Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000

Σκουλαρίκια με Μαργαριτάρια

Το ιδανικό δώρο που μπορεί να χαρίσει κάποιος σε μία γυναίκα, είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με μαργαριτάρια. Τα κοσμήματα με μαργαριτάρια είναι για τις γυναίκες, ότι ένα αμάξι Porsche για τους άντρες: Διακαής πόθος! Ενώ όλοι τα λατρεύουν, λίγοι μπορούν να τα ξεχωρίσουν από τα συνθετικά ή ακόμα και από τις πέρλες που φτιάχνονται στο εργαστήριο και είναι απομιμήσεις.

Πριν όμως μάθουμε πως μπορεί κάποιος να καταλάβει ποια είναι αληθινά και ποια όχι, καλό θα ήταν να γνωρίσουμε περισσότερα γι’ αυτό τον πολύτιμο λίθο στον οποίο «πίνουν νερό στο όνομα του» οι γυναίκες της υφηλίου.

Η Ιστορία των Μαργαριταριών: Τα μαργαριτάρια θεωρούνται το παλαιότερο κόσμημα στον κόσμο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα συναντάμε το 2300 π.Χ., όταν και χρησιμοποιούνταν ως δώρα σε κινέζους βασιλείς. Από την αρχή της ιστορίας τους, θεωρούνταν το απόλυτο σύμβολο κύρους και εξουσίας. Μάλιστα ο Ιούλιος Καίσαρας τον 1ο αι. π.Χ. ψήφισε νόμο που περιόριζε τη χρήση των μαργαριταριών μόνο στις άρχουσες τάξεις.

Γι’ αυτόν τον σπάνιο και ζωντανό πολύτιμο λίθο, υπάρχουν ακόμη και μύθοι. Ένας από αυτούς αναφέρει ότι τα μαργαριτάρια σχηματίστηκαν από σταγόνες δροσιάς που έπιναν τα στρείδια όταν έπεφταν στη θάλασσα. Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι παράγονται από τους μαλακούς ιστούς των μαργαριτοφόρων στρειδιών. Όταν ένα παράσιτο εισχωρήσει στο κοχύλι ενός τέτοιου στρειδιού, τότε το όστρακο παράγει μία λεία σκληρή ουσία, το μάργαρο, ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του. Όσο ο εισβολέας μένει, το όστρακο συνεχίζει να παράγει αυτή την ουσία, μέχρι που «παγιδεύεται» μέσα σ’ ένα μαργαριτάρι. Αυτός είναι και ο φυσικός τρόπος παραγωγής των μαργαριταριών ο οποίος είναι πολύ σπάνιος, καθώς πλέον γίνεται κυρίως έπειτα από ανθρώπινη παρέμβαση.

Τα αληθινά μαργαριτάρια που υπάρχουν σήμερα, προέρχονται από καλλιέργειες μαργαριτοφόρων οστρακοειδών, όπως τα pinctata maxima. Αυτά συνεχίζουν και θεωρούνται αληθινά καθώς η παραγωγή τους γίνεται σε φυσιολογικές συνθήκες. Η μόνη διαφορά είναι ότι γίνεται με ανθρώπινη παρέμβαση και όχι τυχαία.

Σήμερα, τα φυσικά μαργαριτάρια θεωρούνται ένας από τους σπανιότερους πολύτιμους λίθους. Αν θέλετε να αποκτήσετε και εσείς ένα κόσμημα τέτοιας αξίας θα πρέπει να προσέξετε στις απομιμήσεις που κυκλοφορούν.

Πώς Μπορώ να Ξεχωρίσω τα Αληθινά Μαργαριτάρια; Όπως σε κάθε πολύτιμο λίθο, έτσι και στο μαργαριτάρι, η ποιότητα του καθορίζεται από διάφορα κριτήρια, μεταξύ των οποίων το μέγεθος, το σχήμα, η υφή, η λάμψη κ.α.

Υφή – Σχήμα: Τα αληθινά μαργαριτάρια δεν είναι εντελώς σφαιρικά αλλά ακατέργαστα και άνισα. Επειδή όμως οι διαφορές αυτές είναι ανεπαίσθητες, για να τις καταλάβετε ευκολότερα μπορείτε να τα πιάσετε στα χέρια σας. Αν αισθανθείτε κάποια μικρά εξογκώματα ή ατέλειες, τότε μάλλον πρόκειται για μαργαριτάρια.

Λάμψη: Στα αληθινά μαργαριτάρια μπορείτε να δείτε τη μορφή σας να καθρεφτίζεται στην επιφάνεια τους. Αντίθετα, οι απομιμήσεις, έχουν μία θαμπή και ματ επιφάνεια. Παρατηρήστε προσεκτικά τα μαργαριτάρια. Όσο πιο καθαρά και λαμπερά είναι, τόσο μεγαλύτερη αξία έχουν.

Μέγεθος: Όσο μεγαλύτερα και βαρύτερα είναι τα μαργαριτάρια, τόσο πολυτιμότερα είναι συνήθως. Τα συνθετικά μαργαριτάρια και οι απομιμήσεις (πέρλες) τείνουν να είναι ελαφρύτερα.

Αίσθηση άμμου: Αυτός είναι ένας πρακτικός αλλά πολύ ασφαλής τρόπος για να ελέγξετε τη γνησιότητα του μαργαριταριού που έχετε στα χέρια σας. Αν τρίψετε απαλά ένα μαργαριτάρι στα δόντια σας και νιώσετε άμμο, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε ένα γνήσιο μαργαριτάρι. Προσοχή όμως: αυτός ο τρόπος πρέπει να γίνει με μεγάλη επιμέλεια για να μη φθαρεί το κόσμημα.

Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να αποκτήσετε κοσμήματα με αληθινά μαργαριτάρια είναι να επιλέξετε ένα αξιόπιστο κοσμηματοπωλείο, όπως το Kotsonis Jeweler, όπου θα βρείτε αυθεντικά και γνήσια κοσμήματα.
Περισσότερα
Εμφάνιση : 1 - 60 από : 303