info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Layering Κολιέ / Κοσμημάτων

ΠΡΑΚΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

Layering Κοσμημάτων: Οδηγός για Συνδυασμούς Κοσμημάτων

Τι είναι το layering

Το layering αποτελεί τη μίξη κοσμημάτων μεταξύ τους.

Προέρχεται από τη λέξη layer που υποδηλώνει το επίπεδο, το στρώμα και στην περίπτωση των κοσμημάτων παραλληλίζεται με τα διάφορα επίπεδα κοσμημάτων στο σώμα.

Ο συνδυασμός πέραν του ενός κοσμήματος αποτελεί ένδειξη layering και η επιλογή μίξης και ποσότητας στο κόσμημα αποτελεί προσωπική υπόθεση.

Το  layering κοσμημάτων είναι μια από τις μεγαλύτερες all season τάσεις με αποθεωτικές ενδείξεις προτίμησης το καλοκαίρι.

Πως επιτυγχάνεται το layering κοσμημάτων

Απαραίτητο συστατικό στοιχείο για να επιτευχθεί το τέλειο layering αποτελεί η έμπνευση και η αγάπη για το γυναικείο κόσμημα. Σε αρχικό στάδιο είναι σημαντικό να επιλέξει κανείς την κατηγορία κοσμημάτων που επιθυμεί να κάνει layering.

Το layering γενικά αποτελεί μια τάση η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί και διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και πειραματισμούς. Τα κοσμήματα που χρησιμοποιούνται για layeirng ενίοτε ανήκουν την ίδια κατηγορία κοσμημάτων, για παράδειγμα απλά, χρυσά μεταλλικά κοσμήματα, ή μπορεί να συνδυάζουν διαφορετικές υφές και στολισμούς, όπως κοσμήματα με πολύχρωμες πέτρες, με αλυσίδες αλλά και χάντρες. Δεν υπάρχει κανένας αυστηρός κανόνας που να προκαθορίζει το “σωστό” layering αλλά το τελικό αποτέλεσμα επαφίεται στην διάθεση και στο στυλ του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Η επιλογή layering μπορεί να γίνει με βάση τη διάθεση για κομψές, εντυπωσιακές, λαμπερές, super stylish εμφανίσεις αλλά και σε απλές, casual, καθημερινές περιπτώσεις.

Τα κολιέ αποτελούν ιδανική επιλογή για τη δημιουργία layering καθώς λόγω της επιλογής των διαφορετικών επιπέδων από το πιο κοντό στο πιο μακρύ, κερδίζουν τις εντυπώσεις και απογειώνουν την εμφάνιση με κομψότητα και πολυτέλεια.

Αντίστοιχα, τα δαχτυλίδια, σε διαφορετικά μεγέθη αλλά και στολισμούς, μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικούς συνδυασμούς αλλά και τα βραχιόλια, ειδικά στην περίπτωση που στο σύνολο προστεθεί και κάποιο αξεσουάρ χεριού, όπως ένα γυναικείο ρολόι. Τέλος, μια ιδιαίτερα δημοφιλή τάση αποτελεί και το layering στα σκουλαρίκια με μόνο δεσμευτικό παράγοντα την προϋπόθεση ύπαρξης piercing σε παραπάνω από ένα σημεία στο αυτί.

Layering κολιέ

Εάν το στυλ σας είναι κλασικό, μοντέρνο ή εναλλάσσεται ανάλογα με τη διάθεση σας, το σίγουρο είναι πως το layering στα κολιέ θα αποτελέσει το μέσο για να προχωρήσετε σε συνδυασμούς με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που θα αναβαθμίσουν τις εμφανίσεις σας.

Αρχικά είναι σημαντική η επιλογή του μετάλλου ή των μετάλλων που θα υπάρχουν στο layering σας. Τα κολιέ μπορεί να είναι είτε από το ίδιο μέταλλο είτε όχι, σύμφωνα πάντα με την προτίμηση σας στο χρυσό, στο ασήμι, στο ατσάλι ή στον ορείχαλκο.

Στην συνέχεια καλείστε να επιλέξετε το ύφος που επιθυμείτε να έχει το layering σας. Αυτό θα βοηθήσει να προσδιορίσετε το στυλ, το στολισμό, το μέγεθος, τις υφές αλλά και τον αριθμό των κοσμημάτων που θα εντάξετε στο τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς.

Layering Δαχτυλίδια

Το layering στα δαχτυλίδια μπορεί να περιλαμβάνει κλασικές επιλογές μέχρι μοντέρνες και πληθωρικές δημιουργίες. Στην πιο απλή και συνήθη περίπτωση, το layering στα δαχτυλίδια μπορεί να απευθύνεται απλά στο συνδυασμό του μονόπετρου δαχτυλιδιού σας με ένα σειρέ, μισόβερο ή ολόβερο δαχτυλίδι, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο δαχτυλίδι της επιλογής σας.

Παράλληλα μπορείτε να δημιουργήσετε πολυάριθμους συνδυασμούς, με minimal ή maximal δαχτυλίδια, στολισμένα με πέτρες, ιδιαίτερα σκαλίσματα και μοτίβο ή με καθαρές μεταλλικές επιφάνειες.

Layering Βραχιόλια

Το layering στα βραχιόλια αποτελεί ίσως την πιο απλή περίπτωση layering καθώς οι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν είναι πραγματικά αναρίθμητοι και μπορούν να περιλαμβάνουν βραχιόλια χειροπέδες, αλυσίδες, μακραμέ καθώς και λιτές δημιουργίες ή βραχιόλια στολισμένα με εκπληκτικούς πολύτιμους λίθους σε μια πληθώρα αποχρώσεων και κοπών.

Το ρολόι αποτελεί και αυτό ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ που μπορεί να προσαρμοστεί στο layering και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα βραχιόλια της επιλογής σας να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο τελικό αποτέλεσμα.

Layering Σκουλαρίκια

Μικροί και μεγάλοι κρίκοι, καρφωτά σκουλαρίκια με λίθους ή και χωρίς αλλά και κρεμαστά σκουλαρίκια με ιδιαίτερους σχεδιασμούς, αποτελούν τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη δημιουργία εκπληκτικών layering. Η τάση του layering στα σκουλαρίκια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια και οι συνδυασμοί ποικίλουν συμπεριλαμβάνοντας, πέρα από τα κλασικά σχέδια, ear jackets, ear cuffs καθώς και σκουλαρίκια με κλιπ ή άλλους μηχανισμούς που μπορούν να προσαρμόσουν το κόσμημα στο αυτί ακόμα και στην περίπτωση της μη ύπαρξης piercing.

Πολύτιμοι Λίθοι και Layering

Οι πολύτιμοι λίθοι, με τις λάμψεις και τα χρώματα τους, μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική παλέτα πειραματισμού που θα οδηγήσει στη δημιουργία εκκεντρικών αλλά και φινετσάτων layering.

Η ύπαρξη πέτρας στο layering μπορεί να κάνει εύκολα την εμφάνιση σας τόσο ξεχωριστή που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της προσωπικής σας διάθεσης αλλά και των γύρω σας.

Κοσμήματα με πέτρες όπως ο αμέθυστος, ο αμαζονίτης, το διαμάντι, το ρουμπίνι, το μαύρο διαμάντι, το σμάλτο, το φίλντισι, το ζιργκόν σε όλες του τις αποχρώσεις, μπορούν να συνδυαστούν εκπληκτικά με μοναδικό κριτήριο την προσωπική σας αισθητική. Οι λίθοι και τα μέταλλα μπορούν να συνδυαστούν, δημιουργώντας μοναδικά αποτελέσματα χωρίς κανένα περιορισμό.

Ιδανικά συνδυάστε τα πιο απλά και κομψά κοσμήματα με τα πιο μοντέρνα και εκκεντρικά.

Layering και Κοτσώνης Jeweller

Στο Κόσμημα Κοτσώνης διαθέτουμε μια εκπληκτικά πλούσια συλλογή μέσα από την οποία θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τα ιδανικά κοσμήματα για τη δημιουργία εντυπωσιακών layering!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990