info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Καθαρισμός & Γυάλισμα Ασημένιων Κοσμημάτων

Καθαρισμός & Γυάλισμα Ασημικών Εύκολα και Αποτελεσματικά

Το ασήμι είναι ένα εκπληκτικό υλικό το οποίο διαχρονικά αποτελεί μια εξαιρετική βάση για τη δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων με μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό χαρακτήρα. Αδιαμφισβήτητα, κάθε γυναίκα αλλά και άνδρας που αγαπά τον καλλωπισμό και τα όμορφα αξεσουάρ, διαθέτει στη συλλογή του ένα ή και παραπάνω κοσμήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ασήμι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα κοσμήματα αυτά αποτελούν καθημερινή επιλογή για τη συμπλήρωση των εμφανίσεων του.

Μέσα σε όλες τις καταπληκτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου μετάλλου, το μόνο χαρακτηριστικό του που μπορεί μελλοντικά να επηρεάσει τη λάμψη των κοσμημάτων σας είναι η θαμπάδα που δημιουργείται με το πέρασμα του χρόνου. Το γεγονός αυτό όμως δεν χρειάζεται να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά ενός κοσμήματος κατασκευασμένου από ασήμι καθώς ο καθαρισμός και το γυάλισμα ασημικών μπορεί να γίνει εκπληκτικά εύκολα και μετά από μερικές αποτελεσματικές κινήσεις το κόσμημα σας να μοιάζει σαν καινούργιο.

Η διαδικασία του καθαρισμού και γυαλίσματος των ασημένιων κοσμημάτων αποτελείται από τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα και από υλικά εύκολα προσβάσιμα στο εμπόριο.  Σε κάθε περίπτωση όμως, την περιποίηση του αγαπημένου σας κοσμήματος μπορεί να την αναλάβει και κάποιο εργαστήριο ή κατάστημα αργυροχρυσοχοΐας, μια λύση η οποία μπορεί να είναι και κάποιες φορές προτιμότερη, ειδικά σε περιπτώσεις που τα κοσμήματα φέρουν λίθους ή άλλες λεπτομέρειες οι οποίες μπορεί να διαβρωθούν ή να δυσκολεύουν στο καθάρισμα.

Αν όμως επιθυμείτε να  καθαρίσετε τα αγαπημένα σας ασημένια κοσμήματα και να επαναφέρετε την υπέροχη λάμψη τους κάνοντας τα να μοιάζουν σαν καινούργια, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα που θα εκπλήξει.

Καθαρισμός & Γυάλισμα Ασημικών

1. Mαγειρική σόδα

Το πιο αποτελεσματικό, προϊόν που κάθε νοικοκυριό διαθέτει ή μπορεί με μεγάλη ευκολία να προμηθευτεί, είναι η μαγειρική σόδα. Αυτό που θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό των κοσμημάτων σας με χρήση μαγειρικής σόδας, είναι μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα ποτήρι χλιαρό νερό.

Η διαδικασία έχει ως εξής: βουτάτε την οδοντόβουρτσα στο ποτήρι με το νερό και στη συνέχεια μέσα στη μαγειρική σόδα, προσπαθώντας να πάρετε όση περισσότερη ποσότητα υλικού μπορείτε. Στη συνέχεια, με απαλές και αργές κινήσεις τρίβεται το κόσμημα μέχρι το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί και το ξεπλένεται με καθαρό νερό, σκουπίζοντάς το ύστερα σχολαστικά με μια πετσέτα ή ένα καθαρό πανί ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία.

2. Νερό και υγρό καθαρισμού πιάτων

Ένας ακόμα τρόπος για τον καθαρισμό και το γυάλισμα των ασημένιων κοσμημάτων, συνιστά τη χρήση νερού και υγρού καθαρισμού πιάτων.

Η διαδικασία σε αυτή τη περίπτωση έχει ως εξής: σε χλιαρό νερό προσθέτετε μερικές σταγόνες από το καθαριστικό υγρό και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες. Βυθίζεται το κόσμημα στο διάλυμα για τρία περίπου λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε εσοχές και δύσκολα σημεία. Τέλος ξεπλένετε το κόσμημα με ζεστό νερό και καθαρίζετε προσεκτικά και καλά με ένα απαλό πανί.

3. Άλλες λύσεις

Επιπλέον, κάποια μείγματα τα οποία συνιστώνται για τον καθαρισμό των ασημικών αποτελούνται από λεμόνι και ελαιόλαδο καθώς και ξύδι και μαγειρική σόδα.

Σε ένα φλυτζάνι γεμισμένο μέχρι τη μέση με χυμό λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και στη συνέχεια, βυθίζοντας ένα πανί στο μείγμα, να τρίψετε απαλά το κόσμημα σας. Εναλλακτικά, σε ένα φλιτζάνι γεμισμένο μέχρι τη μέση με λευκό ξύδι, μπορείτε να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και να βυθίσετε στο μείγμα το κόσμημα σας για δύο έως τρεις ώρες. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, στο τέλος ξεπλένετε το κόσμημα με καθαρό νερό και σκουπίζετε διεξοδικά.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν στον καθαρισμό και το γυάλισμα των ασημένιων κοσμημάτων σας, επαναφέροντας τη λάμψη τους και διατηρώντας ανέπαφη τη δομή τους.

Αν επιθυμείτε όμως να αναθέσετε τη διαδικασία αυτή στα χέρια των ειδικών, στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, διαθέτοντας όλη τη τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορούμε να αναλάβουμε για εσάς το καθάρισμα των ασημένιων κοσμημάτων σας, με φροντίδα και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, μετατρέποντας τα σε καινούργια.

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990