Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Σκουλαρίκια

Σκουλαρίκια Κρίκοι

Από τότε που εμφανίστηκαν τα σκουλαρίκια ως αξεσουάρ, οι γυναίκες παγκοσμίως, τα λατρεύουν. Υπάρχουν πολλών ειδών σκουλαρίκια, εκείνα όμως που αποδεικνύονται τα δημοφιλέστερα όλων είναι τα σκουλαρίκια κρίκοι.

Αν και πολλές φορές το μέγεθος και η εμφάνισή τους έχουν αλλάξει με τη πάροδο των χρόνων, τα σκουλαρίκια κρίκοι είχαν πάντα μία θέση στη καρδιά της γυναίκας. Πριν δούμε τα πιο hot σχέδια, ας μάθουμε μερικά πράγματα για την ιστορία τους και πως έφθασαν να είναι το αγαπημένο κόσμημα των γυναικών.

Τα σκουλαρίκια κρίκοι πρωτοεμφανίστηκαν στο πολιτισμό των Σουμερίων στη Μεσοποταμία το 2500 π.Χ. Είχαν σχήμα ημισέληνου και ήταν κατασκευασμένα από χρυσό. Πολύ σύντομα τα σκουλαρίκια εξαπλώθηκαν και στις Μεσογειακές χώρες και έγιναν τα αγαπημένα πολλών λαών. Οι Ρωμαίοι, οι Μυκηναίοι, οι Πέρσες και οι Βυζαντινοί ήταν μεταξύ αυτών που τα λάτρευαν.

Επίσης τα σκουλαρίκια άρχισαν να αναφέρονται και σε λογοτεχνικά έργα. Ο Όμηρος στην μεν Ιλιάδα περιγράφει τα σκουλαρίκια της Ήρας, ενώ το ίδιο κάνει και στην Οδύσσεια όπου περιγράφει με θαυμασμό τα σκουλαρίκια της Πηνελόπης. Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο τα σκουλαρίκια έμπαιναν για τα καλά στη ζωή όλου του πλανήτη.

Στην Ευρώπη έγιναν μόδα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη άνοδο στην Αναγέννηση. Τότε άρχισαν να τα φοράνε και οι άντρες. Οι πειρατές της εποχής συχνά απεικονίζονται φορώντας σκουλαρίκια. Βέβαια οι λόγοι που τα φορούσαν ήταν περισσότερο πρακτικοί, καθώς τα χρησιμοποιήσουν για να καθαρίσουν το κερί από τα αυτιά τους!

Τα σκουλαρίκια ανά τους αιώνες πέρασαν από διάφορα στάδια, μέχρι να φτάσει η δεκαετία του 1950. Μέχρι τότε υπήρχε η αντίληψη ότι τα προτιμούσαν οι γυναίκες που δεν είχαν τρόπους και δεν ήταν τα… «καλά κορίτσια». Από το 1950 όμως και έπειτα, όλα αυτά άλλαξαν και τα σκουλαρίκια κρίκοι καθιερώθηκαν ως το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ χωρίς καμία κοινωνική διάκριση.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 342