• (+30) 27410 - 88000
Βέρες

Δίχρωμες Βέρες

Οι βέρες δεν είναι ένα απλό δαχτυλίδι, είναι ένα κόσμημα σύμβολο της ένωσης δυο ανθρώπων με όρκους πίστης και αγάπης, σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους, την ημέρα του γάμου τους.
 
Αν και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το πότε ακριβώς εδραιώθηκε το έθιμο της ανταλλαγής βερών, χρονολογικά το πιθανότερο είναι πως τοποθετείται 4.800 χρόνια πριν, με τις πρώτες βέρες να κάνουν την εμφάνιση τους στην αρχαία Αίγυπτο. Χάρη στην έντονη επαφή της Αιγύπτου με τη Ρώμη, το έθιμο αυτό πέρασε σύντομα και στη Δύση, με τους Ρωμαίους να υιοθετούν την παράδοση της ανταλλαγής βερών, τοποθετώντας μάλιστα το συμβολικό αυτό δαχτυλίδι στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού από όπου πίστευαν πως περνούσε η “φλέβα της αγάπης”.
 
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν πως το κυκλικό σχήμα που φέρουν οι βέρες, μια γεωμετρική αρτιότητα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, συμβόλιζε την αιωνιότητα ενώ σε άλλους πολιτισμούς το δαχτυλίδι αυτό ήταν ταυτισμένο με τη δέσμευση που το νέο ζευγάρι αποδεχόταν στη ζωή του.
 
Οι δίχρωμες βέρες πιο συγκεκριμένα, αποτελούν μια πιο μοντέρνα και φρέσκια εκδοχή του ιδιαίτερου αυτού κοσμήματος, διατηρώντας όμως όλο το συμβολικό τους χαρακτήρα αλλά και την κλασική τους υπόσταση. Κατασκευάζονται από πολύτιμα υλικά, όπως ο χρυσός, και διαθέτουν μια εκπληκτικά πλούσια γκάμα επιλογών σε ότι αφορά το σχεδιασμό, το στολισμό και τη συνολική αισθητική που αποπνέουν.
 
Λαμπερές και πρωτότυπες, οι δίχρωμες βέρες είναι ένα κόσμημα που ξεχωρίζει για την καλαισθησία του αλλά και φυσικά για τη συναισθηματική του σημασία. Απευθύνονται σε όσους αναζητούν μια άριστη ισορροπία μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, σε ένα δαχτυλίδι που θα τους συντροφεύει για μια ζωή. 
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 521