Τον Απρίλιο του 2004 η πρώτη συλλογή ρολογιών Vostok-Europe παρουσιάστηκε στην έκθεση Basel World. Κάθε όνομα μοντέλου ρολογιού ήταν αφιερωμένο σε μερικά από τα πιο σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου. Ένα από τα μοντέλα - το "K3 Submarine" - έγινε το πρώτο μπεστ σέλερ της Vostok-Europe. Τον Μάιο του 2004 ξεκίνησε η παραγωγή των κινήσεων 2426 και 2432 που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για τη Vostok-Europe. Η γραμμή παραγωγής αναπτύχθηκε από τη Runim Co. – μέρος του εργοστασίου ρολογιών Chystopol Vostok. Το καλοκαίρι του 2004, για την ακρίβεια – τον Αύγουστο στάλθηκαν οι πρώτες αποστολές ρολογιών στη Γερμανία, την Πολωνία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Μετά από ένα χρόνο - τον Φεβρουάριο του 2005 η Vostok-Europe γίνεται ο επίσημος χρονομέτρης του αγώνα Murmansk-Vladivostok, ο οποίος διεξήχθη από τη ρωσική εταιρεία "Expedition". Το 2006 η εταιρεία Vostok-Europe μετακομίζει σε ένα νέο γραφείο που σχεδιάστηκε ειδικά για την αποτελεσματική δουλειά της εταιρείας. Μέχρι το 2007, ο αριθμός των χωρών όπου πωλούνταν
ρολόγια Vostok-Europe έχει αυξηθεί σε 30. Η περιορισμένη έκδοση της σειράς ρολογιών «ENERGIA» κυκλοφόρησε το 2008 και ήταν τα πρώτα και μοναδικά ασύμμετρα ρολόγια Vostok-Europe.
Η συνεργασία που δημιουργήθηκε το 2009 μεταξύ της Vostok-Europe (VE) και της ελβετικής εταιρείας Mbmicrotec έθεσε τα θεμέλια για τη νέα συλλογή ρολογιών με σωλήνες τριτίου. Το αποτέλεσμα ήταν η κυκλοφορία των ρολογιών «Ekranoplan» – του πρώτου μοντέλου Vostok-Europe με φωτισμό τριτίου. Τα ρολόγια "Anchar" κυκλοφόρησαν το 2010 και ήταν τα πρώτα ρολόγια VE για δύτες με σωλήνες τριτίου και αντοχή στο νερό έως και 300 μέτρα. Τα ρολόγια ήταν εξοπλισμένα με κινήσεις από τον Ιάπωνα κατασκευαστή SII. Το 2011 το σλόγκαν της εταιρείας γίνεται «Watches For Going to Extremes». Την ίδια χρονιά τα ρολόγια Vostok-Europe γίνονται τα επίσημα ρολόγια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερων Καταδύσεων, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Θαλάσσιας Αρχαιολογίας. Τον Ιανουάριο του 2012 τα ρολόγια Anchar δοκιμάζονται επιτυχώς στο Ράλι Ντακάρ στον καρπό ενός Λιθουανού δρομέα Gintautas Igaris. Το ράλι διήρκεσε δύο εβδομάδες στο αδίστακτο έδαφος της Νότιας Αμερικής. Τον Ιούλιο του 2012 τα ρολόγια N1 Rocket Tritium δοκιμάστηκαν σε μια αποστολή στο βαθύτερο σπήλαιο του κόσμου - Krubera-Voronia. Η Λιθουανο-Ουκρανική Αποστολή στο βάθος 2 χιλιομέτρων του σπηλαίου διήρκεσε σχεδόν 2 εβδομάδες.
Στις 12 Απριλίου 2013 το ρολόι Lunokhod εκτοξεύτηκε έξω από τη στρατόσφαιρα – έως και 16680 μέτρα – δύο φορές ψηλότερα από το Έβερεστ! Το ρολόι Lunokhod επιβίωσε τέλεια στη θερμοκρασία -44 C, στα 88mB κενό και στα 1200mkR/h επίπεδο ακτινοβολίας.
Η VE κατασκευάζει τακτικά ειδικές εκδόσεις ρολογιών για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ: Μονάδες Υποβρύχιας Κατεδάφισης, πιλότοι μαχητικών F-16 και ελικοπτέρων Απάτσι, Υποβρύχια, Δύτες Διάσωσης για να αναφέρουμε μερικά.