• (+30) 27410 - 88000

Σκουλαρίκια με Κλιπ

Τα σκουλαρίκια είναι το αγαπημένο κόσμημα πολλών γυναικών. Όσο διακριτικά και να είναι, δίνουν κάτι το ξεχωριστό στις εμφανίσεις σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι σκουλαρικιών, ένας από τους οποίους είναι και τα σκουλαρίκια με κλιπ.

Τι είναι τα σκουλαρίκια με κλιπ; Τα σκουλαρίκια με κλιπ δημιουργήθηκαν για όσες γυναίκες δεν έχουν τρυπήσει τα αυτιά τους ή για εκείνες που δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία διάτρησης. Ακόμη και άτομα που έχουν τρυπημένα αυτιά μπορεί να επιλέξουν τα σκουλαρίκια με κλιπ.

Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι απλός: Τα σκουλαρίκια μέσω ενός μηχανισμού, ακουμπούν στο αυτί ασκώντας μικρή πίεση σε αυτό και από τις δύο πλευρές ούτως ώστε να σταθεροποιηθούν, χωρίς να προκαλούν πόνο ή να αφήνουν σημάδια στο λοβό του αυτιού.

Πότε κυκλοφόρησαν τα πρώτα σκουλαρίκια με κλιπ; Ο 19ος αι. ήταν ένα σημείο καμπής στην ιστορία των σκουλαρικιών. Αυτό συνέβη εξαιτίας των Βικτωριανών, οι οποίοι πίστευαν ότι η διάτρηση του αυτιού ήταν ανάρμοστη. Οι Βικτωριανές κυρίες ήθελαν να φορέσουν τα κομψά αυτά κοσμήματα αλλά δε μπορούσαν γιατί θα τους κατηγορούσαν για χυδαιότητα.

Τότε, στις αρχές του 20ου αι. βρέθηκε η λύση που δεν ήταν άλλη από τα σκουλαρίκια με clip. Αυτή η νέα εφεύρεση επέτρεπε πλέον στον οποιονδήποτε να φορέσει σκουλαρίκια χωρίς να φοβάται τη «ντροπή» από το τρύπημα στα αυτιά. Εξαιτίας αυτής της ανακάλυψης, τα παραδοσιακά σκουλαρίκια άρχισαν να φεύγουν από τη μόδα.

Τη δεκαετία του 1920, τα σκουλαρίκια με κλιπ ήταν στη κορυφή των προτιμήσεων. Με απλούστερα πλέον γεωμετρικά σχήματα και χρώματα, ήταν η λατρεία της εποχής. Τα κοντά κουρέματα ευνόησαν τα σκουλαρίκια ώστε να γίνουν το επίκεντρο του προσώπου. Ωστόσο γύρω στο 1970, οι νεότερες ηλικίες θέλοντας να δείξουν με κάθε τρόπο την επαναστατική τους τάση, άφησαν στην άκρη τα σκουλαρίκια με κλιπ και ξεκίνησαν την αναβίωση των κλασικών σκουλαρικιών με το τρύπημα των αυτιών.

Σήμερα, αν και η πλειονότητα των γυναικών έχουν τρυπημένα αυτιά, είναι πολλές που επιστρέφουν στα κλιπ.

Γιατί κάποιος να επιλέξει σκουλαρίκια με κλιπ; Ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους που ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να φορούν σκουλαρίκια με κλιπ είναι η vintage τάση που επικρατεί. Το κομψό βικτωριανό στιλ για να αναδειχθεί χρειάζεται κοσμήματα που παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή. Οι λόγοι εκτός από στυλιστικοί είναι και πρακτικοί.

Για παράδειγμα, όταν οι γυναίκες θέλουν να φορέσουν λίγο πιο μεγάλα σκουλαρίκια με πιο βαριές πέτρες, επιλέγουν τα σκουλαρίκια με κλιπ. Με αυτό το τρόπο, προστατεύουν τα αυτιά τους από το να δεχθούν περισσότερη πίεση και να μεγαλώσουν τη διάτρηση.

Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που το τρύπημα των αυτιών μπορεί να τους προξενήσει ερεθισμό ή δερματίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα κλιπ είναι μία πολύ πρακτική λύση.

Ποιοι είναι οι δύο πιο δημοφιλείς μηχανισμοί στα σκουλαρίκια με κλιπ;

Τα σκουλαρίκια με κλιπ βασίζονται σε κάποιου είδος μηχανισμό. Οι δύο δημοφιλέστεροι είναι ο κλασικός και ο βιδωτός.

Κλασικός μηχανισμός: Σε αυτό το μηχανισμό, το σκουλαρίκι στερεώνεται επάνω στο αυτί χάρη στο κλιπ που κουμπώνει πάνω στο λοβό του αυτιού και του ασκεί μία μικρή πίεση.

Βιδωτός μηχανισμός: Ο βιδωτός μηχανισμός έχει παρόμοια λογική με τον κλασικό, ωστόσο η πίεση στο αυτί δεν ασκείται από το κούμπωμα αλλά από το βίδωμα που απαιτείται. Τα βιδωτά κουμπώματα είναι πιο ασφαλή και πιο σταθερά.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 156