• (+30) 27410 - 88000
Γούρια 2024

Γούρια Κοσμήματα 2024

Ο ερχομός των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους είναι συνώνυμο της ελπίδας για μια νέα αρχή και για υπέροχο καινούργιο χρόνο που μόλις τώρα χαράζει. Και ένα από τα ομορφότερα δώρα που μπορεί να προσφέρει κανείς την εορταστική αυτή περίοδο, σύμβολο καλοτυχίας και προστασίας, είναι φυσικά το γούρι!
 
Η ίδια η λέξη γούρι κυριολεκτικά σημαίνει καλή τύχη, ένα συμβολικό αντικείμενο που μπορεί να πραγματοποιήσει επιθυμίες και αποτελέσει άτυπη υπόσχεση μιας καινούργιας ευνοϊκής περιόδου.
 
Η προσέλκυση της τύχης αποτελεί ευσεβή πόθο των ανθρώπων εδώ και αιώνες και πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να την χαλιναγωγήσουν και να την πάρουν με το μέρος τους μέσα από τη χρήση ιερών φυλαχτών και αντικειμένων. Τα γούρια αποτελούν ουσιαστικά μια έκφανση αυτής της πανάρχαιας παράδοσης, που σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή της συντροφεύεται από διάχυτη λάμψη και αισιοδοξία.
 
Στην αρχαία Αίγυπτο τα γούρια χρησιμοποιούνταν ως σύμβολα πίστης και τύχης. Οι αρχαίοι Έλληνες  πριν κατοικήσουν σε ένα νέο σπίτι έσπαγαν στο κατώφλι του ένα ρόδι για να φέρει ευημερία, μια συνήθεια που παραμένει ζωντανή μέχρι και στις μέρες μας. Στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι Χριστιανοί έκρυβαν μικρά ψαράκια στα ρούχα τους ενώ οι Εβραίοι φορούσαν στον λαιμό τους σκαλιστά αποσπάσματα του Εβραϊκού νόμου.

Κατά το Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν τα τάλισμαν, γούρια τα οποία πίστευαν πως είχαν μαγικές δυνάμεις και έφερναν τύχη και προστασία από το κακό σε όποιον τα φορούσε. Κάθε γούρι κατασκευαζόταν με προσοχή και αρμονία ώστε να προσελκύσει τις καλές δυνάμεις τις οποίες αναπαριστά.
 
Στις μέρες, τα γούρια μπορεί να έχουν αλλάξει μορφή αλλά διατηρούν το συμβολικό τους χαρακτήρα. Στολισμένα με υπέροχους λίθους, κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα και συνοδευόμενα από ιδιαίτερα και μοντέρνα σχέδια, τα γούρια του 2024 κοσμούν τα πιο εντυπωσιακά βραχιόλια, δαχτυλίδια και κολιέ της χρονιάς. Είτε μικρά και διακριτικά, είτε έντονα και πληθωρικά, τα γούρια 2024 είναι κοσμήματα που ξεχωρίζουν και αποτελούν μια εκπληκτική επιλογή δώρου για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο!

Μην χάσετε ακόμα τις συλλογές μας με τα παιδικά γούρια, τα γούρια αυτοκινήτου και φυσικά τα γούρια για το σπίτι.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 26 από : 26