info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Πόσο Κοστίζει μια Βέρα - Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν τη Τελική Τιμή

Πόσο Κοστίζει μια Βέρα - Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν τη Τελική Τιμή

Οι γαμήλιες βέρες αποτελούν το πιο ρομαντικό και συμβολικό κόσμημα στη συλλογή μιας γυναίκας αλλά και ενός άνδρα, καθώς υποδηλώνουν τους όρκους αγάπης και αφοσίωσης που το νέο ζευγάρι αντάλλαξε σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του, για αυτό και η επιλογή τους είναι μια ιδιαίτερη και ίσως χρονοβόρα διαδικασία, με γλυκιά όμως ανταμοιβή.

Τα κριτήρια επιλογής μια βέρας ποικίλουν και στηρίζονται στις προτιμήσεις των εκάστοτε αγοραστών οι οποίες καθορίζουν τόσο την αισθητική όσο και το κόστος των δαχτυλιδιών. Η ποικιλία σχεδίων που υπάρχει πλέον στην αγορά μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση και να προσαρμοστεί σε κάθε budget, με το τελικό αποτέλεσμα να μην στερείται ποτέ λάμψης και ομορφιάς.

Τι είναι αυτό όμως που καθορίζει το κόστος μιας βέρας; Ουσιαστικά αυτό που καθορίζει την τελική τιμή σε ένα ζευγάρι βέρες είναι ο συνδυασμός των υλικών κατασκευής, σχεδιασμού αλλά και της εργασίας που απαιτείται για την κατασκευή τους. Ανάμεσα στους παράγοντες που καθορίζουν το τελικό κόστος των γαμήλιων βερών συγκαταλέγονται επομένως το μέταλλο, τα καράτια, ο στολισμός, το ύφος της βέρας ακόμα και το μέγεθος της.

Ας τους αναλύσουμε λοιπόν έναν προς έναν.

Μέταλλο κατασκευής βερών

Το πιο σύνηθες μέταλλο στην κατασκευή βερών γάμου είναι ο χρυσός, τόσο στην κλασική κίτρινη απόχρωση του όσο και στη λευκόχρυση ή ροζ χρυσή εκδοχή του.

Ο λόγος που γίνεται επιλογή του συγκεκριμένου μετάλλου είναι εξαιτίας της ανθεκτικότητας του, η οποία διασφαλίζει τη μακρόχρονη ακεραιότητα και λάμψη των βερών.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα μέταλλα όπως το ασήμι και η πλατίνα, με τη τελική επιλογή της πρώτης αυτής ύλης να συμβάλει σημαντικά στο τελικό κόστος του κοσμήματος.

Καράτια

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι βέρες κατασκευάζονται συνήθως από χρυσό και αυτό που προσδιορίζει το κόστος του χρυσού είναι τα καράτια. Τα καράτια μπορούν να κυμαίνονται από 9 έως και 18, με την αύξηση τους να υποδηλώνει και την αύξησης της περιεκτικότητας του χρυσού στο δαχτυλίδι.

Μια οικονομική λύση επομένως αποτελεί ένα ζευγάρι βέρες 9 καρατίων, ενώ μια βέρα 14 καρατίων αποτελεί μια εξίσου προσιτή επιλογή. Στην περίπτωση που τα καράτια αυξηθούν κι άλλο (βέρες 18 καρατίων), τότε το δαχτυλίδι περιέχει περισσότερο χρυσό, πράγμα που το καθιστά πιο μαλακό αλλά πιο πολύτιμο και κατ’επέκταση υψηλότερου κόστους.

Στολισμός βερών

Ο στολισμός αφορά την τελική εμφάνιση της βέρας και τι αυτή θα περιλαμβάνει. Πέρα από τις κλασικές μεταλλικές βέρες, υπάρχουν πλέον πολλές περιπτώσεις στις οποίες εκδηλώνεται η επιθυμία του στολισμού των δαχτυλιδιών αυτών με πολύτιμους λίθους, όπως διαμάντια και ζιργκόν.

Ο παράγοντας αυτός, σε συνδυασμό και με τη τελική επεξεργασία του κοσμήματος, όπως το φινίρισμα, τα σκαλίσματα και οι διάφορες κατασκευαστικές και αισθητικές παρεμβάσεις, επηρεάζουν το τελικό κόστος των βερών.

Ύφος βερών

Το ύφος απευθύνεται στη τελική μορφή του δαχτυλιδιού και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το κόστος καθώς είναι αυτό που διαμορφώνει και το τελικό αποτέλεσμα. Μια minimal βέρα για παράδειγμα, με κλασικό και λιτό σχεδιασμό μπορεί να είναι μια πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με μια μοντέρνα βέρα, με ιδιαίτερο στολισμό και τελική επεξεργασία.

Μέγεθος βερών

Το μέγεθος είναι ένας πρακτικός παράγοντας που συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στη τελική τιμή του κοσμήματος – όσο μεγαλύτερο είναι το δαχτυλίδι τόσο περισσότερο μέταλλο θα χρειαστεί για τη κατασκευή του.

Καθώς όμως οι βέρες αποτελούν ένα κόσμημα που θα σας συντροφεύει για μια ζωή, η επιλογή του μεγέθους πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά ώστε να εφαρμόζουν άριστα και να μπορείτε να τις απολαμβάνετε κάθε στιγμή.

Γαμήλιες Βέρες στο Kotsonis Jeweler

Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, μέσα από μια πλούσια συλλογή αλλά και με κατασκευαστική εμπειρία χρόνων, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ιδανικό ζευγάρι βέρες που θα σας συντροφεύει μια ζωή, ικανοποιώντας κάθε αισθητική και πρακτική σας επιθυμία.

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990