• (+30) 27410 - 88000
ΡΟΛΟΓΙΑ: CASIO

CASIO Ρολόγια

Η εταιρεία Casio Computer Co., Ltd. είναι μία πολυεθνική εταιρία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που εδρεύει στο Shibuya του Τόκιο της Ιαπωνίας. Ιδρύθηκε το 1946 ως Kashio Seisakujo από τον Tadao Kashio και το 1957 ως Casio Computer Co., Ltd. Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό κομπιούτερ στον κόσμο, το Μοντέλο 14-A, το οποίο πουλήθηκε για 485.000 γιεν. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν αριθμομηχανές, κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, αναλογικά και ψηφιακά ρολόγια καθώς και επιτραπέζια και ρολόγια τοίχου.

Η εταιρεία έγινε ιδιαίτερα γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία και την καινοτομία των ρολογιών χειρός της. Η Casio παρουσίασε επίσης ένα από τα πρώτα ρολόγια που θα μπορούσαν να εμφανίσουν την ώρα σε πολλές διαφορετικές ζώνες ώρας του κόσμου και με χαρακτηριστικά όπως η θερμοκρασία καταγραφής, η ατμοσφαιρική πίεση και το υψόμετρο κ.α.

Με την επιτυχία των ψηφιακών ρολογιών χαλαζία τους, η Casio προχώρησε την τεχνολογία τους ακόμη πιο μακριά από ό, τι τα ψηφιακά ρολόγια είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν. Άρχισαν να αναπτύσσουν την περίφημη γκάμα τους G-Shock, η οποία έγινε ο πρόδρομος για τα ισχυρά, ψηφιακά ρολόγια που υπάρχουν ακόμα σήμερα. Το Απρίλιο του 1983 κυκλοφόρησε το πρώτο ρολόι Casio G Shock, ένα προϊόν που συμμετέχει δυναμικά στις καλύτερες θέσεις στο χώρο της βιομηχανίας, για πάνω από 30 χρόνια. Τα ρολόγια δεν ήταν πια ευαίσθητα αλλά εύθραυστα. Το G-Shock εισήγαγε τον κόσμο σε ένα στιβαρό, αλλά τεχνολογικά εκλεπτυσμένο ρολόι που θα μπορούσε να επιβιώσει σχεδόν από οτιδήποτε.

Τα επόμενα χρόνια, τα ρολόγια Casio ήταν εφοδιασμένα με δέκτες για συγχρονισμό με ραδιοφωνικούς πύργους σε όλο τον κόσμο και Global Positioning System για ακρίβεια χρονομέτρησης. Τι προβλέπει όμως το μέλλον για τον Casio; Όπως συμβαίνει με κάθε καινοτόμο εταιρεία ηλεκτρονικών, συνεχίζουν να καινοτομούν. Τα ρολόγια τους εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να τελειοποιούνται!
 
 
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 48 από : 48