• (+30) 27410 - 88000
Κολιέ

Βυζαντινά - Κωνσταντινάτα Κολιέ

Τα Κωνσταντινάτα κολιέ είναι κοσμήματα με κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο χαρακτήρα. Αποτελούν μία από τις τελευταίες τάσεις της μόδας και είναι ένα κόσμημα ιδιαίτερα διαχρονικό με πλούσια ιστορία και έντονους συμβολισμούς.
 
Το Κωνσταντινάτο είναι ένα κόσμημα που συνδέεται άμεσα με τη θρησκεία και αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα του χριστιανισμού. Σύμφωνα με την παράδοση τα πρώτα Κωνσταντινάτα δημιουργήθηκαν όταν η Αγία Ελένη, μητέρα του Μέγα Κωνσταντίνου, ανακάλυψε τον τίμιο σταυρό και ζήτησε να τεμαχιστεί ώστε το μισό μέρος του να μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη ενώ το άλλο μισό να παραμείνει στα Ιεροσόλυμα. Κατά την κοπή του αγίου ξύλου, τα πριονίδια που δημιουργήθηκαν συγκεντρώθηκαν και ενώθηκαν με διάφορα μέταλλα, δημιουργώντας έτσι τα πρώτα Κωνσταντινάτα.
 
Με τη χαρακτηριστική στρογγυλή όψη του και τις φιγούρες του Μέγα Κωνσταντίνου, της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Σταυρού χαραγμένες πάνω του, το Κωνσταντινάτο είναι ένα κλασικά όμορφο και κομψό κόσμημα. Συνήθως η κατασκευή του είναι συνδεδεμένη με το χρυσό στην κίτρινη απόχρωση του, πλέον όμως τα Κωνσταντινάτα δημιουργούνται και από άλλα μέταλλα και σε άλλα σχήματα πέραν του κυκλικού. Επίσης, εκτός από τη λιτή μεταλλική εκδοχή τους, μπορεί να κοσμούνται από πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια, ζαφείρια, διαμάντια και ζιργκόν, αλλά και να αποτυπώνουν άλλες άγιες και πνευματικές φιγούρες.
 
Τα Κωνσταντινάτα αποτελούν ένα από τα συνηθέστερα δώρα για νεογέννητα παιδιά καθώς σύμφωνα με την ιστορία κρατούν μακριά τις αρρώστιες και την κακή ενέργεια. Καθώς όμως δεν απευθύνονται μόνο σε νεαρές ηλικίες, τα Κωνσταντινάτα είναι ένα κόσμημα που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε στυλ και εμφάνιση.
 
Στα τελευταία χρόνια, τα βυζαντινά κολιέ έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και έχουν μετατραπεί σε ένα άκρως μοντέρνο κόσμημα χωρίς να δεσμεύονται από τον συμβολικό τους χαρακτήρα. Είναι εκπληκτικά κολιέ για layering και χαρίζουν μια μοναδική λάμψη σε κάθε συνδυασμό.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 62