Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000

Μονόπετρα Χρυσά

Τα χρυσά μονόπετρα αποτελούν ένα διαχρονικά ρομαντικό και κλασικά εντυπωσιακό δαχτυλίδι, ιδιαίτερα δημοφιλές στις μέρες μας, που η ιστορία του όμως ξεκινάει αρκετά πίσω στο χρόνο.
 
Για χιλιετίες, βασιλείς και αριστοκράτες, προτιμούσαν τον κίτρινο χρυσό για τη ζεστή και φλογερή του απόχρωση. Από την εποχή που προσφέρθηκε το πρώτο μονόπετρο, τον 15ο αιώνα, μέχρι και τις αρχές του 20ου, το κυρίαρχο χρώμα στα κοσμήματα ήταν ο κίτρινος χρυσός. Κατά τον 19ο αιώνα, υπήρξε μια εκρηκτική ζήτηση στα μονόπετρα από λευκόχρυσο όταν οι οίκοι Cartier και Tiffany εκτίναξαν τη δημοφιλία του και τον ανέδειξαν στο όνειρο κάθε σύγχρονου λάτρη κοσμημάτων.

Ο ροζ χρυσός με τη σειρά του εισήχθη στο χώρο της κοσμηματοποιίας από τον Ρώσο κοσμηματοπώλη Carl Faberge και τη δεκαετία του 1920 έγινε ιδιαίτερα περιζήτητος στη δημιουργία μονόπετρων δαχτυλιδιών στην Αμερική.
 
Με το πέρασμα του χρόνου, τα μονόπετρα δαχτυλίδια από χρυσό αναδείχθηκαν σε σύμβολα πολυτέλειας, κομψότητας και λάμψης. Στολισμένα με λαμπερά διαμάντια αλλά και με άλλους πολύτιμους λίθους, αποτελούν ένα κόσμημα που η διαχρονική ομορφιά του και η μεγαλοπρεπής ιστορία του το κάνει να ξεχωρίζει και να διεκδικεί μια θέση στο χέρι κάθε γυναίκας που αναζητά ένα παραμυθένιο δαχτυλίδι.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 2129