Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Κοσμήματα με Γενέθλιους Λίθους

Κοσμήματα με Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ένας εντυπωσιακός πολύτιμος λίθος το βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι η εκπληκτικά πλούσια γκάμα των αποχρώσεων που διατίθεται. Κανένα άλλο ορυκτό δεν διαθέτει τις φυσικές ιδιότητες της τουρμαλίνης και παράλληλα τη μοναδική της ικανότητα να διαθέτει τόσο πολλούς λαμπερούς φυσικούς χρωματισμούς, ακόμα και συνδυασμούς αυτών.
 
Το όνομα τουρμαλίνη προέρχεται από τη σιναλεζική λέξη tourmali ή touramali, που χαρακτήριζε τους πολύτιμους λίθους που μετέφεραν οι έμποροι από τη Σρι Λάνκα. Χάρη στην ποικιλομορφία της, η τουρμαλίνη κατά την αρχαιότητα θεωρήθηκε μαγική πέτρα και συμβόλιζε την αγάπη, τη φιλία και την αισιοδοξία.

Η τουρμαλίνη συναντάται σε διάφορες παραλλαγές οι οποίες κατέχουν αντίστοιχες ονομασίες όπως ο σορλίτης (μαύρος), ο δραβίτης, (καστανός), ο ουβίτης (σκουρόχρωμος), ο αχροΐτης (άχρωμος), ο ρουβελίτης (κόκκινος), ο βερντελίτης (πράσινος), και ο ινδικόλιθος (γαλάζιος). Ως πετράδι, η τουρμαλίνη έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στην κοσμηματοποιία και συμβάλλει στη δημιουργία εκπληκτικών κοσμημάτων σε μοναδική ποικιλία αποχρώσεων, σχεδιασμών και μοτίβο.
 
Τα κοσμήματα με τουρμαλίνη είναι μια συλλογή με ιδιαίτερη αισθητική και κομψότητα, που περιλαμβάνει κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια αλλά και σετ, τα οποία ξεχωρίζουν για το κάλος και τη φινέτσα τους.  Η τουρμαλίνη αποτελεί το γενέθλιο λίθο του Οκτωβρίου και χαρίζεται ιδανικά στην 8η επέτειο γάμου.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 53 από : 53