Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000

Καρφωτά Σκουλαρίκια

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, τα καρφωτά σκουλαρίκια κουβαλούν ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων. Μπορεί να βρίσκονται πάντα στη μόδα και να φοριούνται σήμερα ευρέως, αλλά η ιστορία τους άρχισε πολύ διαφορετικά.

Αν και στις ημέρες μας τα σκουλαρίκια τα φοράνε κυρίως γυναίκες, στην αρχαιότητα ήταν προνόμιο κυρίως των αντρών. Πιο συγκεκριμένα, στην Αρχαία Ασία τα φορούσαν κυρίως άντρες ώστε να εκφράσουν με αυτό το τρόπο την υψηλή κοινωνική τάξη τους.

Μάλιστα μία ακόμη απόδειξη ότι τα φορούσαν κυρίως άντρες, έρχεται από την εποχή του χαλκού. Τότε, χρονολογείται ότι ζούσε ο Ότζι (Otzi the Iceman), ένας φυσικά μουμιοποιημένος από το κρύο άντρας, που βρέθηκε στις Ιταλικές Άλπεις. Αν και δεν βρέθηκε να φοράει σκουλαρίκια, στα αυτιά του υπήρχαν τρύπες που παρέπεμπαν στην ύπαρξη των σκουλαρικιών.

Αργότερα βέβαια, έχουμε και απεικονίσεις τόσο ανδρών όσο και γυναικών με καρφωτά σκουλαρίκια. Αιγύπτιοι συνήθιζαν να στολίζουν το σώμα τους με αυτά. Το ίδιο συνέβαινε και με τους Ρωμαίους που επέλεγαν να ανοίξουν τρύπες στα αυτιά τους λίγο πριν από κάθε μάχη.

Σε όλη την αξιοθαύμαστη πορεία τους, τα καρφωτά σκουλαρίκια αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα και φέρνουν μια διαφορετική εξέλιξη. Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος αλλά συνήθως φανερώνουν δύναμη και ισχύ για το άτομο που τα φοράει.

Για το λόγο αυτό στο κατάστημα μας αλλά και online θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή με καρφωτά σκουλαρίκια για κάθε στυλ και περίσταση.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 1431