Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Φυλαχτό Κωνσταντινάτο

Κωνσταντινάτο Φυλαχτό σε Χρυσό, Λευκόχρυσο, Ροζ Χρυσό, Ασήμι

Η ιστορία του κωνσταντινάτου (ή κοινώς κωσταντινάτο) ξεκινά στο Βυζάντιο και στα τέλη του τετάρτου αιώνα όταν η Αγία Ελένη πήγε στα Ιεροσόλυμα και βρήκε τον Τίμιο Σταυρό. Τον έκοψε στη μέση λέει η ιστορία και το ένα κομμάτι το πήρε στην Κωνσταντινούπολη. Τα πριονίδια που προέκυψαν από την κοπή του τοποθετήθηκαν σε ένα χωνευτήρι και μαζί με πολύτιμα μέταλλα κόπηκαν τα πρώτα κωνσταντινάτα.

Σύμφωνα με δοξασίες της εποχής προφύλασσαν τις έγκυες γυναίκες και το έμβρυο. Το 1821 οι επαναστάτες έφεραν επάνω τους κωνσταντινάτο ως φυλαχτό από το «κακό βόλι». Σήμερα αποτελεί ένα υπέροχο παιδικό κόσμημα που προσφέρεται ως φυλαχτό και δώρο αγάπης.

Το ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ έχει για εσάς μια μοναδική συλλογή από υπέροχα κωνσταντινάτα σε χρυσό, λευκόχρυσο, ροζ χρυσό και ασήμι. Εξαιρετικής ποιότητας κοσμήματα με απεικονίσεις Αγίων, τον Ιησού, την Παναγία ή κλασικά υπέροχα κωνσταντινάτα.

Άλλοτε στολισμένα με διαμάντια και εντυπωσιακές ορυκτές πέτρες όπως ρουμπίνι, σμαράγδι ή θαυμάσιες πέτρες ζιργκόν και άλλοτε πιο λιτά σε διακριτικό και μοντέρνο σχεδιασμό, αποτελούν πάντοτε ένα υπέροχο δώρο για τη μοναδική στιγμή της γέννησης ή της βάπτισης ενός παιδιού. Ένα δώρο που θα συντροφεύει το παιδί για όλη του την ζωή!
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 99 από : 552