• (+30) 27410 - 88000

Γυναικεία Κοσμήματα - Women's Jewellery

Τα γυναικεία κοσμήματα αποτελούσαν ανέκαθεν ένα παγκόσμιο μέσο έκφρασης ομορφιάς, καλαισθησίας, στυλ αλλά και απαράμιλλης πολυτέλειας και γοητείας.

Η χρήση τους χρονολογείται πολύ πίσω στο χρόνο και η ιστορία τους ανθίζει παράλληλα με την εξέλιξη του ανθρώπου και των διαφόρων πολιτισμών που μεγαλούργησαν ανά τους αιώνες. Έτσι, στις μέρες μας σώζονται εκπληκτικές δημιουργίες που προέρχονται από τα πρώιμα χρόνια της ανθρώπινης παρουσίας - Μινωική εποχή, Μυκηναϊκή, Βυζαντινή, από την Αρχαία Αίγυπτο και Μεσοποταμία, από πολιτισμούς στα βάθη της Ανατολής όπως η Κίνα και άλλους χαμένους στα δάση του Νέου Κόσμου όπως οι Ίνκας.

Τα πρώτα κοσμήματα συμβαδίζοντας με τις γνώσεις της εποχής τους, κατασκευάζονταν από υλικά προερχόμενα από τη φύση όπως κόκκαλα ζώων, κοχύλια και κλαδιά. Η ανακάλυψη όμως των μετάλλων καθώς και των εφικτών τρόπων επεξεργασίας τους πυροδότησε την εξέλιξη της τέχνης του κοσμήματος στον αρχαίο κόσμο. Με τον καιρό, οι μέθοδοι κατεργασίας μετάλλων άρχισαν να γίνονται πιο προηγμένες και ο σχεδιασμός πιο εξελιγμένος, ώσπου προοδευτικά η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας κατέκτησε τις σημερινές γνώσεις της και την αντίστοιχη παγκόσμια απήχηση.

Ιστορικά, τα κοσμήματα έχουν κατά καιρούς συσχετιστεί και προσδιορίσει την κοινωνική θέση του κατόχου τους, τους έχει αποδοθεί θρησκευτική σημασία αλλά και πολιτική δύναμη. Μετά τη Βικτωριανή Εποχή όμως, περισσότερες γυναίκες άρχισαν να φορούν κοσμήματα, αντιπροσωπεύοντας την αυξανόμενη κοινωνική και οικονομική ελευθερία που πλέον απολάμβανανκαι σηματοδοτώντας απροκάλυπτα τον αισθησιασμό και τη θηλυκότητά τους.

Από τη δεκαετία του 1960 τα όρια του κοσμήματος επαναπροσδιορίζονται συνεχώς.Είναι φανερή άλλωστε, από τη σταθερή ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κοσμημάτων, η αγάπη των γυναικών για τα όμορφα αυτά στολίδια τα οποία πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των περισσότερων καθημερινών εμφανίσεων, από casuallooks για το γραφείο έως βραδινές επίσημες εμφανίσεις.

Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

 • ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ;

  Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος σε ότι αφορά τη διαδικασία επιλογής ενός κοσμήματος. Η μοναδική προϋπόθεση στην οποία πρέπει να βασίζεται η εκάστοτε αγορά σας είναι αν η συγκεκριμένη επιλογή αντανακλά την αισθητική σας και καλύπτει τα πρακτικά, οικονομικά ή και συναισθηματικά κριτήρια που εσείς έχετε θέσει.
  Αν από την άλλη θέλετε να επενδύσετε στην αγορά ενός κοσμήματος αλλά δεν έχετε κατασταλάξει στο τι ακριβώς επιθυμείτε, τότε θα μπορούσατε να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν μια ποικιλία διαφορετικών στυλ και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε πολλές και διαφορετικές εμφανίσεις.

 • ΑΝ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ;

  Σε περίπτωση που αναζητάτε ένα κόσμημα το οποίο θα χαρίσετε ως δώρο σε κάποιο οικείο σας πρόσωπο ή του γενικότερου κοινωνικού σας κύκλου και δυσκολεύεστε να αποφασίσετε, τότε μπορείτε απλά να παρατηρήσετε το στυλ του εκάστοτε παραλήπτη ή και να ανατρέξετε στην τρέχουσα συλλογή κοσμημάτων του αν διαθέτετε πρόσβαση, ώστε να στηρίξετε την τελική επιλογή σας στη δική του αισθητική και προτιμήσεις.

 • ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ;

  Κάποια είδη κοσμημάτων απευθύνονται σε ξεχωριστές περιστάσεις και κάποια άλλα μπορούν να ταιριάξουν σε καθημερινές εμφανίσεις, παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένας αυστηρός κανόνας που να καθορίζει το σωστό τρόπο χρήσης τους. Ωστόσο τα έντονα,statement κοσμήματα συνήθως επιλέγονται σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις ενώ όσα διαθέτουν πιο διακριτικές σχεδιαστικές γραμμές μπορούν να φορεθούν κάθε στιγμή της ημέρας. Βασικός παράγοντας όμως στην τελική επιλογή της χρήσης ενός κοσμήματος αποτελεί το look που προσπαθείτε να επιτύχετε αλλά και η προσωπική αισθητική σας στην εκάστοτε περίσταση.

 • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ MUST-HAVE ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΩ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ;

  Αν αναρωτιέστε ποια κοσμήματα πρέπει να διαθέτει μια γυναικεία συλλογή, για αρχή θα μπορούσατε να στραφείτε σε πιο κλασικές επιλογές. Μονόπετρα διαμαντένια σκουλαρίκια, κοσμήματα στολισμένα με πέρλες, σκουλαρίκια κρίκοι, διακριτικά κολιέ χωρίς πληθωρικούς στολισμούς, βραχιόλια σε στυλ χειροπέδας αλλά και ως λεπτές αλυσίδες, στολισμένες ή όχι, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε στυλ.

 • ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ;

  Τα πιο δημοφιλή υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα γυναικεία κοσμήματα είναι το ασήμι, ο χρυσός στις τρεις εκδοχές του (ροζ χρυσός, κίτρινος χρυσός, λευκόχρυσος), η πλατίνα και σε κάποιες περιπτώσεις ο χαλκός και το δέρμα.

 • ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΕΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΟΛΙΕ;

  Τα γυναικεία κολιέ φοριούνται σε διαφορετικά μήκη ανάλογα με το είδος του κοσμήματος, το σύνολο που το πλαισιώνει αλλά και τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε χρήστη. Για παράδειγμα ένα choker κολιέ βάση των σχεδιαστικών προδιαγραφών του φοριέται κοντά στο λαιμό. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει ένα μπλουζάκι με έντονη λαιμόκοψη θα μπορούσατε να συνδυάσετε ένα πιο μακρύ κολιέ,ενώ αν η περιοχή του μπούστου σας είναι ένα σημείο που δεν θέλετε να τονίσετε τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα κολιέ που να στέκεται σε πιο ψηλό σημείο του θώρακα. Σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή είναι θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής- επίσης υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του μήκους του κολιέ της αρέσκειας σας αν το επιθυμείτε.

 • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ;

  Διαχρονικά τα πιο δημοφιλή σχέδια σε γυναικεία σκουλαρίκια είναι οι κρίκοι, μεσαίου κυρίως μεγέθους, και τα μονόπετρα καρφωτά σκουλαρίκια στολισμένα είτε με μαργαριτάρια είτε με διαμάντια ή λευκές πέτρες ζιργκόν.

 • ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΕΝΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ;

  Τα βραχιόλια αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα γυναικεία κοσμήματα καθώς μπορούν να φορεθούν κάθε στιγμή και να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως με μια πληθώρα άλλων κοσμημάτων. Τα βραχιόλια αποτελούν μια ιδανική και εύκολη επιλογή για τη δημιουργία layering που μπορούν να συμπεριλαμβάνουν κοσμήματα ίδιου τύπου, όπως βραχιόλια χειροπέδες ή αλυσίδες, μίξη διαφορετικών σχεδίων καθώς και μίξη διαφορετικών μετάλλων με μοναδικό κριτήριο το τελικό αρμονικό αποτέλεσμα. Ένας επίσης λόγος που τα βραχιόλια αποτελούν μια τόσο δημοφιλή επιλογή καθημερινού κοσμήματος είναι γιατί μπορούν να συνδυαστούν φανταστικά με το αγαπημένο σας ρολόι αλλά και με κοσμήματα που δεν αποχωρίζεστε, όπως η βέρα και το μονόπετρο σας. Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση οι συνδυασμοί που θα δημιουργήσετε καθορίζονται εξ ολοκλήρου από την προσωπική σας αισθητική και τις επιθυμίες σας.

 • ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ;

  Εκτός από τα δαχτυλίδια με ιδιαίτερη συμβολική και συναισθηματική αξία, όπως το μονόπετρο και η βέρα, τα υπόλοιπα δαχτυλίδια που κοσμούν μια εμφάνιση δεν εμπίπτουν σε κάποιον κανόνα που να καθορίζει το δάχτυλο στο οποίο θα φορεθούν. Ανάλογα με τον τύπο του δαχτυλιδιού αλλά και το πως προσωπικά σας εξυπηρετεί η χρήση του μπορείτε να φορέσετε το δαχτυλίδι ή τα δαχτυλίδια της επιλογής σας σε όποιο δάχτυλο επιθυμείτε. Ακόμα και τα δαχτυλίδια chevalier τα οποία παραδοσιακά τοποθετούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη χρήση και την τελική τους τοποθέτηση.

 • ΕΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΘΕΙ ΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΗΜΑ;

  Αν και ο σταυρός αποτελεί ένα σύμβολο άρτια συνδεδεμένο με τη χριστιανική θρησκεία, παράλληλα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μοτίβο παγκοσμίως στο χώρο της μόδας και έχει ενσωματωθεί σε κάθε σύγχρονη μορφή έκφραση της. Επομένως ναι, ένας γυναικείος σταυρός μπορεί να φορεθεί είτε ως κόσμημα συμβολικού χαρακτήρα είτε ως καθαρά καλλωπιστικό στοιχείο, σε καθημερινές αλλά και επίσημες εμφανίσεις, ανάλογα με το σχεδιασμό και το στολισμό του.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για όλες τις παραγγελίες

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

και δυνατότητα επιστροφής

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

όπως τις έχετε φανταστεί

3 ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

έως και 6 άτοκες δόσεις