Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000

Κολιέ με Σμαράγδι

Αν υπάρχει ένας λίθος που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι για το ονειρικά πράσινο χρώμα του, αυτός είναι το σμαράγδι, και τα κολιέ που κοσμούνται από αυτόν αποτελούν μια εκπληκτική εκδοχή ενός αναμφίβολα κομψού και διαχρονικού κοσμήματος.
 
Το σμαράγδι είναι από τις γνωστότερες, πολυτιμότερες και ομορφότερες πέτρες στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Το όνομα του προέρχεται από την σανσκριτική λέξη samaraka ή την περσική zamarrad, ενώ στην αρχαιότητα με την ονομασία “σμάραγδος” απευθύνονταν σε όλες τις πολύτιμες πράσινες πέτρες. Ήδη από το 3000 π.Χ. στην αρχαία Αίγυπτο και στην Ερυθρά θάλασσα, υπήρχαν ορυχεία που εξόρισαν σμαράγδια, ενώ θεωρείται πως η ονειρική αυτή πέτρα αποτελούσε την αγαπημένη επιλογή της βασίλισσας Κλεοπάτρας και δεν απουσίαζε από καμία της εμφάνιση.
 
Λατρεμένο από βασιλιάδες, αυτοκράτορες και πανάρχαιους πολιτισμούς, όπως των Αζτέκων και των Ίνκας, το σμαράγδι είναι ένας από τους τέσσερις λίθους που σύμφωνα με τον μύθο έδωσε ο Θεός στον βασιλιά Σολομώντα. Σύμβολο της ελπίδας, της αναγέννησης, της υπομονής και της έμπνευσης, το σμαράγδι είναι ένας λίθος που έχει λατρευτεί όσο λίγοι και που ακόμα και στις μέρες μας συναρπάζει για το κάλος και την λάμψη του.
 
Τα κολιέ με σμαράγδι, αποτελούν ένα κόσμημα που κάθε γυναίκα θα απολάμβανε να διαθέτει στη συλλογή της και που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο σε όποια εμφάνιση και αν ενσωματωθεί. Κομψά, πολύτιμα και διαχρονικά, τα κολιέ με σμαράγδι είναι ένα κόσμημα ακαταμάχητα γοητευτικό και μοναδικά λαμπερό.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 70 από : 70