info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Λίστα για Οργάνωση Γάμου Βήμα-Βήμα: Ο Απόλυτος Οδηγός (Infographic)

Λίστα για Οργάνωση Γάμου Βήμα-Βήμα: Ο Απόλυτος Οδηγός
Πίνακας Περιεχομένων ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η πρόταση γάμου έγινε, είπες το μεγάλο ΝΑΙ και ένα υπέροχο μονόπετρο λάμπει στο δάχτυλο σου. Ο ενθουσιασμός και οι εορτασμοί τελείωσαν και έφτασε πλέον η στιγμή της οργάνωσης και του σχεδιασμού της μεγάλης ημέρας του γάμου.

Και ναι ακούγεται ακατόρθωτο με τόσα πλάνα και τόσες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, αλλά ο χρόνος είναι σύμμαχος σου και με ένα σωστό προγραμματισμό η οργάνωση του γάμου σας θα είναι τόσο επιτυχής όσο και διασκεδαστική!

Ξεκινώντας λοιπόν ένα χρόνο πριν και μετρώντας αντίστροφα, ετοιμάσαμε για εσάς έναν πλήρη οδηγό οργάνωσης γάμου, βήμα προς βήμα, με όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη και να διευθετήσετε μέχρι την πρώτη μέρα της νέας σας ζωής!

12 Μήνες Πριν το Γάμο

Καθορίστε το Budget

Ίσως το βασικότερο κομμάτι του σχεδιασμού του γάμου σας αποτελεί ο καθορισμός του κόστους και του budget που μπορείτε και θέλετε να επενδύσετε.

Αφού κάνετε μια πρώτη εκτίμηση για τα έξοδα γάμου, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες που στην πορεία θα διαμορφωθούν, ορίστε ένα συνολικό ποσό που θα χρειαστείτε, ρωτήστε τις οικογένειες πόσο μπορούν να συμβάλουν σε αυτό, προσθέστε το ποσό που εσείς διαθέτετε, κάντε τους υπολογισμούς και καταλήξτε σε ένα γενικό τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό θα σας βοηθήσει αλλά και θα καθορίσει τις μετέπειτα αποφάσεις σας σχετικά με όλο την προετοιμασία του γάμου.

Επιλέξτε Ημερομηνία

Εξαιρετικά σημαντικό και πρωταρχικό βήμα είναι ο καθορισμός της εποχής και της ημερομηνίας που θέλετε να πραγματοποιηθεί ο γάμος σας.

Μπορεί να είναι μια ξεχωριστή, συμβολική ή επετειακή ημερομηνία για εσάς, θα πρέπει όμως να την καθορίσετε, να ανατρέξετε στο ημερολόγιο, να διαπιστώσετε αν η ημέρα βολεύει και να αρχίσετε την αναζήτηση σας για την εύρεση εκκλησίας, δημαρχείου, κτήματος ή χώρου εκδηλώσεων.

Όσο νωρίτερα καταλήξετε τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να υπάρχει καλύτερη διαθεσιμότητα.

Επιλέξτε Μέρος

Μπορεί να έχετε φανταστεί το γάμο σας σε ένα λευκό ξωκλήσι με θέα το Αιγαίο, σε ένα καταπράσινο εκκλησάκι στο βουνό ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που είναι μοναδικό και ξεχωριστό για εσάς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια εκτεταμένη έρευνα, πέρα από τη διαθεσιμότητα και για την προσβασιμότητα του χώρου, τη δυνατότητα διαμονής στην περιοχή, τα επιπλέον έξοδα που μπορεί να προκύψουν αλλά και την ύπαρξη χώρου για την πραγματοποίηση της δεξίωσης-πάρτι κοντά στο μέρος τέλεσης του μυστηρίου.

Η Λίστα των Καλεσμένων

Έχει έρθει η ώρα για λίγα μαθηματικά και μερικές ακόμα ουσιαστικές αποφάσεις. Η λίστα των καλεσμένων παίζει σημαντικό ρόλο στο budget του γάμου αλλά και σε ολόκληρη την οργάνωση.

Αν έχετε πάρει την απόφαση για έναν κλειστό γάμο, με μέλη της οικογένειας και μερικούς φίλους, τότε η δημιουργία της λίστας των καλεσμένων είναι ευκολότερη.

Αν όμως θέλετε έναν μεγάλο ανοιχτό γάμο, με συγγενείς και φίλους, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν και θα πρέπει να γίνει μια πιο προσεκτική επιλογή των καλεσμένων. Σκεφτείτε ποιοι πραγματικά θέλετε να βρίσκονται κοντά σας αυτή την ξεχωριστή ημέρα, τι σημαίνει αυτό οικονομικά αλλά και από άποψη χώρου και ξεκινήστε μια πρόχειρη καταμέτρηση.

Αλλαγές θα υπάρξουν σίγουρα στην πορεία αλλά το σημαντικό είναι να έχετε προσδιορίσει έναν γενικό αριθμό ατόμων. Και να θυμάστε πως δεν είσαστε υποχρεωμένοι να καλέσετε στον γάμο όσους σας κάλεσαν στο δικό τους, μακρινούς συγγενείς που ούτε καν θυμάστε και γείτονες που δεν λέτε κάτι περισσότερο από ένα γεια, παρά μόνο τους ανθρώπους που θέλετε πραγματικά να παρευρίσκονται και έχουν σημασία για εσάς.

11 Μήνες Πριν το Γάμο

Επιλογή Εκκλησίας και Χώρου Εκδήλωσης

Αφού έχετε καταλήξει στην ημερομηνία και στην τοποθεσία, έχει έρθει η στιγμή για την επιλογή του μέρους τέλεσης του μυστηρίου καθώς και της δεξίωσης ή του πάρτι που θα ακολουθήσει.

Ακόμα και αν ξέρετε τι αναζητάτε, η διαδικασία αυτή μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εύκολη, έχοντας όμως προνοήσει χρονικά, σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό μέρος που θα σας φιλοξενήσει.

Μια πρακτική επιλογή, είναι να βρείτε μια εκκλησία που να βρίσκεται κοντά στο μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί το τραπέζι, ώστε να βολέψει και εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας στη μετακίνηση.

Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε μια τοποθεσία όπου το μυστήριο και η δεξίωση θα τελεστούν στον ίδιο χώρο, όπως ένα κτήμα γάμου.

Επιλογή Φαγητού

Με όλους αυτούς τους καλεσμένους, ο γάμος είναι σίγουρα το μεγαλύτερο ή σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα δείπνα της ζωής σας, για τον λόγο αυτό η επιλογή του φαγητού είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το φαγητό μπορεί να παρέχεται από το χώρο στον οποίο θα γίνει το τραπέζι αλλά μπορεί να είναι και από κάποια εταιρία catering, η επιλογή του μενού όμως έγκειται αποκλειστικά στις δικές σας προτιμήσεις αλλά και στην ποικιλία που θέλετε να έχετε.

Πριν αποφασίσετε, ζητήστε από το χώρο ή τη τροφοδοσία που έχετε επιλέξει να δοκιμάσετε τα φαγητά που προσφέρουν, ιδανικά κατά τη διάρκεια κάποιου άλλου event που έχουν αναλάβει, ώστε να έχετε μια συνολική ιδέα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Θεματική Γάμου – Στολισμός

Ανάλογα με την αισθητική σας και σύμφωνα με το πως θα ήταν ένας ονειρικός γάμος για εσάς, η επιλογή ενός θέματος και του αντίστοιχου στολισμού που θα το πλαισιώνει είναι κάτι που μπορεί να χρειαστεί μια μικρή έρευνα και προετοιμασία.

Κατά την περίοδο αυτή το Pinterest θα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σας και μια τεράστια πηγή έμπνευσης. Μέσα από αναρίθμητες φωτογραφίες, ιδέες και πολύ φαντασία, συγκεντρώστε όλα αυτά που σας γοήτευσαν και ξεκινήστε μια έρευνα αγοράς για το πώς και πού θα ανακαλύψετε τον στολισμό που αναζητάτε.

Φωτογραφία, Βίντεο

Ο επαγγελματίας που θα επιλέξετε να επιμεληθεί τα βίντεο και τις φωτογραφίες του γάμου σας, είναι ένας άνθρωπος με εξέχουσα σημασία καθώς είναι υπεύθυνος για την καταγραφή των αναμνήσεων σας σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Πριν πάρετε λοιπόν τη τελική απόφαση, αναζητήστε να δείτε δουλειές των πιθανών υποψηφίων και προσεγγίστε αυτόν που ταιριάζει στην αισθητική και στις προσδοκίες σας.

10 Μήνες Πριν το Γάμο

Επιλογή Νυφικού

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του νυφικού, ως νοητή και μετέπειτα ως ερευνητική διαδικασία έχει ξεκινήσει καιρό πριν, απλά πλέον έχει έρθει η στιγμή για τα πρακτικά.

Έχοντας καταλήξει στο στυλ του νυφικού που θέλετε, αυτό που μένει είναι να βρείτε το ιδανικό για εσάς, να αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε ή θα το νοικιάσετε, αλλά και να βρείτε το κατάστημα από όπου τελικά θα το προμηθευτείτε.

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν θέλετε ένα έτοιμο νυφικό αλλά σκοπεύετε να ράψετε ένα, τώρα είναι μια καλή χρονική στιγμή ώστε να αρχίσει η διαδικασία υλοποίησης και τελικά απόκτησης του ξεχωριστού αυτού φορέματος.

Μαλλιά και Makeup

Τα μαλλιά και το makeup, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ύφος του γάμου αλλά και το νυφικό που έχετε επιλέξει. Δοκιμές θα κάνετε πολλές και πιθανόν να αλλάξετε γνώμη αρκετές φορές μέχρι να καταλήξετε, μην πιεστείτε όμως να πάρετε μια απόφαση.

Η μέρα αυτή σας ανήκει και οφείλουν όλα να γίνουν όπως τα έχετε φανταστεί. Επιλέξτε τους επαγγελματίες που επιθυμείτε, δείτε τη δουλειά τους, πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς και καταλήξτε σε αυτό που ικανοποιεί την αισθητική και τα θέλω σας.

Επίσης να θυμάστε ότι μεγάλη σημασία έχει πως φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα και στο φακό, για το λόγο αυτό τραβήξτε μερικές φωτογραφίες πριν αποφασίσετε.

Save the Date – Προσκλήσεις & Μπομπονιέρες

Το Save the Date είναι ένα έθιμο που έχει ξεκινήσει από την Αμερική και ουσιαστικά αποτελεί μια πρόσκληση που αναγγέλλει το γάμο σας, προϊδεάζει για το ύφος του, και προηγείται της πρόσκλησης στην οποία αναγράφονται οι λεπτομέρειες.

Για τις δύο αυτές προσκλήσεις, τις μπομπονιέρες, το βιβλίο ευχών και ότι άλλο θέλετε να προσθέσετε, όπως για παράδειγμα κάποιο δώρο για τους καλεσμένους ή κάποιο prop (μάσκες, καπέλα, γυαλιά κ.α), οι επιλογές στην αγορά είναι άπειρες. Mπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στους αντίστοιχους επαγγελματίες (γραφίστες, δημιουργούς στολισμού) για ένα πιο εξατομικευμένο αποτέλεσμα.

Εύρεση Καταλυμάτων

Αν ο γάμος σας πραγματοποιηθεί σε κάποιο μέρος όπου θα πρέπει να έχετε προνοήσει για το χώρο διαμονής των καλεσμένων αλλά και το δικό σας, είναι μια κατάλληλη χρονική περίοδος να αρχίσετε να διερευνάτε τις επιλογές σας ή να αναζητήσετε κάποιο πακέτο προσφοράς, ώστε να δεσμεύσετε έγκαιρα το χώρο που επιθυμείτε.

9 Μήνες Πριν τον Γάμο

Λίστα Δώρων

Μπορεί να είναι ξεπερασμένο, αλλά αν σκοπεύετε να συμπεριλάβετε στο γάμο σας λίστα δώρων, θα χρειαστεί να αφιερώσετε κάποιο χρόνο στην προετοιμασία της. Αναλογιστείτε τι πραγματικά θέλετε ή χρειάζεστε και δημιουργείστε μια λίστα με πράγματα που μελλοντικά θα αξιοποιήσετε.

Στολισμός και Λουλούδια

Όπως και με όλους τους άλλους επαγγελματίες που έχετε επιλέξει, έτσι και η επιλογή του ανθοπώλη και του υπεύθυνου για τον στολισμό του γάμου σας, απαιτεί μια μικρή έρευνα.

Έχοντας καταλήξει στο τι αναζητάτε και θέλετε, βρείτε τα άτομα που η δουλειά τους σας εμπνέει και πιστεύετε ότι θα υλοποιήσουν τις προσδοκίες σας.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, πέρα από τον στολισμό του χώρου θα πρέπει να επιλέξετε και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρειάζονται σε έναν γάμο όπως ανθοδέσμη, στέφανα, δίσκο, ποτήρια, κανάτα.

Μουσική

Η δεξίωση του γάμου θα συνοδεύεται σίγουρα από μουσική και χορό. Το αν θα είναι live μπάντα ή DJ αφορά τον προσωπικό σας τρόπο διασκέδασης και το πώς θέλετε να είναι το γαμήλιο πάρτι σας.

Βρείτε επαγγελματίες DJ που ειδικεύονται στη μουσική κάλυψη γάμων ή μια μπάντα που ανταποκρίνεται στα γούστα σας, ακούστε τη δουλειά τους και προσθέστε τη δική σας προσωπική πινελιά στο ύφος και την εξέλιξη της βραδιάς. Μην ξεχάσετε τέλος να ενημερώσετε για το τραγούδι εισόδου σας!

8 Μήνες Πριν το Γάμο

Ταξίδι του Μέλιτος

Έχοντας αρχίσει τα πράγματα σιγά-σιγά να μπαίνουν σε μια σειρά, είναι μια ιδανική στιγμή για να αποφασίσετε για το ταξίδι του μέλιτος.

Συγκεντρώστε τους πιθανούς προορισμούς, αναλύστε ρεαλιστικά τη δυνατότητα επίσκεψης τους, βρείτε εισιτήρια, ξενοδοχεία και το ταξίδι του μέλιτος σας περιμένει!

7 Μήνες Πριν το Γάμο

Οριστικοποίηση Λίστας Γάμου

Μια πρώτη εικόνα έχει ήδη δημιουργηθεί όμως είναι η ώρα του τελικού απολογισμού. Μένει τώρα να αποφασίσετε πόσος κόσμος θα έρθει στο γάμο, πόσοι στη δεξίωση, αν θα μπορούν να φέρουν κάποιο συνοδό και πως θα διαμορφωθούν τα τραπέζια στο δείπνο.

Αποστολή Save the Date

Αν έχετε επιλέξει να συμπεριλάβετε αυτό το χαριτωμένο τρόπο διάδοσης της είδησης, έχει φτάσει η στιγμή να στείλετε τα Save the Date και να επισημοποιήσετε το γεγονός. Να θυμάστε όμως όποιος λαμβάνει Save the Date κάρτα, λαμβάνει και προσκλητήριο χωρίς εξαιρέσεις!

6 Μήνες Πριν το Γάμο

Γραφειοκρατία

Για τη νομιμοποίηση του γάμου πρέπει να προβείτε στην απαραίτητη διαδικασία έκδοσης των σχετικών δικαιολογητικών. Τα έγγραφα που θα χρειαστείτε είναι:

  1. Πιστοποιητικό γεννήσεως – εκδίδεται από τα Κ.Ε.Π. ή το Δήμο στον οποίο ανήκετε. Απαραίτητη η αστυνομική σας ταυτότητα.
  2. Πιστοποιητικό αγαμίας – εκδίδεται από την ενορία του καθενός ξεχωριστά, στην οποία διαμένουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή του είναι:
  • Πιστοποιητικό γεννήσεως
  • Αστυνομική ταυτότητα
  • 2 μάρτυρες ασχέτου συγγενείας με τις ταυτότητές τους
  • Μία δήλωση του νόμου 105 από τους μάρτυρες ότι είστε άγαμοι και δεν σας συνδέει συγγενική σχέση
  • Ληξιαρχική πράξη γάμου στην περίπτωση που έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος
  • Διαζευκτήριο από το γραφείο διαζυγίων της αρχιεπισκοπής ή πιστοποιητικό χηρείας στις ανάλογες περιπτώσεις
  1. Δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας σε ημερήσια εφημερίδα της πόλης την οποία θα έχετε μαζί σας για την έκδοση της άδειας γάμου. Στην αγγελία θα πρέπει να αναφέρονται τα ονόματά σας, τα ονόματα των γονέων σας, τα πατρώνυμα των μητέρων σας και η περιοχή που θα τελεστεί ο γάμος.
  2. Παράβολο χαρτοσήμου που θα παραλάβετε από την εφορία τονίζοντας ότι πρόκειται για παράβολο γάμου.
  3. Η άδεια γάμου για να εκδοθεί, θα πρέπει να επισκεφτείτε την εκκλησία στην οποία θα τελεστεί ο γάμος σας με τα εξής δικαιολογητικά:
  • Πιστοποιητικά αγαμίας
  • Το φύλλο της εφημερίδας με την αναγγελία του γάμου σας
  • Το παράβολο και τις αστυνομικές ταυτότητες

Τα χαρτιά της άδειας γάμου θα ετοιμαστούν από τον εφημέριο και υπεύθυνο ιερέα.

Με όλα τα δικαιολογητικά και τα χαρτιά της άδειας γάμου θα απευθυνθείτε στην οικεία Μητρόπολη για να σφραγιστούν από τον υπεύθυνο του Γραφείου Γάμου και να πάρουν την έγκριση.

Η άδεια θα σας δοθεί την ίδια μέρα ή σε μία από τις επόμενες.

Η άδεια γάμου ισχύει έως 6 μήνες, αλλιώς θα χρειαστεί ανανέωση!

Αξεσουάρ και Κοσμήματα Γάμου

Έχοντας πλέον καταλήξει στο νυφικό αλλά και στο χτένισμα, η επιλογή των αξεσουάρ και των κοσμημάτων γίνεται ευκολότερη.

Μπορεί να θέλετε να φορέσετε κάποιο οικογενειακό κειμήλιο, κάποιο ιδιαίτερα συμβολικό κόσμημα για εσάς ή να προμηθευτείτε νέα κοσμήματα που ανταποκρίνονται στο στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε.

Σε κάθε περίπτωση ο σωστός συνδυασμός τους είναι σημαντικός, όπως έχουμε ήδη αναλύσει στο άρθρο μας σχετικά με το Τι Κοσμήματα Φοράει η Νύφη.

5 Μήνες Πριν το Γάμο

Κανονίστε τη Μετακίνηση

Είτε θέλετε να μεταβείτε φαντασμαγορικά στην εκκλησία με ένα super μοντέρνο αμάξι είτε ρομαντικά με άμαξα ή βαρκάκι, πρέπει να το αποφασίσετε και να νοικιάσετε το αντίστοιχο μέσο ελέγχοντας τη διαθεσιμότητα και το κόστος.

Επιλογή Τούρτας

Σημαντικό κομμάτι της δεξίωσης αποτελούν τα γλυκά και ειδικά η γαμήλια τούρτα. Επιλέξτε τα σχέδια που σας αρέσουν και κάντε τις αντίστοιχες γευστικές δοκιμές πριν αποφασίσετε.

4 Μήνες Πριν το Γάμο

Το Κουστούμι του Γαμπρού

Ο γαμπρός βγαίνει πρώτος, θυμάσαι; Βεβαιωθείτε ότι η πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σας είναι καλή.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε ανάμεσα σε σμόκιν ή κοστούμι, με βάση το στυλ του γάμου σας και στη συνέχεια να αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε ή θα το νοικιάσετε. Επιπλέον πρέπει να προμηθευτείτε το πουκάμισο και τα λοιπά αξεσουάρ όπως ζώνη και μανικετόκουμπα.

Νυφικά Παπούτσια

Το φόρεμα είναι έτοιμο, μαλλιά και μακιγιάζ έχουν αποφασιστεί καθώς και τα νυφικά κοσμήματα και τα αξεσουάρ. Το μόνο που απομένει είναι η επιλογή νυφικών παπουτσιών.

Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή τους, πέρα από την εμφάνιση, είναι να είναι άνετα. Ιδανικά θα μπορούσατε να διαλέξετε δύο ζευγάρια παπούτσια, ένα για το γάμο και ένα για τη δεξίωση που θα ακολουθήσει, ώστε να μπορείτε να χορέψετε μέχρι το πρωί.

Επιλέξτε Βέρες

Μπορεί να φοράς ήδη το δαχτυλίδι των αρραβώνων στο χέρι σου, όμως οι γαμήλιες βέρες είναι ένα διαφορετικό κόσμημα που πρέπει να διαθέτετε κατά τη τελετή.

Επιλέξτε λοιπόν ένα ζευγάρι βέρες που θα ταιριάζει και στους δύο αλλά θα μπορείς να το ταιριάξεις και με το μονόπετρο που ήδη διαθέτεις. Τον τρόπο για να συμβεί αυτό τον έχουμε ήδη αναλύσει στο άρθρο μας για το πώς να συνδυάσεις βέρα και το μονόπετρο μαζί.

3 Μήνες Πριν το Γάμο

Αποστολή Προσκλητηρίων

Έχει έρθει η στιγμή να αποσταλούν τα προσκλητήρια στους καλεσμένους ώστε να ενημερωθούν επίσημα για την ημερομηνία και το μέρος του γάμου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τις διευθύνσεις σωστά ή σε περίπτωση που τα παραδίδεται εσείς, ομαδοποιήστε τα ανάλογα με την περιοχή ώστε να διευκολυνθείτε κατά την παράδοση τους. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας που λαμβάνουν προσκλητήριο να σας ενημερώσουν άμεσα αν θα παρευρεθούν τόσο στο γάμο όσο και στη δεξίωση.

Επιλογή Ποτών

Εκτός από το φαγητό, σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή των ποτών του γάμου σας. Αν έχετε αποφασίσει να έχετε open bar ή να προσφέρετε cocktail, πρέπει να συνεννοηθείτε με το χώρο που έχετε επιλέξει για το τραπέζι για το αν παρέχουν αυτή την υπηρεσία, να μιλήσετε με το catering  που συνεργάζεστε, ή να βρείτε μόνοι σας έναν επαγγελματία barman.

Ειδικά Εφέ

Αν θέλετε πυροτεχνήματα, ιδιαίτερους φωτισμούς, καπνό ή κάποιο άλλο ξεχωριστό εφέ, θα πρέπει να βρείτε τον επαγγελματία που θα σας τα παρέχει και μαζί να επισκεφτείτε το χώρο της δεξίωσης ώστε να αποφασίσετε πώς και πού θα τοποθετηθούν.

2 Μήνες Πριν το Γάμο

Οργάνωση του Bachelor/Bachelorette

Ίσως το bachelor/bachelorette είναι κάτι που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου να διοργανώσουν οι φίλοι σας ως έκπληξη προς εσάς, αν όμως θέλετε να εμπλακείτε σε αυτό ώστε να μη βρεθείτε εκτός προγραμματισμού, τώρα είναι μια καλή χρονική στιγμή για να το κανονίσετε.

Τελευταίες Αγορές

Πλέον έχετε καταλήξει σε όλα όσα χρειάζεστε και έχει έρθει η στιγμή να γίνουν οι τελευταίες αγορές. Μπομπονιέρες, δώρα καλεσμένων, δώρα κουμπάρων, κάποιο DIY κομμάτι του στολισμού ή οτιδήποτε άλλο έχετε αποφασίσει και χρειάζεται να προμηθευτείτε, έχει φτάσει η στιγμή να αρχίσετε να το συλλέγετε.

Ραντεβού με Επαγγελματίες

Ένα τελευταίο ραντεβού με όλους τους επαγγελματίες που θα συνεργαστείτε προκειμένου να υλοποιήσουν το γάμο των ονείρων σας είναι απαραίτητο ώστε να διευθετηθούν οι τελικές λεπτομέρειες.

1 Μήνας Πριν το Γάμο

Πρόβα Νυφικού

Αυτή θα είναι μια πλέον ολοκληρωμένη πρόβα που θα συμπεριλαμβάνει το φόρεμα, τα παπούτσια, τα κοσμήματα, τα μαλλιά και makeup ώστε να αποφασίσετε αν και ποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις απαιτούνται για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού αποτελέσματος.

Έλεγχος Καλεσμένων

Ένα τελευταίο check στους καλεσμένους σας ώστε να βεβαιωθείτε για τον αριθμό είναι απαραίτητο, καθώς και μια τελική διαμόρφωση των θέσεων στα τραπέζια της δεξίωσης.

Εναλλακτικές Λύσεις

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάτι να μην κυλήσει όπως το αναμένετε, όπως για παράδειγμα ο καιρός.

Για την αποφυγή άγχους και λύσεων της τελευταίας στιγμής, καλό θα ήταν να αναλογιστείτε και να προετοιμάσετε μαζί με τους επαγγελματίες που συνεργάζεστε ένα plan b, ώστε να έχετε καλύψει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Μοιράστε Αρμοδιότητες

Μιλήστε με φίλους και συγγενείς και ενημερώστε τους για το τρόπο με τον οποίο θα θέλατε να σας βοηθήσουν και τις αρμοδιότητες που θα έχουν.

Ποιος θα μεταφέρει τι στην εκκλησία, ποιος θα μοιράσει τις μπομπονιέρες, ποιος θέλετε να βρίσκεται μαζί σας στην προετοιμασία αλλά και κατά τη μετακίνηση προς την εκκλησία, και πάνω από όλα φροντίστε εκείνη την ημέρα όλα να είναι προγραμματισμένα και ήρεμα.

Τελική Εβδομάδα Πριν το Γάμο

Το άγχος είναι σίγουρα μεγάλο αλλά τα έχετε καταφέρει!

Όλα είναι έτοιμα και αυτό που απομένει είναι να απολαύσετε τις μέρες που απομένουν και να τις αφιερώσετε στον εαυτό σας. Ξεκουραστείτε, πιείτε πολύ νερό και τραφείτε υγιεινά, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και αφιερώστε μερικές μέρες στα αγαπημένα σας πρόσωπα και στο σύντροφό σας.

Η μεγάλη στιγμή έχει φτάσει και φροντίστε να την απολαύσετε χωρίς άγχη και περιττές έγνοιες. Κάνατε ότι καλύτερο μπορούσατε για την οργάνωση του γάμου των ονείρων σας και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Χαρείτε λοιπόν την ξεχωριστή αυτή ημέρα και η ώρα η καλή!

Wedding Checklist Infographic

Κόσμημα Κοτσώνης

Στο Κόσμημα Κοτσώνης, διαθέτουμε μια πλούσια και λαμπερή συλλογή από βέρες, κοσμήματα για τη νύφη, αξεσουάρ για τον γαμπρό, δώρα κουμπάρων αλλά και στεφανοθήκες-στεφανοκορνίζες, καράφες, ποτήρια και δίσκους, που θα πλαισιώσουν μοναδικά την ξεχωριστή αυτή ημέρα!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990