info@jeweler.gr 27410 88000
Expand search form

Anklets: Το Must-have Καλοκαιρινό Αξεσουάρ για Ξεχωριστές Εμφανίσεις

Anklets: Το Must-have Καλοκαιρινό Αξεσουάρ για Ξεχωριστές Εμφανίσεις

Τα anklets, οι γνωστές αλυσίδες ποδιού ή βραχιόλια ποδιού, αποτελούν εδώ και δεκαετίας, ίσως το δημοφιλέστερο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Ταυτισμένα με τον ερχομό της πιο ξέγνοιαστης εποχής του χρόνου, τα anklets είναι ένα κόσμημα χαρακτηρισμένο από φρεσκάδα και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Αν και αποτελούν κοσμήματα απόλυτα συνδεδεμένα με τη σύγχρονη εποχή, η αλήθεια είναι πως η ιστορία των anklets ξεκινάει αρκετά πίσω στο χρόνο, με αναφορές να θέλουν τις γυναίκες αλλά και τους άντρες, ήδη από τη προδυναστική εποχή, να φέρουν αλυσίδες και βραχιόλια στα πόδια τους, για καλλωπιστικούς αλλά και κοινωνικούς λόγους.

Στην αρχαία Αίγυπτο, άντρες και γυναίκες, φορούσαν βραχιόλια στα πόδια ώστε να δηλώσουν την κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

Οι εύπορες οικογένειες φορούσαν βραχιόλια κατασκευασμένα από μέταλλα και στολισμένα με πολύτιμους λίθους, ενώ ο φτωχότερος πληθυσμός φορούσε βραχιόλια που ήταν κατασκευασμένα από δέρματα ζώων.

Στην Ινδία αντίστοιχα, όπου η παράδοση του στολισμού των άκρων πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, οι γυναίκες φοράνε βραχιόλια στα πόδια τους για πάνω από ογδόντα αιώνες. Οι παντρεμένες συνηθιζόταν να φοράνε βραχιόλια ποδιού που ήταν στολισμένα με κουδουνάκια ώστε να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στον άντρα τους. Η παράδοση αυτή σε κάποιες περιοχές ισχύει ακόμα και σήμερα, ενώ τα βραχιόλια ποδιού είναι επί το πλείστον κατασκευασμένα από ασήμι, καθώς θεωρούν πως ο χρυσός δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Στις μέρες μας, τα anklets αποτελούν ένα αξεσουάρ που έχει καταφέρει σταθερά και εξελικτικά να παραμείνει στο προσκήνιο της μόδας, με πολλούς διάσημους οίκους αλλά και αστέρες του θεάματος να διαθέτουν αλυσίδες ποδιού ως αναπόσπαστο κομμάτι των συλλογών και των εμφανίσεων τους.

Εξαιτίας της ευρείας ζήτησης των συγκεκριμένων κοσμημάτων, από γυναίκες όλων των ηλικιών, παιδιά ακόμα και άντρες, η γκάμα των σχεδίων στα βραχιολάκια ποδιού είναι εκπληκτικά πλούσια και διαρκώς μεγαλώνει, ώστε να συμπεριλάβει κάθε πιθανή αισθητική αλλά και πρακτική απαίτηση.

Από απλές αλυσίδες, έως πληθωρικά στολισμένα βραχιόλια αλλά και χειροπέδες, τα anklets απευθύνονται σε κάθε γούστο και αισθητική και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε εμφάνιση, καθημερινή και μη, προσδίδοντας μια διακριτική πινελιά που μπορεί να πλαισιώσει κάθε μοντέρνο και σύγχρονο outfit.

Φορεμένα ως μονάδες για minimal εμφανίσεις, ή δύο και περισσότερα μαζί, τα anklets δεν διαθέτουν κανένα περιορισμό στον αριθμό και στον τρόπο χρήσης τους.

Αυτά που ξεχωρίζουν και φέτος το καλοκαίρι, είναι τα βραχιόλια ποδιού που είναι στολισμένα με μαργαριτάρια, charms, κλασικά μοτίβο αλλά και πολύχρωμες χάντρες.

Ως πιο διαδεδομένη και safe επιλογή, για κάποιον που αναζητάει ένα βραχιόλι ποδιού το οποίο θα μπορεί να απολαμβάνει όλες τις ώρες, παραμένουν οι απλές αλυσίδες ποδιού, οι οποίες ταιριάζουν σε κάθε αισθητική και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για εκπληκτικούς συνδυασμούς.

Στο Κόσμημα Κοτσώνης, μέσα από μια πλούσια συλλογή από anklets, αλλά και διαθέτοντας τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε εξατομικευμένα βραχιολάκια ποδιού δίνοντας μορφή σε κάθε σας επιθυμία, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα διαχρονικό κόσμημα statement!

Διάβασε ακόμα...

ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Η τέχνη στο κόσμημα από το 1990