• (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Περίδοτο

Το περίδοτο αποτελεί τον πολύτιμο λίθο της ποικιλίας του ορυκτού ολιβίνη, που προέρχεται από την λέξη olive (ελιά) λόγω του κιτρινοπράσινου χρώματος του. Χαρακτηριστικό του περίδοτου είναι το χρώμα του καθώς διαθέτει πολλές  αποχρώσεις του πράσινου και αυτό σχετίζεται με την περιεκτικότητα του σιδήρου στο ορυκτό.
 
Επρόκειτο για τον πολύτιμο λίθο που κατέχει θεραπευτικές ικανότητες, σχετίζεται με τη τύχη και την ευημερία, την προστασία από τα κακά πνεύματα, τους εφιάλτες.    

Το ονομά του οφείλεται στην Περσική λέξη ''faridat - φαριντάτ'' που είναι ο πολύτιμος λίθος, το πετράδι. Στην αρχαία Ελλάδα το περίδοτο ήταν γνωστό ως ΄΄Τοπάζιο΄΄. Το περίδοτο αποτελούσε τον ΄΄Πολύτιμο λίθο του Ήλιου'', του φωτός για τους Αιγύπτιους.
 
Στο σίδηρο και στο μαγνήσιο οφείλεται η χημική σύσταση του περίδοτου. Η ύπαρξη του σιδήρου δίνει το κιτρινοπράσινο χρώμα στο λίθο, ενώ όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σιδήρου στη μάζα του πετρώματος τόσο και πιο έντονο θα είναι και το χρώμα του.

Συνηθίζεται το περίδοτο να κινείται στις αποχρώσεις του κιτρινοπράσινου, του πρασίνου της ελιάς, του πράσινου-καφέ, καθώς και του καθαρού πράσινου χρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσο πιο έντονο πράσινο είναι το χρώμα του περίδοτου τόσο πιο καλή είναι και η ποιότητα του. Ωστόσο περίδοτο με καθαρά πράσινο χρώμα είναι σπάνια και κυρίως υπάρχουν κιτρινοπράσινης απόχρωσης.

Βάλτε χρώμα στις εμφανίσεις σας μέσω αυτού του μοναδικού πολύτιμου λίθου που θα κάνει τις εμφανίσεις σας να ξεχωρίζουν από λάμψη και πολυτέλεια.

 

Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 31 από : 31