info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Πρόταση Γάμου: 40+1 Έξυπνες Ιδέες για να σου Πει το "Ναι"

Πρόταση Γάμου: 40+1 Έξυπνες Ιδέες για να σου Πει το "Ναι"
Πίνακας Περιεχομένων ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Πρόταση γάμου, μια στιγμή βαθιά χαραγμένη στις αναμνήσεις κάθε ζευγαριού που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας μοναδικής αρχής!

  • Βγαλμένη από ταινίες του Χόλυγουντ ή λιγότερο φαντασμαγορική;
  • Πλαισιωμένη από συγγενείς και φίλους ή σε μια ερημική παραλία μόνο με το άλλο σας μισό;
  • Πρωτότυπη ή παραδοσιακή;

Κάθε πρόταση γάμου είναι ξεχωριστή αλλά η σίγουρη επιτυχία της συμπεριλαμβάνει τέσσερα βασικά και αναπόσπαστα κομμάτια – προετοιμασία, οργάνωση, ένα εντυπωσιακό μονόπετρο και φυσικά το πολυπόθητο ΝΑΙ!

Προετοιμασία Πριν την Πρόταση Γάμου

Αν γνωρίζεις τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα του γάμου και πιστεύεις ότι έχει φτάσει η σωστή στιγμή για εσάς, τότε πριν αναλάβεις δράση πρέπει να λάβεις υπόψη σου μερικές παραμέτρους.

Θα πρέπει να ορίσεις το χρόνο, το χώρο, αλλά και τον τρόπο που θέλεις να συμβεί, καθώς και να προγραμματίσεις όλες τις λεπτομέρειες.

Να αποφασίσεις αν θέλεις να είναι προσωπικό ή πλαισιωμένο από αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά να αγοράσεις το μονόπετρο των ονείρων της!

Πιο αναλυτικά, μπορεί να είσαστε καιρό μαζί και να γνωρίζεις τα συναισθήματα και τα θέλω της αλλά πριν προχωρήσεις σε μια τόσο σημαντική κίνηση βεβαιώσου ότι είναι κάτι που και η ίδια επιθυμεί.

Μέσα από γενικές συζητήσεις, ταινίες που αφορούν στο γάμο ή άλλες σχετικές αναφορές, προσπάθησε να καταλάβεις ποια είναι η γνώμη της αλλά και αν έχει φτάσει και για εκείνη η στιγμή για το επόμενο βήμα στη σχέση σας!

Αφού έχεις πάρει την απόφαση για την πρόταση πρέπει τώρα να αποφασίσεις πώς, πού και πότε θέλεις να συμβεί.

Αναλογίσου τις κοινές σας εμπειρίες, τους αγαπημένους προορισμούς, τις κοινές απολαύσεις και τις όμορφες αναμνήσεις σας και διάλεξε το ιδανικό σκηνικό που θα πλαισιώνει αυτή τη μοναδική στιγμή, καθώς και αν θέλεις να τη διατηρήσεις προσωπική ή παρουσία αγαπημένων σας προσώπων.

Σύμβολο της ένωσης σας, το πολυπόθητο μονόπετρο είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί.

Κάνε μια έρευνα αγοράς, ρώτα συγγενείς και φίλους αν η απόφαση σε δυσκολεύει, και χάρισε της το δαχτυλίδι των ονείρων της μαζί με μια υπόσχεση παντοτινής αγάπης!

Την Ημέρα της Πρότασης Γάμου

Την ήμερα της πρότασης, σιγουρέψου ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και έλεγξε κάθε παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Δες αν υπάρχουν άλλα προγραμματισμένα events στο μέρος που έχεις ορίσει, μίλα με όλους τους πιθανούς εμπλεκόμενους και δώσε ξεκάθαρες οδηγίες – αν ο καιρός επηρεάζει έλεγξε μήπως ξαφνικά χαλάσει και προπάντων σιγουρέψου ότι έχεις μαζί σου το μονόπετρο!

Σίγουρα μια τέτοια στιγμή είναι μια ανάμνηση που δεν σβήνει αλλά μερικές φωτογραφίες ή βίντεο θα την κάνουν πιο ανθεκτική στο χρόνο.

Μπορείς λοιπόν να έχεις κρύψει μια κάμερα ή να ζητήσεις από κάποιο φίλο σου να απαθανατίσει αυτά τα ξεχωριστά λεπτά! Ακόμα καλύτερα, να ζητήσεις τη συμβολή ενός επαγγελματία φωτογράφου. 

Και αφού όλα έχουν ολοκληρωθεί και έχεις ακούσει το πολυπόθητο ναι, φρόντισε να το γιορτάσετε! Είναι μια στιγμή χαράς που μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε ή να την κρατήσετε προσωπική αλλά ο εορτασμός είναι η επισφράγιση που σίγουρα της αρμόζει!

Αν τώρα νομίζεις ότι είσαι έτοιμος για όλα τα παραπάνω, αλλά χρειάζεσαι λίγη περισσότερη έμπνευση, ετοιμάσαμε για εσένα 40+1 έξυπνες ιδέες που θα σου εξασφαλίσουν απόλυτη επιτυχία σε αυτή την αδιαμφισβήτητα μαγική στιγμή!

40+1 Ιδέες για μια Έξυπνη Πρόταση Γάμου

Σκηνοθέτησε το

Από το κλασικό “Gone With The Wind” μέχρι το “Love Actually” και το “The Proposal”, υπάρχουν δεκάδες ταινίες για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις ένα μοναδικό σκηνικό για εσένα και την εκλεκτή της καρδιάς σου!

Μάθε ποια είναι η αγαπημένη της, επιμελήσου το σκηνικό, χάρισε της έναν συγκλονιστικό μονόλογο εξομολόγησης έρωτα και γίνε ο πρωταγωνιστής στη μοναδικά δική της ιστορία αγάπης!

Βάλε και άλλους στο κόλπο

Μπορεί να είναι οι φίλοι, μπορεί να είναι η οικογένεια ή μπορεί και όλοι μαζί. Ενημέρωσε τους ανθρώπους που γνωρίζεις ότι θα ήθελε κοντά της αυτή τη ξεχωριστή στιγμή και δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χάρισε της το μονόπετρο μαζί με την ευκαιρία να μοιραστεί την ευτυχία της με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Γίνε ιππότης

Μπορεί οι καιροί που ζούμε να είναι πιο μοντέρνοι και οι παραδόσεις σιγά σιγά να σβήνουν αλλά κάθε γυναίκα θα συγκινηθεί από έναν άντρα που γονατίζει μπροστά της και ζητάει να την κάνει παντοτινά δική του.

Γίνε ο ιππότης του παραμυθιού λοιπόν, γονάτισε μπροστά της και χάρισε της το δαχτυλίδι των ονείρων της!

Συνδύασε το

Μια πρόταση γάμου μπορεί να γίνει περισσότερο ειδυλλιακή αν το τοπίο που την πλαισιώνει είναι ξεχωριστό.

Κανόνισε λοιπόν να αποδράσετε μερικές μέρες στον αγαπημένο σας προορισμό ή να κάνετε εκείνο το καταπληκτικό ταξίδι που πάντα επιθυμούσατε, με απαραίτητη αποσκευή το κουτάκι με το μονόπετρο!

Ο χαμένος θησαυρός

Μια πιο περιπετειώδης πρόταση μπορεί να συμπεριλαμβάνει το κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Κατασκεύασε γρίφους και στοιχεία και οδήγησε την στη λύση του μυστηρίου με τελικό “έπαθλο” ένα μοναδικό δαχτυλίδι γάμου μαζί με ένα σημείωμα και την αντίστοιχη ερώτηση!

Άσε τις φίλες να βοηθήσουν

Έχεις πάρει την απόφαση και θέλεις να οργανώσεις τη τέλεια στιγμή αλλά δεν ξέρεις πως. Μία είναι η λύση για σίγουρη επιτυχία – μίλα με τις φίλες της!

Την ξέρουν χρόνια, γνωρίζουν το φόρεμα, το μέρος και το δαχτυλίδι των ονείρων της. Ακολούθησε λοιπόν τις συμβουλές τους και σχεδίασε μια στιγμή που θα θυμάται για πάντα!

Χριστουγεννιάτικο δώρο

Τα Χριστούγεννα για πολλούς αποτελούν μια γιορτή που συνδέεται με την οικογένεια και τη θαλπωρή. Κάτω από το δέντρο λοιπόν, ανάμεσα στα υπόλοιπα δώρα, τύλιξε και το κουτάκι με το μονόπετρο.

Άφησε τη να το ανακαλύψει μόνη της το πρωί των Χριστουγέννων και τη στιγμή της εμφάνισης του δαχτυλιδιού κάνε της την πρόταση!

Τραγούδησε το

Αν τα στιχάκια είναι το κρυφό σου ταλέντο και το τραγουδιστικό σου ντεμπούτο δεν σου δημιουργεί κάποια αμηχανία, κάνε της πρόταση γάμου μέσα από ένα τραγούδι.

Βρες τους μουσικούς που χρειάζεσαι, μελοποίησε το κομμάτι και τραγούδα τον έρωτα σου ζητώντας από τον άνθρωπό σου να σου πει το… “Ναι”!

Μικροί βοηθοί

Μια γλυκιά ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το κατοικίδιό σας ως μεταφορέα του μηνύματος σου.

Κρέμασε στο λαιμό της γάτας σας ένα λουράκι με σκαλισμένη την πρόταση ή άφησε τον σκύλο σας να παίξει με ένα μπαλάκι που περιέχει το κρυφό σου μήνυμα. Βοήθησε την να το ανακαλύψει και εμφάνισε παράλληλα το μονόπετρο!

Αναδρομή στο παρελθόν

Θυμάσαι το πρώτα σας ραντεβού; Το μέρος που δώσατε το πρώτο σας φιλί ή είπατε το πρώτο “Σ’αγαπώ”;

Κανόνισε μια ρομαντική βόλτα σε ένα από τα μέρη αυτά, μίλησε της για την ευτυχία που νιώθεις μέσα από τις κοινές σας αναμνήσεις και ζήτησε της να σε συντροφεύει για την υπόλοιπη ζωή σας!

Πεντάστερο ξενοδοχείο

Αν είσαστε λάτρεις της φύσης και των υπαιθρίων εξορμήσεων, διοργάνωσε μια μαγευτική βραδιά camping. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη φωτιά και με μουσική υπόκρουση το κύμα στην ακτή, ζήτησε της να γίνει η σύντροφος της ζωής σου!

Στην πόλη του έρωτα

Είναι κλισέ αλλά είναι και αλήθεια, υπάρχουν κάποιες πόλεις μαγικές, βυθισμένες στο παραμύθι.

Μια βόλτα στους κήπους του Παρισιού και τον Πύργο του Άιφελ, μια βαρκάδα στα κανάλια της Βενετίας ή ένα σουλάτσο στα στενά της Βαρκελώνης, είναι μερικά μόνο από τα ειδυλλιακά μέρη που θα κάνουν την πρόταση του γάμου σας ξεχωριστή, βγαλμένη από card postal!

Γλυκιά απόλαυση

Όπως είναι γνωστό ο έρωτας περνάει από το στομάχι και τι πιο όμορφο από ένα λαχταριστό γλυκό με κρυμμένο ένα τόσο ξεχωριστό μήνυμα;

Ετοίμασε της το αγαπημένο της έδεσμα και σέρβιρε το στο ειδικά σχεδιασμένο πιατάκι που θα έχεις δημιουργήσει με την πρόταση χαραγμένη πάνω του. Περίμενε για την έκπληξη της στην τελευταία μπουκιά!

Φίλος της τεχνολογίας

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ζευγαριών που η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και απολαμβάνουν κάθε νέο επίτευγμα της, τότε κάνε την κομμάτι αυτής της μοναδικής στιγμής.

Χρησιμοποίησε ένα drone ώστε να της παραδώσεις το καλά τυλιγμένο κουτί με το μονόπετρο αλλά και να καταγράψεις την αντίδρασή της τη στιγμή της ανακάλυψης!

Ζωγράφισε το

Δεν χρειάζεται πρότερη γνώση ή ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική, μόνο φαντασία, καλή διάθεση ή κάποιον που να μπορεί να σας βοηθήσει.

Φτιάξε λοιπόν ένα κάδρο που θα αναγράφει τη ξεχωριστή αυτή ερώτηση και άφησε το σε κάποιο σημείο του σπιτιού που σίγουρα θα προσέξει!

Πασχαλινό αυγό

Το Πάσχα είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή, πλημμυρισμένη από λουλούδια και αρώματα. Χρησιμοποίησε αυτό το όμορφο σκηνικό και κάνε την πρόταση γάμου με ένα μονόπετρο κρυμμένο μέσα σε ένα σοκολατένιο πασχαλινό αυγό!

Μυρωδιά καφέ

Αν η Κυριακή είναι μία από τις μέρες που απολαμβάνετε πίνοντας παρέα τον καφέ σας στο κρεβάτι, συνδύασε αυτή τη συνήθεια με μια μοναδική έκπληξη!

Ετοίμασε της ένα ξεχωριστό πρωινό και πρόσφερε τον καφέ της σε μία κούπα που στον πάτο θα είναι γραμμένη η πρόταση. Περίμενε για την αντίδραση της στη τελευταία γουλιά και πρόσφερε της το μονόπετρο!

Ταχυδρόμησε το

Μπορεί στην εποχή του Internet η παραδοσιακή αλληλογραφία να θεωρείται ξεπερασμένη, αλλά τι πιο ρομαντικό από ένα γράμμα εξομολόγησης του έρωτα σου και της επιθυμίας σου να κάνεις αυτή τη σχέση παντοτινή;

Ετοίμασε λοιπόν μια ερωτική επιστολή και ταχυδρόμησε τη. Αν τυγχάνει να έχεις και κάποιο άτομο εμπιστοσύνης για τη μεταφορά του δέματος μπορείς να συμπεριλάβεις και το μονόπετρο στον ξεχωριστό αυτό φάκελο!

Βραδιά παιχνιδιού

Αν είσαστε από τους λάτρεις των επιτραπέζιων, κανόνισε μια βραδιά παιχνιδιού, με ή χωρίς την παρουσία φίλων. Τη κατάλληλη στιγμή, σήκωσε τη κάρτα που κρυφά θα έχεις εντάξει στο παιχνίδι και κάνε την πρόταση!

Επιδόρπιο έκπληξη

Σε περίπτωση που η παρουσία τρίτων δεν αποτελεί πρόβλημα για μία τέτοια στιγμή, προγραμμάτισε ένα ξεχωριστό δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο.

Συνεννοήσου με τη διεύθυνση του καταστήματος και την ώρα του επιδορπίου ζήτα στο δικό της πιάτο να βρίσκεται το κουτί με το μονόπετρο, πάρε βαθιά ανάσα και με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σας κάνε της την πρόταση!

Παραμυθένιο σκηνικό

Σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως στην Ευρώπη υπάρχουν δεκάδες παραμυθένια κάστρα σε πανέμορφους προορισμούς.

Συνδύασε ένα ταξίδι στη Γερμανία με μία επίσκεψη στο πανέμορφο Schloss Neuschwanstein ή μια εκδρομή στην Ελβετία και στο μαγευτικό Chillon. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, η ατμόσφαιρα ιδανική και το μόνο που λείπει είναι να γονατίσεις και να της ζητήσεις να πει το “Ναι”!

Ψηλά στον ουρανό

Κανόνισε μια απογευματινή βόλτα με αερόστατο ή με ελικόπτερο και παρουσίασε το ως μια νέα ξεχωριστή εμπειρία. Τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος ζήτησε της να γίνει σύντροφος της ζωής σου και χάρισε της το μονόπετρο!

Καλοκαιρινή πρόταση

Σε μια ρομαντική παραλία, μετά από τις βουτιές σας στα γαλανά νερά δώσε της ένα κοχύλι που υποτίθεται βρήκες στην αμμουδιά. Η έκπληξη της θα είναι σίγουρα μεγάλη όταν ανακαλύψει το περιεχόμενο του!

Έκπληξη στη δουλειά

Συνεννοήσου με τους συναδέλφους της και άφησε το δαχτυλίδι της πρότασης πάνω στο γραφείο της μαζί με ένα μήνυμα. Σίγουρα αυτή θα είναι μια μέρα στη δουλειά που δεν θα ξεχάσει ποτέ!

Βουτιά στα βαθιά

Το scuba diving είναι κάτι που απολαμβάνετε ή μια δραστηριότητα που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε; Κανόνισε λοιπόν αυτή την εξόρμηση και στο μαγευτικό κόσμο του βυθού ξάφνιασε την προσφέροντας της ένα μοναδικό δαχτυλίδι!

Η μελωδία της ευτυχίας

Αν η αγαπημένη σου είναι λάτρης της μουσικής ή αν καταπιάνεται με κάποιο μουσικό όργανο, τότε ετοίμασε της ένα μοναδικό δώρο.

Χάρισε της μια παρτιτούρα ή ένα δίσκο που θα έχεις επεξεργαστεί και θα έχεις εντάξει κρυφά το μήνυμα σου. Κάνε τη κίνηση σου και άσε τη μελωδία να μιλήσει για εσένα!

Σας μιλάει ο πιλότος

Ένα ταξίδι είναι από μόνο του μια συναρπαστική εμπειρία, πόσο μάλλον αν συνδυάζεται με μια ξεχωριστή ανακοίνωση!

Κανόνισε λοιπόν μια μικρή απόδραση και ζήτα από τον πιλότο να συμμετάσχει στα σχέδια σου.

Τη στιγμή της ανακοίνωσης από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου, να είσαι έτοιμος να βγάλεις το μονόπετρο και να το προσφέρεις!

Οικογενειακή υπόθεση

Αν ήδη έχετε δημιουργήσει τη δική σας οικογένεια ζήτησε από τα παιδιά να κάνουν την πρόταση για εσένα.

Μια απλή ερώτηση από μεριάς τους ή ένα μπλουζάκι με τυπωμένο το αντίστοιχο μήνυμα είναι αρκετό για να μάθει η γυναίκα της ζωής σου τα σχέδια σου!

Μια βόλτα στο μουσείο

Τα μουσεία είναι ένας χώρος γεμάτος ιστορία και φυλαγμένους θησαυρούς. Τι πιο ρομαντικό λοιπόν από μια βόλτα σε ένα μουσείο και μια πρόταση μπροστά από “Το Φιλί” του Klimt;

Μπογιά στο τοίχο

Σε περίπτωση που ήδη μένετε μαζί και έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε το χώρο σας, γράψε με μπογιά σε κάποιο τοίχο που σκοπεύετε να βάψετε, την πρόταση σου.

Ζήτησε της να τον δει για να αποφασίσει για το χρώμα και γονάτισε προσφέροντας το μονόπετρο!

Μήνυμα σε μπουκάλι

Ρομαντικό και κινηματογραφικό, το μήνυμα στο μπουκάλι σίγουρα θα την ξαφνιάσει!

Γράψε ένα γράμμα, κρύψε το σε ένα μπουκάλι και θάψε το στην αγαπημένη σας παραλία. Κανόνισε μια επίσκεψη στο μέρος, φανέρωσε της το υποτιθέμενα τυχαίο εύρημα σου, και άφησε τη να ανακαλύψει το περιεχόμενο του!

Δώρο γενεθλίων

Τα γενέθλια της πλησιάζουν και η επιλογή του δώρου ίσως είναι πιο περίπλοκη για εσένα φέτος.

Ρώτα τις φίλες της, κοίτα τα υπόλοιπα κοσμήματα της για να καταλάβεις το γούστο της, διάλεξε ένα μοναδικό μονόπετρο για εκείνη και χάρισε της το στα γενέθλια της!

Χαραγμένο στο δέντρο

Αν απολαμβάνετε τους μεγάλους περιπάτους στην εξοχή και υπάρχει κάποιο μέρος που επισκέπτεστε συχνά, τότε χάραξε την πρόταση σου σε ένα δέντρο.

Στην επόμενη βόλτα σας κάνε την να το προσέξει και πρόσφερε της το μονόπετρο!

Χαραγμένο σε κόσμημα

Αγόρασε της ένα ξεχωριστό κολιέ ή βραχιόλι και ζήτησε να σου χαράξουν πάνω τη φράση που επιθυμείς ώστε να κάνεις την πρόταση. Με αυτόν τρόπο θα κουβαλάει μαζί της παντοτινά αυτή τη μοναδική στιγμή!

Σημείωσε το

Ετοίμασε ένα σημείωμα με την απλή φράση “Θα με παντρευτείς;” και άφησε το σε κάποιο εμφανές σημείο, όπως το ψυγείο ή ο καθρέφτης του μπάνιου, ώστε σίγουρα να το δει!

Κρεμασμένο στα κλειδιά

Μετάτρεψε το κουτάκι με το μονόπετρο σε μπρελόκ και κρέμασε το στα κλειδιά της πριν πάτε για ύπνο. Φεύγοντας το πρωί για τη δουλειά θα την περιμένει μια ξεχωριστή έκπληξη!

Βιβλιόφιλη

Αν η αγαπημένη σου αγαπάει το διάβασμα και τα βιβλία αποτελούν πάντα ένα ξεχωριστό δώρο για εκείνη, αγόρασε της μια σπάνια έκδοση του αγαπημένου της βιβλίου και συνόδεψε τη με ένα χειροποίητο σελιδοδείκτη-μονόπετρο!

Μπουκέτο με λουλούδια

Μια τόσο ρομαντική και δυστυχώς ξεχασμένη κίνηση! Στείλε της μια όμορφη ανθοδέσμη, γεμάτη από τα αγαπημένα της λουλούδια.

Κρύψε μέσα το μονόπετρο και στην ευχετήρια κάρτα γράψε την επιθυμία σου να γίνει η παντοτινή σύντροφος της ζωής σου!

Μήνυμα στο μπαλόνι

Μια ιδιαίτερη και παιχνιδιάρικη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς με τυπωμένη πάνω την πρόταση.

Στο τέλος της ουράς του μπαλονιού στερέωσε το πολυπόθητο δαχτυλίδι!

Με γεύση Ανατολής

Αν η κινέζικη κουζίνα αποτελεί αγαπημένη σας επιλογή, τότε μια όμορφη ιδέα θα ήταν να κρύψεις μέσα σε ένα fortune cookie το μήνυμα σου μαζί με το μονόπετρο!

Απόλαυσε το!

Είναι μια μοναδική στιγμή τόσο για εσένα όσο και για την ίδια, μια στιγμή γιορτής του έρωτα και της αγάπης σας.

Χωρίς άγχος λοιπόν και χωρίς φανταχτερά στολίδια, ζήσε το κάθε λεπτό, κοίτα την στα μάτια, εκμυστηρεύσου της πόσο ξεχωριστή και ευτυχισμένη κάνει την κάθε σου στιγμή και ζήτα της να μείνει δίπλα σου παντοτινά!

Πρόταση Γάμου – Εν Κατακλείδι

Όπως και να αποφασίσεις να κάνεις την πρόταση γάμου, πρέπει τελικά να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να είναι μια απόφαση που πηγάζει από το μυαλό αλλά κυρίως από την καρδιά σου!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990