Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Αμέθυστο

Ο γενέθλιος λίθος για το μήνα Φεβρουάριο είναι ο αμέθυστος, μέλος της οικογένειας του χαλαζία, με το χαρακτηριστικότατο μωβ χρώμα.

Ακόμα ένα ορυκτό που η ονομασία του έχει Ελληνική προέλευση με τον μύθο να υποστηρίζει πως όποιος φορά κοσμήματα με αμέθυστο έχει πιο ήπιες συνέπειες μέθης κατά την κατανάλωση κρασιού.

Τον συναντάμε στις περισσότερες βασιλικές συλλογές κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο, από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τα κοσμήματα του Βρετανικού στέμματος. Στην αρχαιότητα ο αμέθυστος ήταν μια από τις σπανιότερες και πολυτιμότερες πέτρες, που η τιμή της συχνά ξεπερνούσε τη τιμή του διαμαντιού. Όταν κάποια στιγμή βρέθηκαν μεγάλα κοιτάσματα στη Νότια Αφρική είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η σπανιότητα του, το ίδιο και η τιμή του.

Ιστορικά, η πέτρα πιστεύεται ότι φέρει πλούτη και εξουσίες στους ιδιοκτήτες της, γι’ αυτό και ήταν τόσο δημοφιλής στους βασιλείς ανά τον κόσμο. Ο αμέθυστος είναι το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης. Προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό. Συνηθίζεται να χαρίζονται κοσμήματα με αμέθυστο στην 6η ή 17η επέτειο γάμου.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 85