Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000
Γυναίκα

Ασημένια Κολιέ - Μενταγιόν

Το ασήμι είναι ένα μέταλλο γνωστό στην ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια και τα ασημένια κολιέ είναι κατά γενική ομολογία ένα εκπληκτικά όμορφο και διαχρονικό κόσμημα.
 
Η κατασκευή κοσμημάτων είναι μια πανάρχαια διαδικασία και το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το σκοπό, με σχετικές αναφορές και ευρήματα να υπάρχουν ήδη από την 5η χιλιετία π.Χ. Κατά καιρούς, θεωρήθηκε πολυτιμότερο ακόμα και από το χρυσό, ενώ είχε γοητεύσει όλους τους αρχαίους ένδοξους πολιτισμούς, από την Ανατολή έως τη Δύση.
 
Η χρήση του ήταν τόσο διαδεδομένη, που με τη λατινική του ονομασία “argentum”, είναι το μόνο χημικό στοιχείο το οποίο έδωσε το όνομα του σε ένα ολόκληρο κράτος, την Αργεντινή. Τα ασημένια κοσμήματα, κατά την αρχαιότητα, δεν χρησιμοποιούνταν μόνο για λόγους καλλωπισμού, αλλά καταδείκνυαν τη κοινωνική θέση του κατόχου τους και χρησιμοποιούνταν συχνά για προσωπική αναγνώριση.
 
Τα κολιέ από ασήμι, είναι ένα κόσμημα που ταιριάζει εκπληκτικά σε κάθε αισθητική προτίμηση και διαθέτει έναν εξαιρετικά προσαρμοστικό χαρακτήρα. Τα ασημένια κολιέ διακρίνονται για τη λάμψη τους αλλά και για την ικανότητα τους να μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε συνθήκη και κοινωνική περίσταση.
 
Διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους, περίτεχνα σκαλίσματα και υπέροχα μοτίβα, τα ασημένια κολιέ είναι ένα κόσμημα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή καμιάς σύγχρονης γυναίκας, ανεξαρτήτως ηλικίας και στυλ.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 798