Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Ακουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα, με τη μαγευτική γαλάζια απόχρωση της, αποτελεί έναν λίθο που πρωταγωνιστεί στην κατασκευή εντυπωσιακών κοσμημάτων, που διαχρονικά γοητεύουν και μαγνητίζουν σε κάθε εμφάνιση στην οποία θα ενσωματωθούν.
 
Ως λίθος, η ακουαμαρίνα ανήκει στην οικογένεια της βηρύλλου, στην ίδια δηλαδή οικογένεια με το σμαράγδι. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ο αδιαφανής γαλαζοπράσινος χρωματισμός της που την κάνει να ξεχωρίζει για τη λάμψη που προσδίδει στα κοσμήματα που κοσμεί.

Το όνομα της, aquamarine, προέρχεται από τις λατινικές λέξεις “aqua” που σημαίνει νερό και “marine” που σημαίνει θάλασσα, λόγω του χαρακτηριστικού γαλάζιου-μπλε χρώματος της. Γνωστή και ως πέτρα της θάλασσας, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η ακουαμαρίνα έχει ξεφύγει από το μπαούλο του θησαυρού των Νηρηίδων και τη θεωρούσαν το ιερό πετράδι του Ποσειδώνα. Η ακουαμαρίναι συμβολίζει την ανιδιοτελή αγάπη και συντροφικότητα για αυτό και τον 19ο αιώνα στόλιζε τα δαχτυλίδια που χαρίζονταν στις μέλλουσες νύφες.
 
Τα κοσμήματα με ακουαμαρίνα διατίθενται σε εκπληκτικούς σχεδιασμούς και με την κλασική φινέτσα που τα διακρίνει, αποτελεί μια συλλογή η οποία ξεχωρίζει για τη σαγηνευτική ομορφιά της. Πολύτιμα, διαχρονικά και παραμυθένια, τα κοσμήματα με ακουαμαρίνα κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στις επιλογές όσων επιθυμούν να προσθέσουν στις εμφανίσεις τους ένα στολίδι άκρως εντυπωσιακό και μοναδικά διαχρονικό.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 50 από : 50