμεί τις αγαπημένες σας εμφανίσεις!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990