• (+30) 27410 - 88000
  • (+30) 27410 - 88000

Ροζέτα Κολιέ

Τα ροζέτα κολιέ είναι μία από τις πιο κλασικές εκδοχές του διαχρονικού αυτού κοσμήματος, το οποίο όμως δεν παύει να συναρπάζει και να προσαρμόζεται διαρκώς και εκπληκτικά στις επιταγές της σύγχρονης αισθητικής.
 
Η ροζέτα ουσιαστικά αναφέρεται στο είδος του κοσμήματος το οποίο αποτελείται από μια κεντρική, επιβλητική πέτρα, την οποία αγκαλιάζουν μικρότερες σε μέγεθος πέτρες. Η γκάμα των συνδυασμών που μπορούν να δημιουργηθούν με βάση αυτή τη διάταξη είναι εκπληκτικά πλούσια, για αυτό και τα κολιέ σε στυλ ροζέτα διαθέτουν μια εκπληκτικά μεγάλη ποικιλία σχεδίων, μοτίβων, συνθέσεων και μεγεθών.
 
Στην πιο απλή εκδοχή τους, τα κολιέ ροζέτα αποτελούνται από ένα μενταγιόν, με λιτή σχεδιαστική προσέγγιση το οποίο συνήθως φέρουν κάποιον πολύτιμο λίθο στο κέντρο και μικρότερους περιμετρικά. Κλασικές εκδοχές αυτού του κοσμήματος είναι οι ροζέτες που κοσμούνται από σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια, τα οποία πλαισιώνονται από υπέροχα διαμάντια. Υπάρχει όμως και η περίπτωση που η ροζέτα μπορεί να αποτελείται από έναν και μόνο λίθο, απλά σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορεί δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα να προκύπτει από ένα επιβλητικό διαμάντι στο κέντρο του μενταγιόν και μικρότερα διαμάντια στην περίμετρο του.
 
Εκτός όμως από τη minimal αυτή εκδοχή, ένα κολιέ μπορεί να διαθέτει παραπάνω από μία ροζέτες, η σύμπραξη και το ταίριασμα των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γεγονός που μετατρέπει τα ροζέτα κολιέ, σε ένα κόσμημα με χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα και αδιαμφισβήτητη ομορφιά.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 99 από : 424