• (+30) 27410 - 88000
Βέρες

Βέρες Γάμου & Αρραβώνα

Κόσμημα σύμβολο η βέρα που η ιστορία της και ο συμβολισμός της χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Ξεκίνησε ως έθιμο 4.800 χρόνια πριν στην Αρχαία Αίγυπτο όπου και φτιαχνόταν με αγριόχορτα και καλάμια από το Νείλο.

Το σχήμα της κυκλικό, συμβολίζει την αιωνιότητα που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Στην Αρχαία Ρώμη η βέρα ονομαζόταν “Annulus Pronubus” και δεν συμβόλιζε την αγάπη αλλά το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν ιδιοκτησία του άνδρα της.

Με την έλευση του Χριστιανισμού οι βέρες κάνουν την εμφάνιση τους στα τέλη του 9ου μ.Χ αιώνα αλλά ήταν διακοσμημένες με σύμβολα αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, όπως ανάγλυφα περιστέρια, λύρες και διάφορα άλλα σχέδια. Η εκκλησία θέλοντας να προσδώσει με τις βέρες πνευματικό χαρακτήρα στη σχέση του ζευγαριού, επέβαλε τις απλές λιτές βέρες.

Κατά τη Χριστιανική πίστη, τη βέρα μετά το γάμο τη φοράμε στο δεξί χέρι και στο τέταρτο δάχτυλο καθώς τα τρία πρώτα είναι αφιερωμένα στην Αγία Τριάδα και το τέταρτο στο σύζυγο. Οι Ρωμαίοι τη φορούσαν και αυτοί στο τέταρτο δάχτυλο καθώς πίστευαν πως από εκεί περνάει η φλέβα που πάει κατευθείαν στην καρδιά και την ονόμαζαν “Vera Amoris”  δηλαδή φλέβα της αγάπης.

Το ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ πάντα δίπλα σας δεν θα μπορούσε να μην έχει δημιουργήσει για εσάς μια πραγματικά μοναδική συλλογή από πρωτότυπες βέρες γάμου και αρραβώνα σε χρυσό, ροζ χρυσό, λευκόχρυσο, ασήμι, παλλάδιο και πλατίνα. Βέρες μοναδικά περίτεχνες σε απίθανους συνδυασμούς, όπου τέχνη και ομορφιά συναντιούνται και δημιουργούν κοσμήματα μοναδικής ομορφιάς και άψογης εφαρμογής.

Στη συλλογή μας θα βρείτε βέρες που παντρεύουν το απλό με το σύνθετο και το εντυπωσιακό με το διακριτικό. Στολισμένες με διαμάντια είτε με την απλότητα του λαμπερού μετάλλου πάντα παραμένουν κομψές και εξαιρετικά θελκτικές στο πέρασμα του χρόνου για να σας θυμίζουν πάντοτε την ομορφότερη μέρα της ζωής σας! Το γάμο σας. Την ημέρα που η σχέση σας μετουσιώθηκε σε αιώνιο δεσμό αγάπης και σεβασμού.

Ανακαλύψτε στη συλλογή μας βέρες γνωστών brands σε πανέμορφους συνδυασμούς. Ολοκληρώστε την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας με ένα ζευγάρι βέρες με χαραγμένο το όνομα σας η την ευχή σας, από την αστείρευτη συλλογή του ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ και κρατήστε για πάντα στο χέρι σας την πιο όμορφη ανάμνηση σας!
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 189