info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Ονομασίες Επετείων Γάμου

Τι Συμβολιζει ο Καθε Χρονος Επετειου του Γαμου σας

Ονομασίες Επετείων Γάμου

Ο γάμος είναι μια υπέροχη στιγμή στη ζωή κάθε ζευγαριού και κάθε χρόνο η ημέρα της επετείου του αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή, υπενθύμιση όλων αυτών των όμορφων πραγμάτων που τους ένωσαν σε μια κοινή, παντοτινή πορεία.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ξεχωριστές επέτειοι γάμου οι οποίες υπολογίζονται και γιορτάζονται ανάλογα με τα χρόνια που έχουν περάσει και έχουν διατηρήσει αμείωτη την ευτυχία και την αγάπη των συζύγων. Οι γνωστότερες από αυτές είναι η αργυρή επέτειος, που γιορτάζεται στα 25 χρόνια γάμου, η χρυσή που γιορτάζεται στα 50 και η αδαμάντινη που γιορτάζεται στα 60 χρόνια γάμου.

Πέραν όμως από αυτές, υπάρχουν και άλλες σημαντικές επέτειοι μέσα στο πέρασμα των χρόνων που το ζευγάρι διανύει από κοινού, όπως η ξύλινη επέτειος που γιορτάζεται στα 5 χρόνια γάμου, η ροζ επέτειος που γιορτάζεται στα 10 χρόνια γάμου, η πορσελάνινη επέτειος στα 20 χρόνια γάμου, η μαργαριταρένια στα 30, ενώ στα 40 χρόνια γιορτάζεται η επέτειος του ρουμπινιού.

Κάθε μία από τις παραπάνω επετείους φέρει και έναν ξεχωριστό συμβολισμό, ο οποίος της χαρίζει και την ονομασία του, καθώς επίσης συνδέεται και με την ανταλλαγή δώρων που διαθέτουν μια συγκεκριμένη φύση, η οποία επίσης συνδέεται με την εκάστοτε επέτειο.

Διαβάστε ακόμα: 100+ Ευχές για Επέτειο Γάμου για Ζευγάρια

Ξύλινη Επέτειος Γάμου – 5 Χρόνια  

Η επέτειος των 5 χρόνων γάμου αποκαλείται ξύλινη επέτειος καθώς το ξύλο και το δέντρο αποτελούν ένα ισχυρό σύμβολο της δύναμης των οικογενειακών δεσμών. Στον εορτασμό της επετείου αυτής, οι σύζυγοι είθισται να λαμβάνουν δώρα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο, όπως ξύλινα είδη σπιτιού ή διακοσμητικά, καθώς επίσης και κοσμήματα που είναι κατασκευασμένα από το συγκεκριμένο υλικό.

Ροζ Επέτειος Γάμου – 10 Χρόνια

Στα 10 χρόνια γάμου, γιορτάζεται η αποκαλούμενη ροζ επέτειος. Κατά τον εορτασμό της επετείου αυτής οι σύζυγοι συνηθίζεται να ανταλλάσουν ροζ τριαντάφυλλα, ή κάποιο κόσμημα με λίθους σε αντίστοιχες αποχρώσεις,  σε μια από τις πιο ρομαντικές χρονολογικά επετείους που θα γιορτάσουν.

Η 10η επέτειος είναι επίσης γνωστή και ως η επέτειος του κασσίτερου.  Ο λόγος που συνδέεται η επέτειος αυτή με το συγκεκριμένο υλικό, σχετίζεται με την ίδια τη φύση του κασσίτερου, ο οποίος αποτελεί ένα μαλακό μέταλλο που χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση και την ισχυροποίηση διαφόρων δεσμών, όπως συμβολικά ισχυροποιείται και σταθεροποιείται ο δεσμός του ζευγαριού μετά από δέκα χρόνια κοινής και αγαπημένης πορείας. 

Δαχτυλίδι Ροζ Χρυσός Κ18 με Διαμάντια & Μοργκανίτη
Δαχτυλίδι Ροζ Χρυσός Κ18 με Διαμάντια & Μοργκανίτη
Κολιέ Ροζέτα Ροζ Χρυσός Κ14 με Rose Quartz & Ζιργκόν
Κολιέ Ροζέτα Ροζ Χρυσός Κ14 με Rose Quartz & Ζιργκόν
Σκουλαρίκια Καρφωτά Ροζ Χρυσός Κ14 με Rose Quartz
Σκουλαρίκια Καρφωτά Ροζ Χρυσός Κ14 με Rose Quartz

Πορσελάνινη Επέτειος Γάμου – 20 Χρόνια 

Στα 20 χρόνια μετά την τελετή του γάμου τους, το ζευγάρι γιορτάζει την αποκαλούμενη επέτειο της πορσελάνης. Η ονομασία της επετείου αυτής προκύπτει από το γεγονός ότι η πορσελάνη είναι ένα πολύτιμο αλλά και εύθραυστο υλικό, για αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα.

Την επέτειο από πορσελάνη, το ζευγάρι είθισται να τη γιορτάζει οικογενειακά, προσφέροντας στα αγαπημένα του πρόσωπα ένα όμορφο γεύμα σερβιρισμένο σε σερβίτσια πορσελάνης. Επίσης τα δώρα που θα λάβει τη ξεχωριστή αυτή ημέρα, παραδοσιακά πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη και συνήθως σχετίζονται με διάφορα οικιακά και διακοσμητικά είδη.

Αργυρή Επέτειος Γάμου – 25 Χρόνια 

Η αργυρή ή αλλιώς ασημένια επέτειος γάμου, αποτελεί μία από τις γνωστότερες επετείους που τα ζευγάρια είθισται να γιορτάζουν μέσα στα χρόνια του έγγαμου βίου τους. Το ασήμι αποτελεί ένα μέταλλο που συμβολίζει την αρμονία και παραδοσιακά κατά την 25η επέτειο ο σύζυγος προσέφερε στην αγαπημένη του μια ασημένια γιρλάντα για τον εορτασμό της ξεχωριστής αυτής ημέρας.

Σκουλαρίκια με ροζ επιχρύσωμα, στολισμένο με λευκές πέτρες ζιργκόν
Σκουλαρίκια με Ροζ Επιχρύσωμα και Λευκές Πέτρες Ζιργκόν
Βραχιόλι Χειροπέδα από Ασήμι και Λευκές Πέτρες Ζιργκόν
Ζευγάρι Μανικετόκουμπα με Λουστρέ Φινίρισμα και Μαύρο Σμάλτο
Ζευγάρι Μανικετόκουμπα με Λουστρέ Φινίρισμα και Μαύρο Σμάλτο

Μαργαριταρένια Επέτειος Γάμου – 30 Χρόνια  

Η επέτειος των 30 χρόνων γάμου συμβολίζεται από το υπέροχο μαργαριτάρι. Η επέτειος αυτή πρόκειται για μια ξεχωριστή περίσταση, η οποία συνήθως γιορτάζεται μεταξύ συγγενών και φίλων, και η οποία αποδεικνύει πως  η αληθινή αγάπη μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και να διατηρήσει έναν ευτυχισμένο γάμο ακόμα και μετά από 30 χρόνια.

Ο λόγος που η επέτειος αυτή σχετίζεται με τα μαργαριτάρια αφορά τον τρόπο σχηματισμού της υπέροχης αυτής πέτρας. Όπως ένα μαργαριτάρι ξεκινάει από μια κόκκο άμμου και σιγά σιγά μεταμορφώνεται στο πανέμορφο αυτό στολίδι, έτσι και η σχέση δύο ανθρώπων, με το πέρασμα των χρόνων, ομορφαίνει και λάμπει όλο και περισσότερο.

Κατά την επέτειο αυτή, ο σύζυγος παραδοσιακά προσφέρει κάποιο μαργαριταρένιο κόσμημα στην εκλεκτή της καρδιάς του, ενώ η σύζυγος μπορεί να επιλέξει αντίστοιχα κάποιο ανδρικό αξεσουάρ που να περιλαμβάνει την υπέροχη αυτή πέτρα στο σχεδιασμό του.

Κολιέ Δάκρυ Χρυσός Κ14 με Μαργαριτάρι
Κολιέ Δάκρυ Χρυσός Κ14 με Μαργαριτάρι
Σκουλαρίκια Ροζ Χρυσός Κ14 με Μαργαριτάρια & Ζιργκόν
Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Μαργαριτάρι & Ζιργκόν

Επέτειος του Ρουμπινιού – 40 Χρόνια Γάμου

Η επέτειος των 40 χρόνων γάμου ονομάζεται επέτειος του ρουμπινιού, καθώς όπως το ρουμπίνι αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους και ανθεκτικότερους λίθους που υπάρχουν στη φύση, έτσι και ένα ζευγάρι μετά από 40 χρόνια κοινής πορείας γιορτάζει μια λαμπερή στιγμή και μια σχέση που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Κατά την επέτειο αυτή είναι συνηθισμένο ο σύζυγος να προσφέρει στη γυναίκα της ζωής του ένα όμορφο κόσμημα στολισμένο με ρουμπίνια, καθώς και ο ίδιος να λαμβάνει κάποιο αξεσουάρ ή αντικείμενο που να κοσμείται από τον εκπληκτικό αυτό λίθο.

Σετ Ροζέτα Λευκόχρυσος Κ18 με Ρουμπίνι & Διαμάντια
Δαχτυλίδι Facad’oro Ροζ Χρυσός Κ18 με Διαμάντια & Ρουμπίνια
Κολιέ Καρδιά Ροζ Χρυσός Κ18 με Διαμάντια & Ρουμπίνια
Κολιέ Καρδιά Ροζ Χρυσός Κ18 με Διαμάντια & Ρουμπίνια

Χρυσή Επέτειος Γάμου – 50 Χρόνια 

Τα 50 χρόνια γάμου είναι ένα σπουδαίο γεγονός στη ζωή ενός ζευγαριού και για αυτό το λόγο η επέτειος αυτή αποκαλείται χρυσή. Ο χρυσός είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο και ανθεκτικό μέταλλο και για αυτό το λόγο συμβολίζει τη σχέση δυο ανθρώπων που έχουν διανύσει μισό αιώνα αγάπης, φροντίδας και αφοσίωσης.

Κατά τη χρυσή επέτειο, παραδοσιακά οι σύζυγοι ανταλλάσσουν δώρα κατασκευασμένα από χρυσό, ενώ σίγουρα γιορτάζουν τη μοναδική αυτή ημέρα με ξεχωριστό και λαμπερό τρόπο.

Ανδρικό Δαχτυλίδι σε Λιτή Γραμμή Σχεδίασης με Ματ Φινίρισμα
Ανδρικό Δαχτυλίδι σε Λιτή Γραμμή Σχεδίασης με Ματ Φινίρισμα
Εντυπωσιακό Χειροποίητο Βραχιόλι με Λουστρέ Φινίρισμα
Σετ Κοσμημάτων Χειροποίητο με Λουλούδια Χρυσός Κ18
Σετ Κοσμημάτων Χειροποίητο με Λουλούδια Χρυσός Κ18

Αδαμάντινη Επέτειος – 60 Χρόνια Γάμου

Τα 60 χρόνια γάμου αποτελούν από μόνα τους μια συνθήκη μοναδική και αναμφισβήτητα ιδανική για ένα ξεχωριστό εορτασμό, για αυτό και η επέτειος αυτή αποκαλείται αδαμάντινη. Ο αδάμαντας, το διαμάντι κοινώς, αποτελεί το πολυτιμότερο από όλα τα πετράδια για αυτό και συνδέεται με την εκπληκτική αυτή επέτειο, όπου ένα ζευγάρι γιορτάζει την ομορφιά της άσβεστης και παντοτινής αγάπης.

Τα δώρα που ανταλλάσσουν οι σύζυγοι κατά την αδαμάντινη επέτειο είναι στολισμένα με διαμάντια, ενώ μετά από τόσα χρόνια κοινής πορείας η αγάπη που τους ενώνει είναι τόσο λαμπρή όσο και η ομορφιά του μοναδικού αυτού λίθου.

Δαχτυλίδι Σειρέ Μισόβερο Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια
Κολιέ Ροζέτα Λευκόχρυσος Κ14 με Λευκές Πέτρες Ζιργκόν
Κολιέ Ροζέτα Λευκόχρυσος Κ14 με Λευκές Πέτρες Ζιργκόν
Σκουλαρίκια Κρίκοι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια
Σκουλαρίκια Κρίκοι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια

Στο Κόσμημα Κοτσώνης, μέσα από μια πλούσια συλλογή κοσμημάτων, κατασκευασμένα για να σας συντροφεύουν σε κάθε ξεχωριστή στιγμή σας, θα ανακαλύψετε ένα εκπληκτικό κόσμημα για κάθε μοναδική επέτειο που θα γιορτάσετε με τον άνθρωπο της ζωής σας!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990