Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
 • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
 • (+30) 27410 - 88000

Σταυροί Βάπτισης - Χειροποίητα Κοσμήματα Βάπτισης

Το μυστήριο της βάπτισης έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στο χρόνο και αποτελεί ένα από επτά τελετουργικά μυστήρια της Χριστιανικής θρησκείας καθώς και μία από τις σημαντικότερες στιγμές για πολλές οικογένειες, καθώς με αυτό τον τρόπο το παιδί εντάσσεται στην χριστιανική κοινωνία, δηλώνει επίσημα θρήσκευμα και του αποδίδεται το όνομα του.

Η λέξη “βάπτιση” προέρχεται από το ρήμα “βάπτω-βαπτίζω” που σημαίνει “βουτάω, βυθίζω, καταδύω”. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, αναφορά για πρώτη φορά στο μυστήριο της βάπτισης γίνεται μέσο του Ιωάννη του Προδρόμου ο οποίος καλούσε τους πιστούς να βαπτιστούν και να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες τους στα νερά του Ιορδάνη ποταμού. Αυτός μάλιστα βάπτισε και τον Ιησού την ημέρα των Θεοφανίων, μια γιορτή που η ορθόδοξη εκκλησία τιμά ακόμα και στις μέρες μας.

Το βάπτισμα αυτό που τελούσε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος στους πρώτους τότε πιστούς, ουσιαστικά αποτελεί προπομπό του βαπτίσματος που τελείται στις μέρες μας με διαφορετική όμως σημασιολογία. Τότε οι άνθρωποι βαπτίζονταν για να προετοιμαστούν για τον ερχομό του Μεσσία και να μετανοήσουν ενώ στη σύγχρονη εκδοχή της η βάπτιση στο νερό, το οποίο συμβολίζει το αίμα του Χριστού, “αποκαθαίρει” το παιδί από το προπατορικό αμάρτημα.

Στις πρώτες εφαρμογές του μυστηρίου της βάπτισης, το τελετουργικό ασκούνταν σε ενήλικες καθώς υποστηριζόταν πως κάποιος πρέπει να έχει γνωρίσει τη διδασκαλία του Χριστιανισμού πριν τη δεχτεί ενώ ως τον 6ο αιώνα είχε πλέον καθιερωθεί το βάπτισμα των νηπίων και η ύπαρξη του “ανάδοχου” ενήλικα, του επονομαζόμενου νονού ή νονά, ο οποίος αναλάμβανε ως ενήλικας εν ονόματι του νηπίου την υποχρέωση να το εντάξει στην Χριστιανική πίστη. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησία, ο νεοφώτιστος πρέπει να καταδυθεί ολόκληρος στο ύδωρ και το μυστήριο αυτό τελείται στις 8 ή στις 40 ημέρες από τη γέννηση.

Το μυστήριο της βάπτισης είναι γεμάτο συμβολισμούς και ανάμεσα σε αυτούς πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο βαπτιστικός σταυρός, ο οποίος αποτελεί ιερό σύμβολο της εκκλησίας και σφραγίζει τη νίκη του Κυρίου απέναντι στο κακό, την αμαρτία και το θάνατο. Από τη στιγμή που ο ιερέας φορέσει το σταυρό στο παιδί, επικυρώνεται η ένταξη του στην εκκλησία και ο ανάδοχος ως πνευματικός γονιός αναλαμβάνει να το καθοδηγήσει στο δρόμο της πίστεως.

Πέρα όμως από το συμβολικό του χαρακτήρα, ο σταυρός αποτελεί ένα δώρο ζωής που χαρίζεται από το νονό/ά στο νεογέννητο και για αυτό και διαθέτει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Από τις πρώιμες χρήσεις του συγκεκριμένου κοσμήματος στο τελετουργικό της βάπτισης έως και σήμερα, ο σταυρός ως κόσμημα έχει διατηρήσει το γεωμετρικό και θεσπισμένο μοτίβο του αλλά οι δημιουργίες έχουν εμπλουτιστεί με πιο σύγχρονες πινελιές και αισθητικές αντιλήψεις. Έτσι πλέον διατίθεται μια εντυπωσιακά πλούσια συλλογή βαπτιστικών σταυρών, για αγόρια και κορίτσια, μέσα από την οποία μπορεί ο νονός/ά και ο γονιός να ανακαλύψουν ένα κόσμημα που θα αντικατοπτρίζει απόλυτα τις προσδοκίες τους.

Εκτός όμως από τα συμβολικά δώρα που προσφέρει ο νονός/ά στο νεογέννητο, και οι γονείς προσφέρουν αντίστοιχα στον ανάδοχο ένα δώρο για να τον τιμήσουν και να τον ευχαριστήσουν για το νέο αυτό σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνει στη ζωή του παιδιού τους αλλά και στη δική τους. Μία από τις επικρατέστερες επιλογές κατά την αναζήτηση του δώρου αυτού, αποτελούν τα κοσμήματα, τα οποία εκ φύσεως πολύτιμα και λαμπερά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο ως υπενθύμιση της ξεχωριστής αυτής στιγμής. Βασισμένα στην ίδια φιλοσοφία, εξέχουσα θέση στις επιλογές όσων αναζητούν ένα δώρο για νονό/ά, κατέχουν και τα ρολόγια. Εκπληκτικά αξεσουάρ, μοναδικής κομψότητας και ευχρηστίας, που κάθε νέος κάτοχος θα λατρέψει.

Αν και μέσα στα χρόνια, τα έθιμα και οι παραδόσεις αλλάζουν, το μυστήριο της βάπτισης διαχρονικά παραμένει μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής ενός παιδιού και ο βαπτιστικός σταυρός αποτελεί ένα κόσμημα που θα το συντροφεύει σε όλη του ζωή, μαζί με την αγάπη και την φροντίδα των νέων “πνευματικών” γονιών του.

Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

 • ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ;

  Οι διαστάσεις ενός βαπτιστικού σταυρού αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξεταστούν κατά την αγορά του. Τα τελευταία χρόνια, οι βαπτιστικοί σταυροί τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια, διαθέτουν πιο λεπτές και διακριτικές σχεδιαστικές γραμμές και πλειοψηφικά το μέγεθος τους είναι προσαρμοσμένο σε πιο minimal διαστάσεις.

 • ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ;

  Οι βαπτιστικοί σταυροί, ως κοσμήματα ξεχωριστής αξίας, συμβολικής και συναισθηματικής, κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα με ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο, όπως ο χρυσός και το ασήμι. Οι πιο συνήθεις δημιουργίες αποτελούνται από χρυσό 9,14 και 18 καρατίων, στις τρεις εκδοχές του, κίτρινο χρυσό, λευκόχρυσο και ροζ χρυσό. Πιο διαδεδομένη ανά τα χρόνια είναι η επιλογή του κίτρινου χρυσού για τη δημιουργία σταυρών βάπτισης τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια.

 • ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ;

  Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή κατά τη διαδικασία αναζήτησης του βαπτιστικού σταυρού. Τα τελευταία χρόνια τόσο η ανάπτυξη του τομέα της αργυροχρυσοχοΐας αλλά και οι νέες ταχέως αναπτυσσόμενες τάσεις της μόδας, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία εκπληκτικών κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των σταυρών, με μια πληθώρα αισθητικών, σχεδιαστικών αλλά και οικονομικών επιλογών. Υπάρχουν εξαιρετικές συλλογές σε σταυρούς με πιο κλασικές προσεγγίσεις αλλά και συλλογές με πιο σύγχρονες πινελιές, μέσα από τις οποίες μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει ένα κόσμημα που θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια του.

 • ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ;

  Ο βαπτιστικός σταυρός χαρίζεται στο παιδί την ημέρα της τέλεσης του μυστηρίου της βάπτισης του ή και νωρίτερα, πρέπει όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να φορεθεί μαζί με το βαπτιστικό σύνολο μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου. Η επιλογή του γίνεται από τους νονούς, με τη συνοδεία ή και όχι των γονιών, οι οποίοι και χαρίζουν το συμβολικό αυτό κόσμημα στο νεογέννητο. Η αγορά του ιδανικά θα πρέπει να ξεκινήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν από τα βαφτίσια, καθώς μπορεί να απαιτηθεί χρόνος για την ανεύρεση του ιδανικού κοσμήματος και καλό θα ήταν να αποφευχθεί περιττό άγχος αλλά και βιαστικές αγορές.

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ UNISEX ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ;

  Ναι, υπάρχουν σταυροί βάπτισης που απευθύνονται εξίσου σε κορίτσια αλλά και αγόρια. Τα συγκεκριμένα κοσμήματα συνήθως φέρουν πιο λιτούς σχεδιασμούς χωρίς κάποιον έντονο στολισμό, σε κλασικές αλλά και μοντέρνες γραμμές.

 • ΤΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ;

  Υπάρχουν σταυροί βάπτισης που συνοδεύονται από αλυσίδα αλλά και άλλοι που η αλυσίδα είναι ανεξάρτητη του κοσμήματος. Αν έχετε καταλήξει στο σχέδιο του σταυρού που σας ενδιαφέρει, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια αλυσίδα που να ταιριάζει ανάλογα και με τον προϋπολογισμό σας, το μέγεθος της αλυσίδας που επιθυμείτε αλλά και το στυλ. Σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε κοσμηματοπώλης μπορεί να σας προτείνει διάφορες αλυσίδες μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψετε αυτή της αρέσκειάς σας.

 • ΤΙ ΔΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΝΟΝΑ/ΝΟΝΟ;

  Για τα δώρα του νονού και της νονάς μπορείτε να επιλέξετε ένα υπέροχο εξατομικευμένο κόσμημα με τη λέξη, τη φράση ή την ημερομηνία της επιλογής σας, ένα σετ κοσμημάτων ή ένα μεμονωμένο κόσμημα με ιδιαίτερη συμβολική αξία. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να χαρίσουν στους μελλοντικούς νονούς υπέροχα ρολόγια που θα τους συντροφεύουν σε κάθε τους στιγμή.

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ;

  Ναι υπάρχει δυνατότητα χάραξης σε πολλούς από τους βαπτιστικούς σταυρούς. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε την αντίστοιχη επιλογή στην σελίδα του προϊντος, όπου μπορείτε να επιλέξετε το κείμενο, την θέση της χάραξης και την γραμματοσειρά.

 • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ;

  Σε περίπτωση δημιουργίας κάποιου εξατομικευμένου κοσμήματος της επιλογής σας, σας προμηθεύουμε με οπτικό υλικό πριν και κατά την τελική διαδικασία δημιουργίας του.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για όλες τις παραγγελίες

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

και δυνατότητα επιστροφής

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

όπως τις έχετε φανταστεί

3 ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

έως και 6 άτοκες δόσεις