• (+30) 27410 - 88000
ΡΟΛΟΓΙΑ: INGERSOLL

INGERSOLL Ρολόγια

Οι Robert και Charles Ingersoll, ιδρυτές μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατασκευής ρολογιών στην Αμερική, καινοτόμησαν στον τομέα ρολογιών τσέπης και χειρός. Οι αδελφοί Ingersoll ήταν πρωτοπόροι στη βιομηχανία και την εφεύρεση στον τομέα της ωρολογοποιίας. Επινόησαν και ακολούθησαν ένα φιλόδοξο σχέδιο: να προσφέρουν Ingersoll ρολόγια στο ευρύ κοινό σε προσιτή τιμή, διατηρώντας παράλληλα την πραγματική ποιότητα και αξιοπιστία.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, κάθε ρολόι κατασκευάστηκε αρχικά με το χέρι, αλλά το 1892, χάρη στον Henry Ford, η Ingersoll πέτυχε να αναπτύξει μια γραμμή παραγωγής για ρολόγια τσέπης και ρολόγια χειρός. Επίσης η Ingersoll δημιούργησε το μικρότερο υπάρχον ρολόι τσέπη, το πρώτο ρολόι με «σχεδιασμό νύχτας» (night design), το Radiolite με φωτιζόμενο καντράν και το πρώτο στρατιωτικό ρολόι το οποίο σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων. Το 1933 ο “Walt Disney” προσέλαβε τους Ingersoll για τη δημιουργία του πρώτου ρολογιού χειρός Mickey Mouse (παγκοσμίως). Για αυτό το σκοπό, οι Ingersoll κατασκεύασαν μια ειδική σειρά ρολογιών με τον Mickey Mouse να απεικονίζεται σε αυτά. Σήμερα τα ρολόγια αυτά είναι κομμάτια ανεκτίμητης αξίας για τους συλλέκτες καθώς ήταν το πρώτο παιδικό ρολόι χαρακτήρων, το οποίο ανατέθηκε από τη Disney για να εμφανίσει τον Mickey Mouse.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που φόρεσαν ρολόι Ingersoll ήταν και οι Thomas A. Edison, T. Roosvelt, James Dean o  Μαχάτμα Γκάντι και άλλοι. Το 1928 ο πιλότος Sir Alan Cobham, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης του πάνω από την Αφρική, χρησιμοποίησε ένα ρολόι Ingersoll προκειμένου να καταγράψει την ακριβή ώρα. Τα ρολόγια Ingersoll πωλούνται συνεχώς από την αρχή τους μέχρι σήμερα, και η μάρκα Ingersoll είναι διάσημη παγκοσμίως. Η Ingersoll συνεχίζει να διατηρεί το ήθος των αδελφών Ingersoll και είναι υπερήφανη που παρουσιάζει μια γκάμα ποιοτικών ρολογιών.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 23 από : 23