Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Οπάλιο

Τα κοσμήματα με οπάλιο, διαθέτοντας όλη τη χαρακτηριστική λάμψη του συγκεκριμένου πολύτιμου λίθου καθώς και τους μαγευτικούς χρωματισμούς του, αποτελούν μια επιλογή που ξεχωρίζει, τόσο σε καθημερινές εμφανίσεις όσο και σε κάθε επίσημη περίσταση.
 
Το οπάλιο αποτελεί μια πέτρα η οποία χαρακτηρίζεται από εκπληκτικούς ιριδισμούς, οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με τη γωνία παρατήρησης. Ανήκει στην ομάδα του χαλαζία και οι προσμείξεις που δημιουργούνται κατά το σχηματισμό του είναι αυτές που του χαρίζουν την υπέροχη μορφή του.

Η διάφανη και η μαύρη εκδοχή του είναι οι πιο σπάνιες και στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν πως μέσα στους λίθους του οπαλίου κατοικούσε το πνεύμα της αλήθειας που μπορούσε να προβλέψει το μέλλον του κατόχου του λίθου. Στα χρόνια του μεσαίωνα το οπάλιο είχε την ονομασία lapis ophthalmius ενώ ετυμολογικά θεωρείται ότι προέρχεται από την αρχαία Σανσκριτική λέξη upala που σημαίνει λίθος.

Σύμβολο της αγνότητας και της ελπίδας, το οπάλιο που ανακαλύφθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα δεν έτυχε, αρχικά, ευνοϊκής υποδοχής από τις παγκόσμιες αγορές, σύντομα όμως η λάμψη αυτού του λίθου τον μετέτρεψε σε μία από τις ομορφότερες πέτρες για τη δημιουργία εκπληκτικών κοσμημάτων.
 
Εντυπωσιακά δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ αλλά και σετ κοσμημάτων, στολισμένα με οπάλιο, δημιουργούν μια συλλογή η οποία ξεχωρίζει για το φρέσκο χαρακτήρα της και τη κλασική κομψότητα που τη χαρακτηρίζει. Ιδανικά για κάθε στιγμή, τα κοσμήματα με οπάλιο μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε αισθητική και να προσδώσουν σε κάθε εμφάνιση μια διακριτική πινελιά λάμψης που θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Το οπάλιο, τέλος, είναι ο γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου και είθισται να δωρίζεται στη 14η επέτειο γάμου.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 58 από : 58