Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Περίδοτο - Ο Γενέθλιος Λίθος του Αυγούστου

Το περίδοτο αποτελεί τον πολύτιμο λίθο της ποικιλίας του ορυκτού ολιβίνη, που προέρχεται από την λέξη olive (ελιά) λόγω του κιτρινοπράσινου χρώματος του. Χαρακτηριστικό του περίδοτου είναι το χρώμα του καθώς διαθέτει πολλές  αποχρώσεις του πράσινου και αυτό σχετίζεται με την περιεκτικότητα του σιδήρου στο ορυκτό.

 
Η δημιουργία του οφείλεται στον μανδύα της γης όπου κατά την ηφαιστειακή ανάβλυση βγήκε στην επιφάνεια της γης με την μορφή πετρώματος. Ως εκ τούτου το περίδοτο συλλέγεται στα ηφαιστειακά πετρώματα ενώ σε πολύ πιο σπάνιες περιπτώσεις έχει βρεθεί σε θραύσματα μετεωριτών μετά από πτώσεις στη γη.

Επρόκειτο για τον πολύτιμο λίθο που κατέχει θεραπευτικές ικανότητες, σχετίζεται με τη τύχη και την ευημερία, την προστασία από τα κακά πνεύματα, τους εφιάλτες.    
 

Από Πού Προέρχεται το Περίδοτο

Το ονομά του οφείλεται στην Περσική λέξη ''faridat - φαριντάτ'' που είναι ο πολύτιμος λίθος, το πετράδι. Στην αρχαία Ελλάδα το περίδοτο ήταν γνωστό ως ΄΄Τοπάζιο΄΄. Το περίδοτο αποτελούσε τον ΄΄Πολύτιμο λίθο του Ήλιου'', του φωτός για τους Αιγύπτιους.
 
Η εξόρυξη του στην Αίγυπτο είναι γνωστή εξαιτίας καταγεγραμμένων αρχείων που κάνουν λόγο για εύρεση πρασίνου λίθου στα νησιά Τοπάζιο της Ερυθράς Θάλασσας, γνωστά σήμερα ως Ζεμπιγιέτ. Πέραν της χρήσης του περίδοτου στην κατασκευή γυναικείων κοσμημάτων, η χρήση αυτού του πολύτιμου λίθου εκτείνεται σε εκκλησιαστικά κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα.

Μεγάλη ποσότητα αποθέματος έχει βρεθεί στην Αριζόνα, στο Πακιστάν και στη Βραζιλία, γεγονός που κάνει την κοστολόγηση του περίδοτου ιδιαιτέρως προσιτή προς τους καταναλωτές του.

Περίδοτο & Χρώμα

Στο σίδηρο και στο μαγνήσιο οφείλεται η χημική σύσταση του περίδοτου. Η ύπαρξη του σιδήρου δίνει το κιτρινοπράσινο χρώμα στο λίθο, ενώ όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σιδήρου στη μάζα του πετρώματος τόσο και πιο έντονο θα είναι και το χρώμα του.

Συνηθίζεται το περίδοτο να κινείται στις αποχρώσεις του κιτρινοπράσινου, του πρασίνου της ελιάς, του πράσινου-καφέ, καθώς και του καθαρού πράσινου χρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσο πιο έντονο πράσινο είναι το χρώμα του περίδοτου τόσο πιο καλή είναι και η ποιότητα του. Ωστόσο περίδοτο με καθαρά πράσινο χρώμα είναι σπάνια και κυρίως υπάρχουν κιτρινοπράσινης απόχρωσης.

Περίδοτο: Κοπή & Βάρος

Ως προς την κοπή του το περίδοτο περιλαμβάνει όλες τις πιθανές κοπές του σε σχήματα. Όσον αφορά στο βάρος του μπορεί να κοπεί σε μια ποικιλία μεγεθών με αντίκτυπο στην κοστολόγηση του, καθώς η τιμή προσαρμόζεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του λίθου.

Περίδοτο & Kotsonis Jeweler

Στο κόσμημα Κοτσώνης διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων σε κολιέ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια με περίδοτο ανάλογα με το προσωπικό σας στυλ και γούστο.

Βάλτε χρώμα στις εμφανίσεις σας μέσω αυτού του μοναδικού πολύτιμου λίθου που θα κάνει τις εμφανίσεις σας να ξεχωρίζουν από λάμψη και πολυτέλεια.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 30 από : 30