Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Γρανάτη / Γρανάδα

Η γρανάδα αποτελεί έναν λίθο που ξεχωρίζει  για το μεθυστικό, βαθύ κόκκινο χρώμα του και τη μοναδική του λάμψη, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα εκπληκτικά κοσμήματα που κοσμεί.
 
Η χρήση του λίθου αυτού ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο, με κοσμήματα στολισμένα με γρανάδα να χρονολογούνται ήδη από το 5000 π.Χ στην αρχαία Αίγυπτο, ενώ στη Σουμέρια ντόπιοι τεχνίτες έφτιαχναν δαχτυλίδια τα οποία στόλιζαν με ένθετους γρανάτες.

Στην αρχαία Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα των κλασικών χρόνων, χρησιμοποιούσαν τη γρανάδα ως πέτρα των διαπραγματεύσεων και των ρητόρων. Στην αρχαία Ρώμη χρησιμοποιούσαν δαχτυλίδια με σκαλιστούς γρανάτες για να σφραγίσουν επίσημα έγγραφα ενώ κατά το Μεσαίωνα χρησιμοποιούνταν από τους κληρικούς για ενίσχυση της πίστης.

Συμβολικά, η γρανάδα συνδέεται με την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την πίστη, το θάρρος, την ειλικρίνεια, τις φιλίες και την καταπολέμηση της θλίψης. Η γρανάδα θεωρείται επίσης μια πέτρα που φέρνει τύχη σε μια επιχείρηση.   
 
Τα κοσμήματα με γρανάδα, φέροντας τη γοητεία και την εκπληκτική ομορφιά του λίθου που τα κοσμεί ξεχωρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπέροχα δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια αλλά και σετ κοσμημάτων στολισμένα με γρανάδα, αποτελούν μια εντυπωσιακή επιλογή για όσους αναζητούν ένα διαχρονικά κομψό και ακτινοβόλο κόσμημα.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 30 από : 39