• (+30) 27410 - 88000
  • (+30) 27410 - 88000
Ματάκια

Κολιέ Μάτι - Ματάκι Κολιέ

Το κολιέ μάτι είναι μία από τις πιο κλασικές και διαχρονικές επιλογές κοσμήματος που σχεδόν κάθε γυναίκα διαθέτει στη συλλογή της. Λιτά ή εκκεντρικά, με έντονους και ποικίλους χρωματισμούς, τα κολιέ με ματάκι είναι μια επιλογή ακατάπαυστα στυλάτη και επίκαιρη.
 
Το ματάκι είναι ένα φυλαχτό απόλυτα συνδεδεμένο με τις πεποιθήσεις και τις δοξασίες που το ακολουθούν. Σύμφωνα με την παράδοση, αποτελεί την απόλυτη προστασία απέναντι στην αρνητική ενέργεια και στα “μάτια του κόσμου” και για αυτό το λόγο υφίσταται να χαρίζεται στα μωρά παιδιά κατά τη γέννηση τους.

Η πρώτη ιστορική καταγραφή για τη χρήση αυτού του φυλαχτού φαίνεται να εντοπίζεται σε μια ζωγραφιά πάνω σε ένα πήλινο αντικείμενο στην Μεσσοποταμία πριν από περίπου 5000 χρόνια. Από τότε μέχρι και σήμερα το ματάκι είναι ένα σύμβολο που έχει ενταχθεί σε πολλές διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, διατηρώντας την ενεργειακή αλλά και την αισθητική του ταυτότητα.
 
Τα κολιέ που κοσμούνται από ματάκια είναι μια ιδιαίτερα κομψή και διαχρονικά μοντέρνα επιλογή. Από την πιο διακριτική έως την πιο έντονη μορφή τους, τα κολιέ μάτι μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας και να προσαρμοστούν σε κάθε στυλ. Κατασκευάζονται από μια πληθώρα υλικών και κοσμούνται από υπέροχους πολύτιμους λίθους και ορυκτές πέτρες.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 99 από : 420