Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Σκουλαρίκια

Σκουλαρίκια Γυναικεία

Για τις περισσότερες γυναίκες τα σκουλαρίκια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα τους κοσμήματα που απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν καθημερινά και σε οποιαδήποτε περίσταση.
 
Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, τα γυναικεία σκουλαρίκια των Σουμέριων είναι αυτά που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογούνται ως τα πρώτα στο είδος τους και τοποθετούνται περίπου στο 2500 π.Χ. Τα πρώτα αυτά γυναικεία σκουλαρίκια είχαν τη μορφή χρυσών κρίκων ενώ σκουλαρίκια από σύρματα, χάντρες και σύμβολα ήταν διαδεδομένα στη Μινωική Κρήτη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο καθώς και στην αρχαία Αίγυπτο, τη Ρώμη αλλά μέχρι και το Βυζάντιο, τα γυναικεία σκουλαρίκια ήταν εξαιρετικά δημοφιλή και αποτελούσαν σύμβολα που προσδιόριζαν την κοινωνική θέση, τον πλούτο και την αισθητική του κατόχου τους.
 
Από τότε μέχρι και σήμερα, τα σκουλαρίκια είναι ένα κόσμημα που κάθε γυναίκα διαθέτει στη συλλογή με τα γυναικεία κοσμήματα. Προσαρμοσμένα στις μόδες που ανακυκλώνουν το περιεχόμενο τους διαρκώς αλλά και στις ανάγκες των εποχών, τα γυναικεία σκουλαρίκια είναι σήμα κατατεθέν μια προσεγμένης, στυλάτης και κομψής εμφάνισης. Ως κόσμημα τοποθετημένο στο πρόσωπο, είναι αυτά που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κατόχου τους και μπορούν να αναδείξουν υπέροχα το εκάστοτε χτένισμα, ρούχο και μακιγιάζ.
 
Καρφωτά, κρεμαστά, κρίκοι αλλά και με κλιπ, τα σκουλαρίκια απευθύνονται σε κάθε τύπο γυναίκας ανεξαρτήτως ηλικίας και αισθητικών προτιμήσεων. Μπορεί να αποτελούν ένα κόσμημα statement ή μια διακριτική πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα όμως τα γυναικεία σκουλαρίκια μαγνητίζουν τα βλέμματα και συμπληρώνουν υπέροχα κάθε εμφάνιση.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 99 από : 2781