• (+30) 27410 - 88000

Σταυροί Βάπτισης - Χειροποίητα Κοσμήματα Βάπτισης

Η βάπτιση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια της Χριστιανικής θρησκείας και μια ιερή τελετουργία κατά την οποία το παιδί εντάσσεται στην χριστιανική κοινωνία και του αποδίδεται το όνομα του.

Καθώς αποτελεί ένα μυστήριο με τις ρίζες του βαθιά πίσω στο χρόνο, η βάπτιση συνοδεύεται από πολλές παραδόσεις και είναι γεμάτη συμβολισμούς οι οποίοι αντικατοπτρίζονται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αλλά και της προετοιμασίας της τελετής. Ο βαπτιστικός σταυρός είναι ένα από τα πιο ιερά σύμβολα που χαρίζονται στο παιδί από τους πνευματικούς γονείς, το νονό και/ή τη νονά, γι’ αυτό και η διαδικασία επιλογής του είναι ιδιαίτερης συμβολικής αλλά και συναισθηματικής αξίας.

Στο Kotsonis Jeweler, διαθέτοντας εμπειρία χρόνων αλλά και θέλοντας να καλύψουμε κάθε πιθανή σας ανάγκη και επιθυμία, έχουμε δημιουργήσει μια εκπληκτικά πλούσια συλλογή βαπτιστικών σταυρών για αγόρι και κορίτσι, μέσα από την οποία μπορεί κάθε νονός ή γονιός να ανακαλύψει ένα κόσμημα που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες του.

Οι βαπτιστικοί σταυροί της συλλογής μας διατίθενται σε μοντέρνες, κλασικές αλλά και minimal σχεδιαστικές γραμμές ενώ ξεχωρίζουν οι σταυροί σε βυζαντινό στυλ, οι συρματεροί, οι σταυροί διπλής όψεως καθώς και αυτοί που φέρουν τον Εσταυρωμένο στο στολισμό τους.

Στους σταυρούς βάπτισης για κορίτσι μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε δημιουργίες στολισμένες με πεταλούδες και λουλούδια ενώ η ποικιλία πολύτιμων λίθων (διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, ζαφείρια, μαργαριτάρια και ζιργκόν), συμβάλουν στη δημιουργία εκπληκτικών κοσμημάτων, υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Παράλληλα τα φινιρίσματα που φέρουν οι σταυροί διακρίνονται σε λουστρέ, ματ, σαγρέ και σφυρήλατο ενώ ξεχωρίζουν δημιουργίες που συνδυάζουν πάνω από μία τεχνικές φινιρίσματος για την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος.

Αρκετοί από τους σταυρούς της συλλογής μας διαθέτουν ενσωματωμένη αλυσίδα ενώ δίνεται και η δυνατότητα της επιλογής αλυσίδας της προτιμήσεως σας. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα χάραξης στο κόσμημα του ονόματος ή της ημερομηνίας της επιλογής σας.

Πέρα όμως από τους σταυρούς βάπτισης που σύμφωνα με την παράδοση χαρίζουν οι νονοί στο παιδί, είναι πολύ συχνό οι γονείς να χαρίζουν ένα συμβολικό και ξεχωριστό δώρο στους νονούς, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το ρόλο που αναλαμβάνουν στη ζωή του παιδιού τους αλλά και για τη νέα σχέση που θα τους ενώνει. Για το λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει μια εκπληκτική συλλογή με δώρα για τη νονά, η οποία περιλαμβάνει κοσμήματα που φέρουν τη σχετική επιγραφή και διαθέτουν υπέροχους συμβολικούς στολισμούς όπως το σήμα του απείρου, καρδιές, ματάκια, σταυρουδάκια και ιδιαίτερες λαμπερές λεπτομέρειες.

Τα κοσμήματα βάπτισης μπορούν να βρίσκονται κοντά σας άμεσα χωρίς κόστος μεταφορικών, με γραπτή εγγύηση γνησιότητας των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της κατασκευής ενός εξατομικευμένου κοσμήματος της επιλογής σας στο άρτια καταρτισμένο εργαστήριο που διαθέτουμε στο χώρο μας.

Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

 • ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ;

  Οι διαστάσεις ενός βαπτιστικού σταυρού αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξεταστούν κατά την αγορά του. Τα τελευταία χρόνια, οι βαπτιστικοί σταυροί τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια, διαθέτουν πιο λεπτές και διακριτικές σχεδιαστικές γραμμές και πλειοψηφικά το μέγεθος τους είναι προσαρμοσμένο σε πιο minimal διαστάσεις.

 • ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ;

  Οι βαπτιστικοί σταυροί, ως κοσμήματα ξεχωριστής αξίας, συμβολικής και συναισθηματικής, κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα με ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο, όπως ο χρυσός και το ασήμι. Οι πιο συνήθεις δημιουργίες αποτελούνται από χρυσό 9,14 και 18 καρατίων, στις τρεις εκδοχές του, κίτρινο χρυσό, λευκόχρυσο και ροζ χρυσό. Πιο διαδεδομένη ανά τα χρόνια είναι η επιλογή του κίτρινου χρυσού για τη δημιουργία σταυρών βάπτισης τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια.

 • ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ;

  Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή κατά τη διαδικασία αναζήτησης του βαπτιστικού σταυρού. Τα τελευταία χρόνια τόσο η ανάπτυξη του τομέα της αργυροχρυσοχοΐας αλλά και οι νέες ταχέως αναπτυσσόμενες τάσεις της μόδας, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία εκπληκτικών κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των σταυρών, με μια πληθώρα αισθητικών, σχεδιαστικών αλλά και οικονομικών επιλογών. Υπάρχουν εξαιρετικές συλλογές σε σταυρούς με πιο κλασικές προσεγγίσεις αλλά και συλλογές με πιο σύγχρονες πινελιές, μέσα από τις οποίες μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει ένα κόσμημα που θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια του.

 • ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ;

  Ο βαπτιστικός σταυρός χαρίζεται στο παιδί την ημέρα της τέλεσης του μυστηρίου της βάπτισης του ή και νωρίτερα, πρέπει όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να φορεθεί μαζί με το βαπτιστικό σύνολο μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου. Η επιλογή του γίνεται από τους νονούς, με τη συνοδεία ή και όχι των γονιών, οι οποίοι και χαρίζουν το συμβολικό αυτό κόσμημα στο νεογέννητο. Η αγορά του ιδανικά θα πρέπει να ξεκινήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν από τα βαφτίσια, καθώς μπορεί να απαιτηθεί χρόνος για την ανεύρεση του ιδανικού κοσμήματος και καλό θα ήταν να αποφευχθεί περιττό άγχος αλλά και βιαστικές αγορές.

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ UNISEX ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ;

  Ναι, υπάρχουν σταυροί βάπτισης που απευθύνονται εξίσου σε κορίτσια αλλά και αγόρια. Τα συγκεκριμένα κοσμήματα συνήθως φέρουν πιο λιτούς σχεδιασμούς χωρίς κάποιον έντονο στολισμό, σε κλασικές αλλά και μοντέρνες γραμμές.

 • ΤΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ;

  Υπάρχουν σταυροί βάπτισης που συνοδεύονται από αλυσίδα αλλά και άλλοι που η αλυσίδα είναι ανεξάρτητη του κοσμήματος. Αν έχετε καταλήξει στο σχέδιο του σταυρού που σας ενδιαφέρει, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια αλυσίδα που να ταιριάζει ανάλογα και με τον προϋπολογισμό σας, το μέγεθος της αλυσίδας που επιθυμείτε αλλά και το στυλ. Σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε κοσμηματοπώλης μπορεί να σας προτείνει διάφορες αλυσίδες μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψετε αυτή της αρέσκειάς σας.

 • ΤΙ ΔΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΝΟΝΑ/ΝΟΝΟ;

  Για τα δώρα του νονού και της νονάς μπορείτε να επιλέξετε ένα υπέροχο εξατομικευμένο κόσμημα με τη λέξη, τη φράση ή την ημερομηνία της επιλογής σας, ένα σετ κοσμημάτων ή ένα μεμονωμένο κόσμημα με ιδιαίτερη συμβολική αξία. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να χαρίσουν στους μελλοντικούς νονούς υπέροχα ρολόγια που θα τους συντροφεύουν σε κάθε τους στιγμή.

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ;

  Ναι υπάρχει δυνατότητα χάραξης σε πολλούς από τους βαπτιστικούς σταυρούς. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε την αντίστοιχη επιλογή στην σελίδα του προϊόντος, όπου μπορείτε να επιλέξετε το κείμενο, τη θέση της χάραξης και τη γραμματοσειρά.

 • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ;

  Σε περίπτωση δημιουργίας κάποιου εξατομικευμένου κοσμήματος της επιλογής σας, σας προμηθεύουμε με οπτικό υλικό πριν και κατά την τελική διαδικασία δημιουργίας του.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για όλες τις παραγγελίες

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

και δυνατότητα επιστροφής

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

όπως τις έχετε φανταστεί

3 ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

έως και 6 άτοκες δόσεις