info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Βέρα και Μονόπετρο Μαζί

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΣΑΣ

Βέρα και Μονόπετρο Μαζί

Βέρα και μονόπετρο, δύο δαχτυλίδια σύμβολα έρωτα και αγάπης που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στο χέρι κάθε γυναίκας!

Χαρακτηρισμένα από έντονα συναισθήματα και μοναδικές αναμνήσεις, τα δύο αυτά δαχτυλίδια αποτελούν κοσμήματα που συντροφεύουν κάθε σας εμφάνιση και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν ποικίλουν ανάλογα πάντα με το προσωπικό σας στυλ αλλά και με το σχήμα, το μέταλλο και το σχέδιο του κάθε δαχτυλιδιού ξεχωριστά.

Μονόπετρο

Το μονόπετρο δαχτυλίδι είναι το πρώτο επισφράγισμα της αγάπης και της επιθυμίας για μια σχέση να κρατήσει παντοτινά.

Παραδοσιακά το μονόπετρο προσφέρεται από τον άνδρα στη γυναίκα κατά τη στιγμή της πολυπόθητης πρότασης γάμου.

Το κυκλικό σχήμα του – χωρίς αρχή, μέση και τέλος – συμβολίζει την αγάπη χωρίς όρια ενώ το μέταλλο του, άφθαρτος χρυσός, συμβολίζει τη διάρκεια της σχέσης αυτής στο χρόνο.

Σύμφωνα με την ιστορία, το πρώτο διαμαντένιο μονόπετρο δόθηκε από τον αρχιδούκα Μαξιμιλιανό των Αψβούργων στην αγαπημένη του, Μαρία της Βουργουνδίας, ως σύμβολο της αιώνιας αγάπης του.

Βέρα

Η γαμήλια βέρα, είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό δαχτυλίδι που η ιστορία του ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, τα πρώτα δαχτυλίδια μεταξύ των συζύγων, αποτελούνταν από αγριόχορτα και καλάμια, και συμβόλιζαν σεβασμό και πίστη.

Κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, τα δαχτυλίδια γάμου κατασκευάζονταν από σίδερο και συνήθιζαν να τα φορούν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού καθώς πίστευαν ότι από εκεί περνάει η φλέβα της καρδιάς, γνωστή και ως “Vena Amoris”.

Στη Χριστιανική παράδοση, οι βέρες εμφανίστηκαν περίπου το 860 μ.Χ, είχαν πιο εκλεπτυσμένο στολισμό και τοποθετούνταν στο τέταρτο δάχτυλο του δεξιού χεριού.

Στις μέρες μας, τα δύο αυτά δαχτυλίδια έχουν διατηρήσει τους έντονους συμβολισμούς τους και την ξεχωριστή αξία τους, αλλά δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός περιορισμός τόσο στη τοποθέτηση τους καθώς και στην εμφάνιση τους.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως θα μπορούσατε να συνδυάσετε το μονόπετρο και τη βέρα σας ώστε να αποτελούν καθημερινή επιλογή που θα σας συντροφεύει σε κάθε σας εμφάνιση, ετοιμάσαμε για εσάς έναν πλήρη οδηγό που θα αναδείξει αρμονικά την συνδυαστική ομορφιά των δύο αυτών δαχτυλιδιών.

Σε Ποιο Χέρι Φοράμε το Μονόπετρο;

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, το μονόπετρο προσφέρεται στη μέλλουσα νύφη κατά τη στιγμή της πρότασης και θεωρείται δαχτυλίδι αρραβώνων το οποίο τοποθετείται στον παράμεσο του αριστερού χεριού.

Την ημέρα του γάμου, η θέση του αλλάζει και μαζί με τη βέρα τοποθετούνται στον παράμεσο του δεξιού χεριού, όπου και παραδοσιακά είναι η ορθή θέση τους.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Χρυσός & Λευκόχρυσος Κ14 με Ζιργκόν
Μονόπετρο Δαχτυλίδι Χρυσός & Λευκόχρυσος Κ14 με Ζιργκόν
Βέρες Γάμου Jeweler με Φάλτσο Χρυσός Κ9-Κ14-Κ18
Βέρες Γάμου Jeweler με Φάλτσο Χρυσός Κ9-Κ14-Κ18

Μονόπετρο και Βέρα Χωρίς Περιορισμούς

Ανεξάρτητα από τα όσα προστάζει η παράδοση, τα δύο αυτά δαχτυλίδια είναι κοσμήματα που θα σας συντροφεύουν για μια ζωή και σημασία έχει να μπορείτε να τα απολαύσετε.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας αυστηρός κανόνας που να καθορίζει τη σωστή τοποθέτηση τους, αλλά μπορείτε να τα φορέσετε σε όποιο χέρι και δάχτυλο σας βολεύει και σας ικανοποιεί αισθητικά και λειτουργικά.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Ζιργκόν
Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Ζιργκόν
Βέρες Γάμου Jeweler Λευκόχρυσος & Χρυσός με Ζιργκόν, Κ9-Κ14-Κ18
Βέρες Γάμου Λευκόχρυσος & Χρυσός με Ζιργκόν, Κ9-Κ14-Κ18

Βέρα και Μονόπετρο Μαζί – Η Βέρα Πάνω από το Μονόπετρο

Καθώς το μονόπετρο είναι το δαχτυλίδι που λαμβάνεται πρώτο και στη συνέχεια προσφέρεται η βέρα, ένας κλασικός τρόπος για να φορεθούν μαζί είναι διατηρώντας τη σειρά με την οποία έχουν προσφερθεί, δηλαδή η βέρα πάνω από το μονόπετρο.

Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Διαμάντια & Aquamarine
Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ14 με Διαμάντια & Aquamarine
Βέρες Λευκόχρυσος με Διαμάντι, Κ9-Κ14
Βέρες Λευκόχρυσος με Διαμάντι, Κ9-Κ14

Βέρα και Μονόπετρο Μαζί – Η Βέρα Κάτω από το Μονόπετρο

Αν δεν θέλετε ο συνδυασμός του μονόπετρου και της βέρας να σας περιορίζει, τότε ένας λειτουργικός τρόπος τοποθέτησης τους είναι η βέρα να βρίσκεται κάτω από το μονόπετρο.

Με το τρόπο αυτό μπορείτε να τη συνδυάσετε και με άλλα δαχτυλίδια της επιλογής σας χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστείτε αυτό το ξεχωριστό κόσμημα.

Δαχτυλίδι Ροζέτα Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Δαχτυλίδι Ροζέτα Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρι & Διαμάντια
Βέρες Λευκόχρυσος & Ρόζ Χρυσός Κ9-Κ14
Βέρες Λευκόχρυσος & Ρόζ Χρυσός Κ9-Κ14

Βέρα και Μονόπετρο σε Ξεχωριστά Χέρια

Κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου, μπορεί το μονόπετρο και η βέρα να τοποθετούνται μαζί αλλά μπορείτε να τα διαχωρίσετε και να τα τοποθετήσετε στην αρχική τους θέση, δηλαδή τη βέρα στο δεξί και το μονόπετρο στο αριστερό χέρι.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα συνδυάσετε και με άλλα κοσμήματα, να στολίσετε και τα δύο άκρα σας, και φυσικά όποτε επιθυμείτε να τα φορέσετε ξανά μαζί.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντι
Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντι
Βέρες Γάμου Jeweler Τετράγωνες Ανατομικές Χρυσός Κ9-Κ14-Κ18
Βέρες Γάμου Τετράγωνες Ανατομικές Χρυσός Κ9-Κ14-Κ18

Ανάλογα την Περίσταση

Συνήθως, το μονόπετρο και η βέρα, είναι δύο κοσμήματα σημαντικής οικονομικής αξίας και για αυτό το λόγο ίσως να μην θέλετε να τα φοράτε σε περιστάσεις που μπορεί να φθαρούν.

Ειδικά το μονόπετρο μπορεί να έχει κάποιον ιδιαίτερο σχεδιασμό που να μην του επιτρέπει να συνδυαστεί καθημερινά με όλες τις εμφανίσεις σας.

Ανάλογα λοιπόν με την περίσταση, μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα δαχτυλίδια αυτά και να επιλέξετε άλλα κοσμήματα για να συμπληρώσουν την εμφάνιση σας.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια
Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ18 με Διαμάντια
Βέρες Γάμου Jeweler Ανατομικές Χρυσός Κ9-Κ14-Κ18
Βέρες Γάμου Jeweler Ανατομικές Χρυσός Κ9-Κ14-Κ18

Όπως και να αποφασίσετε να τα συνδυάσετε, τα δύο αυτά δαχτυλίδια είναι κοσμήματα ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας και η ομορφιά τους αναδεικνύεται με όποιον τρόπο και αν φορεθούν.

Βέρες & Μονόπετρα στο Κόσμημα Κοτσώνης

Στο Κόσμημα Κοτσώνης, διαθέτουμε μια πλούσια συλλογή από λαμπερά μονόπετρα και εντυπωσιακές βέρες γάμου, ώστε να επιλέξτε το ιδανικό δαχτυλίδι που θα σας συντροφεύει για μια ζωή!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990