info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Ζαφείρι: Ο Βασιλικός Λίθος

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΖΑΦΕΙΡΙ ΣΕ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΜΠΛΕ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ζαφείρι: Ο Βασιλικός Λίθος!

Το ζαφείρι είναι ο πολύτιμος λίθος που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο και αποτελεί ιδανικό δώρο, σύμβολο πίστης, γαλήνης και προστασίας.

Το ζαφείρι, μαζί με το ρουμπίνι και το σμαράγδι, αποτελεί έναν από τους τρείς πολυτιμότερους λίθους της χρυσοχοΐας και ανήκει στην οικογένεια του Κουρουνδίου.

Η λέξη ζαφείρι, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “σάπφειρος” η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την εβραϊκή λέξη “σπιρ“, που σημαίνει “αυτός που χαράζει τα πάντα“, καθώς το ζαφείρι είναι το δεύτερο πιο σκληρό ορυκτό στην κλίμακα Mohs μετά το διαμάντι.

Σήμα κατατεθέν, το ονειρικό μπλε χρώμα του.

Ζαφείρι: Σύμβολο Πνευματικής Διαύγειας & Σοφίας

Το ζαφείρι αποτελεί σύμβολο πνευματικής διαύγειας και σοφίας. Οι αρχαίοι Πέρσες πίστευαν πως η γη στηρίζεται πάνω σε ένα πελώριο ζαφείρι που χαρίζει στον ουρανό το γαλάζιο χρώμα του.

Από αρχαιοτάτων χρόνων έχει στολίσει βασιλιάδες και ιερείς καθώς πιστευόταν ότι το ζαφείρι είναι συνάρτηση του Θείου και συμβολίζει τη τιμή και την αφοσίωση.

Έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο του παραδείσου και οι Εβραίοι πίστευαν ότι οι Δέκα Εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή ήταν γραμμένες σε πλάκες ζαφειριού.

Γνωστότερο ζαφειρένιο κόσμημα, διακοσμημένο με μία μπλε πέτρα ζαφείρι 12 καρατίων και 12 μικρά διαμάντια περιμετρικά, αποτελεί το δακτυλίδι αρραβώνων που χάρισε ο πρίγκιπας Κάρολος στην πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1981 και εν συνεχεία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην Κέιτ Μίντλετον το 2010.

Το Ζαφείρι Είναι Μόνο Μπλε?

Αν και με το άκουσμα της λέξης ζαφείρι το πρώτο χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το μπλε, στην πραγματικότητα ο πολύτιμος αυτός λίθος παρουσιάζει μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων μεταξύ αυτών το κίτρινο, το πράσινο και το μωβ.

Ένα από τα ακριβότερα ζαφείρια, αποτελεί το ροζ ζαφείρι από την Σρι Λάνκα με την ονομασία padparadscha που σημαίνει “άνθος του λωτού“.

Το χρώμα αποτελεί και τον βασικότερο παράγοντα κοστολόγησης του ζαφειριού. Όσο “καθαρότερο” είναι το χρώμα της πέτρας, τόσο πολυτιμότερη και ακριβότερη θεωρείται.

Τα ζαφείρια με την ονομασία “Αστερίας” θεωρούνται από τα πλέον εντυπωσιακά και ακριβά λόγω των ρινισμάτων ρουτιλίου και των επιμηκών κοιλωμάτων τους που δημιουργούν αστεροειδείς λάμψεις.

Προέλευση Ζαφειριού

Οι βασικότερες περιοχές κοιτασμάτων ζαφειριού είναι η Σρι Λάνκα, το Κουήνσλαντ στην Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Μαδαγασκάρη, η περιοχή Κασμίρ στην Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Βόρεια Καρολίνα στις Η.Π.Α.

Πλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν και συνθετικά ζαφείρια τα οποία, χάρις στην ανθεκτικότητα τους, χρησιμοποιούνται σε συσκευές υψηλών απαιτήσεων όπως σε ρολόγια καθώς και σε διάφορα επιστημονικά εργαλεία.

Κόσμημα Κοτσώνης & Κοσμήματα με Ζαφείρι

Στο Κόσμημα Κοτσώνης θα βρείτε μοναδικά κοσμήματα διακοσμημένα με ζαφείρια, ιδανικά να σας συντροφεύσουν στις πιο ξεχωριστές στιγμές σας!

Δαχτυλίδι Ροζέτα Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Σετ Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρια και Διαμάντια
Σετ Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρια και Διαμάντια
Σκουλαρίκια Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Σκουλαρίκια Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Κολιέ Δάκρυ Ροζ Χρυσός Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Κολιέ Δάκρυ Ροζ Χρυσός Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Κολιέ Δάκρυ Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Κολιέ Δάκρυ Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990